SoFo

Skånegatan 59B

Visa alla bilder

Tänk att bo i ett mysigt och tyst gårdshus med Södermalms puls precis utanför. Det måste vara det bästa av två världar! En tvårummare i Jugendstil som erbjuder djupa fönsternischer, originalgolv, en oblyg takhöjd och välbevarade snickerier. Fem stora T-postfönster skapar ljusflöde medan takhöjden ger rymd och sekelskiftesdetaljerna sätter känslan. Flytta in som singel eller som ett par – oavsett så får du äran att bo på en av Södermalms mest attraktiva adresser!

Rum & Storlek

2 / 58 m2

Pris

5 250 000 kr

Avgift

2 384 kr / mån

Våning

BV mot innergård

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Skånegatan 59B

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Kök
I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket som erbjuder allt du behöver. Massiv bänkskiva i ek ger goda arbetsytor och skåpsluckor i vitt får köket att kännas snyggt och modernt. Full maskinell utrustning så som diskmaskin och ett skafferi som rymmer alla förnödenheter. Vita väggar och vitt kakel ovanför köksbänkarna. Tiljor på golv.

Vardagsrum
De stora tidstypiska fönsterna med speglade fönsternischer gör rummet ljust och luftigt. Här ryms matplats, soffa och tv-möblemang. Vitmålade väggar och tiljor på golv.

Sovrum
Detta rum andas lyx med sin vackra stuckatur och sitt rymliga utförande. En hel garderobsvägg skapar goda förvaringsmöjligheter och för den som önskar ryms här också en liten arbetshörna. Förutom ett vackert T-postfönster även i detta rum så finns en dörr i originalutförande som leder ut till föreningens innergård.

Badrum
Ett nyrenoverat badrum med vita kakelplattor i storleken större kombinerat med grå mosaik som klär de dekorativa nischerna. Ett badrum som inte saknar någonting. Förutom exempelvis golvvärme, fördraget till tvättmaskin och infällda spotlights så får du också inbyggda högtalare vilket direkt gör duschupplevelsen lite roligare.

Förening

BRF Bonden Större 28 är belägen på Skånegatan 59 i Stockholm. Bostadsrättsföreningen bildades 2001 och innehar marken med tomträtt. Lokalintäkterna uppgår till 1 250 000 kr per år och föreningen har 3 000 000 kr i kassan. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningen har 2 hyreslägenheter och 21 bostadsrätter om totalt 1 470 kvm och 2 lokaler om 319 kvm. Hyresrätterna ses som dolt kapital då de kan säljas i framtiden och då inbringa goda intäkter till kassan. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 183 kr och eventuell pantsättningsavgift på 473 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv (basutbud). Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Mark
Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlades 2019-01-01 med löptid om 10 år. Avgälden uppgick per 2020 till 301.000 kr/år. Lokalintäkterna uppgår till 1 250 000 kr per år och följer marknadspriserna.

Storlek
Lägenheten är 58 kvm enligt faktisk uppmätning. 56 kvm enligt föreningens info. 

Lån
8248 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Tele2 / Bredband tecknas separat

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Gemensam innergård med trädgårdsmöbler och grill
– Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
– Cykelförvaring
– Barnvagnsförråd

Energideklaration
144 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2021 – Renovering av trapphus
2019 – Fjärrvärme
2018 – Spolning av samtliga stammar
2008 – Fasadrenovering mot gård
2008 – Renovering av tvättstuga
1981 – Stambyte

Kommande renoveringar
Fönsterrenovering
Fasad mot gata
Målning av yttertak