Östermalm

Skeppargatan 96

Kommande försäljning

Visa alla bilder

Luftig och social tvåa på lugnt läge utan insyn med utsikt mot grönskande park i gatuläge. Genomgående fint skick med möjlighet att dela av till en trea vilket den har varit från början. Populärt läge med närhet till Karlaplan och Tessinparken. Stabil äkta förening med god ekonomi som äger marken. Högt läge på 1 tr. Hiss finns. Kommande försäljning. Ring vid intresse av förhandsvisning.

Rum & Storlek

2 / 52 m2

Pris

-

Avgift

2 638 kr / mån

Våning

1

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Skeppargatan 96

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

072-358 47 95 anna.herin@alexanderwhite.se

Interiör

Ultimat planerad tvåa med fokus social yta med stort luftigt kök i öppen planlösning mot vardagsrum samt rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Golven i lägenheten är av oljade furutiljor och väggarna i vilsamt ljusgråa och vita toner. När man stiger in i lägenheten möts man av hallen som har inbyggda garderober för avhängning samt ytterligare hängare på sidan. Från hallen ansluter det helkaklade och stambytta badrummet. Välutrustat med dusch, wc samt tvättmaskin.

Vidare öppnar det sociala rummet upp med stora fönster i utsikt mot grönskande park. Stilrent kök med vita luckor mot mörk bänkskiva. Köket är utrustat med spis, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin, kyl/frys och vinkyl. Avlastningsytorna är goda samt trevlig bardel och stort plus att det finns mycket förvaringsmöjligheter i de många skåpen. 

Vardagsrummet är stort och luftigt och ligger i öppen plan mot köket. I rummet ryms det en stor soffa och matbord för 10 personer. Detta rum kan för den som vill delas av och därmed skapa ett ytterligare sovrum och därmed en trea vilket är ursprungsplanlösningen. 

Sovrummet är mycket vilsamt med ljusa väggar och det finns plats för en dubbelsäng i rummet. Garderober längst med ena sidan i rummet. Ett stort fönster som ger ett vackert ljus till rummet.

Brf Mässen är en mycket omtyckt och populär förening med god ekonomi. Närhet till kommunikation och Fältöversten vid Karlaplan. Det finns ett flertal restauranger och cafeér i området bland annat charmiga restaurang Paraden samt strax nedanför fastigheten finns en populär thai kiosk. Två minuter bort ligger vackra Tessinparken som erbjuder soliga gräsmattor, bad och mysig parkrestaurang i kvällssolen. Till lägenheten finns ett vindsförråd.

 

 

Förening

Brf Mässen förvärvade fastigheten 1931 och är en av Stockholms största och mest välskötta föreningar. Den äger och förvaltar fastigheterna Mässen 7-13, som byggdes under åren 1930-1938. Fastigheterna omfattar adresserna Skeppargatan 96-102, 75-83, Strindbergsgatan 37 och Erik Dahlbergsgatan 27-35. Föreningen består av 642 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 30 lokaler upplåtna med hyresrätt samt 2 lokaler upplåtna med bostadsrätt.

Det är en äkta förening som äger marken och mittremsan på Skeppargatan ägs av Stockholm Stad.

Kabel-tv samt Bredband från ComHem
Överlåtelseavgift om 1 100 kr betalas av köpare. Pantsättningsavgift om 440 kr/pant.

Gemensamma utrymmen:

Alla lägenheter har tillgång till tvättstuga och cykelrum (finns i vissa uppgångar). Sopnedkast finns i respektive trapphus och medlemmarna har även tillgång till ett soprum med pappers- och glassortering.

Tvättstuga i uppgång 98
Cykelrum i uppgång 98
Föreningslokal
Grovsoprum
Pingisrum
Boulebana

För mer information besök gärna föreningens hemsida http://www.massen.se/.

Fastighet

Fastigheterna är q-märkta och utgör ett intakt Funkis-område, ritat för HSB av arkitekten Sven Wallander. Varken inglasning av balkonger eller vindsutbyggnad är möjlig.

Fastigheten har fjärrvärme. Föreningen har dolda tillgångar i form av utrymmen i källarplan som utreds om de går att konvertera till lokaler och/eller bostäder. 

UTFÖRT UNDERHÅLL

1988-1990: Samtliga fasader putsades
1991-1993 Stambyte
2011-2012 Spolning av kök- och badrumsstammar
2014 Uppgradering av lägenheternas elförsörjning till trefas inkl. ny el central.
2017  Spolning köksstammar från plan 3 och nedåt
2018-19 Byte resp. relining av avloppsstammar under källargolv (Mässen 11 och Mässen 11).
2020 Byte resp. relining av avloppsstammar under källargolv (Mässen 13 och Mässen 17)

KOMMANDE UNDERHÅLL

Fastigheternas löpande underhåll regleras enligt underhållsplan som omfattar åren 2018- 2032 och är upprättad av Nabo förvaltning.

Trapphusrenovering kommer utföras på Skeppargatan 96-102 under 2021.

Horisontellt stambyte samt reparation av bottenplatta i källarplan efter sättning på Skeppargatan 75-83 kommer att ske under Q3-4 2021.

Tre av föreningens hissar kommer renoveras och moderniseras under 2021.

Under 2020 togs nya lån på 10 miljoner för att finansiera framtida renoveringar, lånen förhandlades i samband med omförhandling av existerande lån. Förhandlingarna resulterade i räntor som är fördelaktiga för föreningen på ett sätt att avgifterna inte behöver höjas under 2021.