Kungsholmen

Sankt Eriksgatan 59

Visa alla bilder

Här kan du flytta in i ditt drömboende direkt! Med himlen som närmaste granne och solig takterrass finns denna fantastiska vindslägenhet om totalt 116 kvm golvyta. Bostaden är i mycket fint skick med ett härligt ljusinsläpp, ca 4,5 meter till nock, synliga takbjälkar, öppen spis, terrass i sydväst, tre sovrum, badrum och gäst wc. Genomgående stilrena materialval och ett påkostat kök med vitvaror bla från Gaggenau. Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning med fungerande öppen spis och utgång till terrassen. Ovanligt lättmöblerad vindsvåning då hela golvytan kommer till användning samtidigt som du får de vackra attributen av en vindsetage i en fastighet med drygt 100 års historia. Här bor du med omedelbar närhet till såväl Rörstrandsgatans puls som till Västermalmsgallerians generösa serviceutbud. Föreningens lån ligger på mycket låga 652 kr per kvm och den låga avgiften speglar föreningens välskötta ekonomi. Hiss upp till plan 4.

Rum & Storlek

4 / 92 m2

Biarea

24 m2

Pris

12 495 000 kr

Avgift

2 955 kr / mån

Våning

5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för privat visning.

Sankt Eriksgatan 59

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Ljus och välkomnande hall med plats för avhängning samt anslutande platsbyggd förvaring. Härifrån når du våningens alla rum. Genomgående golvvärme i alla rum (förutom loftet). 

WC
Trevlig gäst-toalett i anslutning till hallen. Här finns handfat med kommod och spegel, vägghängd wc, inbyggd förvaring samt infälld belysning i överskåpen.

Vardagsrum & matsal
I öppen planlösning med köket ligger de sociala ytorna vardagsrum och matsal. Här finns rum för stor matplats och soffgrupp invid den fungerande öppna spisen. Platsbyggd bokhylla från Asplund. Utgång till solig terrass i sydväst med många soltimmar från lunch till solnedgång (sommartid). 

Kök
Smakfullt och praktiskt kök från HTH med gott om arbetsyta. Materialval av hög kvalitet och vitvaror från bla Gaggenau. Bänkskiva och stänkskydd i vit kvartskomposit. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, micro, induktionshäll samt vinkyl. Köksfläkt från Franke. Spotlights i taket. 

Sovrum
I bostaden finns tre sovrum. Master bedroom ligger i anslutning till badrummet och har plats för dubbelsäng, nattduksbord samt övrig önskvärd möblering. På entréplan finns ytterligare ett bra sovrum med plats för större enkelsäng och skrivbord. Här njuter du av vacker utsikt över takåsarna. Från hallen, via trapp med inbyggd förvaring, når man loftet med ytterligare ett sovrum/gästrum. 

Loft
En trappa upp finner ni bostadens loft. Här möts man först av en öppen yta med takfönster och trevlig utsikt, platsbyggda garderober samt gott om plats för skrivbord och övrig önskvärd möblering. Här kan man med fördel ha sitt eget hemmakontor eller varför inte hemmagym. Innanför industriglasväggar och en bredare dörröppning ligger det tredje sovrummet. Detta passar perfekt både som gästrum eller sovrum för den som behöver ett tredje sovrum. För att få det mer privat finns ett elegant draperi att dra för innanför glasväggarna.  

Badrum
Sobert helkaklat badrum med takfönster. Dusch med glasdörrar, handfat med kommod från HTH, blandare från Vola. I badrummet finns integrerad kombi tvättmaskin/torktumlare och vägghängd wc. Spotlights i taket. 

Förening

Brf Kettingen 2 är en äkta bostadsrättsförening och består av 4 hus på adresserna S:t Eriksgatan 59 och 59 A samt S:t Eriksgatan 61 och 61 A. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Byggnadens totalyta är 4 661 kvm varav bostadsyta är 4 261 och de åtta lokalerna disponerar 400 kvm. Totalt 52 bostadsrätter. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp betalas av säljaren och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA. Obligatoriskt tillägg om 50 kr/ månad för bredband och TV. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
2,51579%

Storlek
Lägenheten är 92 kvm boa och 24 kvm bia enligt faktisk uppmätning. (Lägenheten är registrerad som 83 kvm i föreningens lägenhetsregister). 

Lån
652 kronor/kvm.

Kabel-TV och bredband
3-fas är draget till fastigheten. 
Kabel-tv och av ComHem och eller via Bahnof. Bredband och grundutbudet för kabel-tv faktureras med 50 kr/månad (inklusive fri surf och IP-telefoni). Föreningen har en optisk fiber på 1000 Mb/s installerad i fastigheten och ett avtal med Bahnhof. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. 

Gemensamma utrymmen
– Gemensam innergård med trädgårdsmöbler och grill.
– Tvättstuga i gårdshuset med ingång från Sankt Eriksgatan 59. Välutrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
– Barnvagnsförråd.
– Soprum och cykelställ på innergården.
– Hobbyrum. I 61:ans gatuhus finns i källaren ett hobbyrum som kan användas för snickeri, måleri och dylikt. 

Energideklaration
144 kWh/m² och år.

Byggnadsstatus
2022 Stamspolning
2021 Ny ventilation/Utbyte av ventilationsfläktar vindslägenheter
2020 Ventilationskontroll, OVK
2020 Brandskyddskontroll
2019 Renovering bjälklag innergård
2014 Målning av trapphusen
1999 Stambyte badrum
1994-1999 Omläggning av tak
1999 Byte av elstigar
1993 Stambyte kök
1992 Omputsning av fasad

För mer omfattande lista se årsredovisningen. 

Kommande renoveringar
2022 Underhåll fönster och fasad.

Läs mer här: http://www.kettingen2.se/