Östermalm

Skeppargatan 70A

Visa alla bilder

Social, ljus och en imponerande takhöjd – det skulle vara den självklara beskrivningen av denna hemtrevliga 1,5a belägen på Skeppargatan i vacker jugendfastighet! Här bor du med stora fönsterpartier med djupa nischer som vetter mot föreningens innergård och där bostadens kvadratmetrar verkligen hamnat på rätt plats. Lägenheten har en mycket bra social disposition med kök och vardagsrum i öppen planlösning – där möjligheten till matlagning och middagar med vänner står i fokus tack vare kökets och matplatsens storlek. En mysig sovalkov ligger avskilt från lägenhetens sociala delar; där man tillåts sova gott med vetskapen om att föreningslånen endast uppgår till 495 kr/kvm.

Rum & Storlek

1.5 / 41 m2

Pris

4 150 000 kr

Avgift

1 617 kr / mån

Våning

BV över gård

Hiss

Nej

Visning

2022-11-28 18:15 - 18:45
Kvällsvisning - välkomna!

Karta

Planlösning

floor-plan
Skeppargatan 70A

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Som tidigare nämnt är en av alla bostadens många fördelar den trevliga planlösningen. 41 kvadratmeter sekelskifteskaraktär med mycket att erbjuda helt enkelt!

Hall
När du öppnar dörren till detta hem välkomnas du direkt av ljusa, vitmålande väggar, parkettgolv och en maffig takhöjd. Förutom detta finner du goda avhängningsmöjligheter för allt som vardagen kräver, som ordentliga utejackor och skor. Hallen ligger lagom avskilt och du kan hänga av dig de blöta ytterkläderna utan att hamna mitt i lägenheten. En bra hall är underskattat – men är något man verkligen uppskattar i vardagen!

Kök
I köket kan du laga din favoritmiddag samtidigt som du blickar ut mot föreningens gröna innergård. Här får du ett modernt och inbjudande kök med lyxig marmorbänk, matchande stänkskydd, vita köksluckor, genomgående trägolv och en stor öppning mot lägenhetens matplats. Ett kök med gott om förvaring och med praktisk integrerad ugn, rymlig kyl och frys samt induktionshäll och diskmaskin.

Vardagsrum
Vardagsrummet är hemmets centrala punkt – och denna bostaden sviker oss inte! Det är i vardagsrummet vi spenderar tid för umgänge med vänner och familj och här ryms ett ordentligt matbord för 6 personer. Två stora fönsterpartier står för ljusinsläppet och utöver matplatsen får man självklart plats med både soffa, tillhörande bord och tv-möblemang. Lite dolt bredvid soffan finns även en inbyggd garderob.

Sovalkov
Här erbjuds en privat del, avskilt från både hall, kök och vardagsrum. Här finns även en praktisk hylla ovanför sängen som ger ytterligare möjlighet till förvaring.

Badrum
Bostaden har ett ljust och fräscht badrum i bra storlek. Väggarna är klädda i klassiskt vitt 15×15-kakel i korsförband och på golvet ligger en mörk klinker. Badrummet ger plats för WC, handfat, dusch och även ordentliga hyllplan från golv till tak för alla små flaskor och produkter man kan tänkas samla på sig.

Förening

BRF Veterinären 5&6 är belägen på Skeppargatan 70 & 72 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus samt gårdshus uppfört 1903. Bostadsrättsföreningen bildades 1978. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Fastigheten består av 3 029 kvm fördelat på 34 bostadsrätter.

Mark
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp samt avgift för dörrskylt om 1 375 kr. Pantsättningsavgift utgår ej. 

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och VA. Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget.

Storlek
Lägenheten är 41 kvm enligt föreningens information. 

Lån
495 kr/kvm 

Kabel-TV och bredband
ComHem Fiber 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
– Vacker innergård med sittgrupp
– Tvättstuga i husets källare. Två tvättmaskiner, två torktumlare, mangel och torkskåp. 

Energideklaration
152 kWh/m² och år

Byggnadsstatus – urval
2018 – Stamspolning, hissrenovering
2013 – Installation av fjärrvärme
2012 – Fasadrenovering mot gatan
2010 – Renoveringen trapphus
2003 – Fasadrenovering mot gård
1987 – Stambyte 
Mer detaljerad historik över tidigare renoveringar återfinns i årsredovisningen. 

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2070.