Södermalm

Skånegatan 59

Kommande försäljning

Visa alla bilder

En takhöjd på över tre meter och speglade fönsternischer i kombination med ett fiskbensparkett av storleken större är bara början på denna sekelskiftestreas alla fördelar. Höga T-postfönster i fil, en planlösning som håller de sociala ytorna åtskilda från de privata, breda fönsterbrädor, pardörrar, platsbyggd förvaring och ett badrum som får dig att inte vilja lämna det – visst låter det som ett framtida hem? Lägg då till att bostaden har en låg månadsavgift på ca 2 900 kr och årliga lokalintäkter på 1 250 000 kr så förstår ni att denna bostaden är värd att titta närmare på. Välkommen att kontakta mäklaren för en förhandsvisning!

Rum & Storlek

3 / 72 m2

Pris

-

Avgift

2 947 / mån

Våning

1

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Skånegatan 59

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Skånegatan – Södermalms mest attraktiva gata som under hela sommarhalvåret omvandlas till en mysig gågata. På nummer 59 ligger denna sekelskifteslägenhet där ett genomgående fiskbensparkett ligger som en röd tråd genom bostaden. Lägenheten har renoverats i närtid och varje färgkod och materialval har gjorts med hög medvetenhet om detaljernas vikt. Varje rum bjuds på byggårets oförskämt vackra speglade fönsternischer och en takhöjd på 3.10 meter. För den som önskar finns även möjlighet att höja taket ytterligare 20 cm och då kunna avnjuta ett hem med hela 3.30 meter i takhöjd.

Hall
Hallen är målad i greige och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Hatt- och skohylla till höger. Två valvformade ingångar leder in till vardagsrummet.

Kök
Köket är välplanerat och här behöver du aldrig oroa dig över förvaringsbrist. Här finns riktad dimbar belysning med inbyggda spotlight mot matplats och arbetsyta vilket är en sådan sak man uppskattar först efter man flyttat in. Bänkskiva och stänkskydd i ljus kompositsten. Full maskinell utrusning så som diskmaskin, vinkyl och mikrovågsugn.

Vardagsrum
Öppen planlösning mot kök. Här ligger två stora fönster i fil vilket ger ett fint ljusinsläpp. Ytorna är stora och här kan du enkelt inreda med soffa, bokhylla, tv-möbel och eventuell ytterligare fåtölj.

Sovrum 1
Genom pardörrar från vardagsrummet når man ett av bostadens två sovrum. Här finns platsbyggd förvaring i form av en garderobsvägg och gott om plats att möblera med både dubbelsäng, byrå och övriga hyllor. Ett otroligt generöst rum som idag används som gästrum men som fungerar lika utmärkt som barnrum eller kontor.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger mot gården vilket gör det precis så tyst som ett sovrum ska vara. Här rymmer du enkelt en dubbelsäng med tillhörande sängbord och såklart även en garderobsvägg för än mer förvaring.

Badrum
Väggar och golv är beklädda i 30×60 centimeters plattor av vacker kalksten. Takdusch, handdukstork, blandare och duschvägg går i samma mattsvarta tema. Badrummet är precis så lyxigt som man vill att ett badrum ska vara. En vägghängd toalett invid en träkommod och en rund badrumsspegel med bakomliggande ljus – allt detta bidrar till känslan av ett hotellbadrum. Fötterna hålls såklart varma av badrummets golvvärme och i en inbyggd nisch står även en kombimaskin med ovanliggande avlastningsyta. 

Förening

BRF Bonden Större 28 är belägen på Skånegatan 59 i Stockholm. Bostadsrättsföreningen bildades 2001 och innehar marken med tomträtt. Lokalintäkterna uppgår till 1 250 000 kr per år och föreningen har 3 000 000 kr i kassan. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningen har 2 hyreslägenheter och 21 bostadsrätter om totalt 1 470 kvm och 2 lokaler om 319 kvm. Hyresrätterna ses som dolt kapital då de kan säljas i framtiden och då inbringa goda intäkter till kassan. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 183 kr och eventuell pantsättningsavgift på 473 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv (basutbud). Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
4.82863 %

Mark
Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlades 2019-01-01 med löptid om 10 år. Avgälden uppgick per 2020 till 301.000 kr/år. Lokalintäkterna uppgår till 1 250 000 kr per år och följer marknadspriserna.

Storlek
Lägenheten är 72 kvm enligt faktisk uppmätning.

Lån
8248 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Tele2 / Bredband tecknas separat

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Gemensam innergård med trädgårdsmöbler och grill
– Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
– Cykelförvaring
– Barnvagnsförråd

Energideklaration
144 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2020 – Renovering av trapphus
2019 – Fjärrvärme
2018 – Spolning av samtliga stammar
2008 – Fasadrenovering mot gård
2008 – Renovering av tvättstuga
1981 – Stambyte

Kommande renoveringar
Fönsterrenovering
Fasad mot gata
Målning av yttertak