Södermalm

Södermannagatan 31, vindsetage

Visa alla bilder

NYTT PRIS! Äntligen en smakfull och luftig vindsetage med en golvyta om 121 m2, med extra takhöjd, ljus och rymd - dessutom vid Nytorget och i hjärtat av SoFo!

Två badrum och två sovrum med möjlighet till ett tredje. Två balkonger, varav den ena i helt fritt söderläge, med milsvid utsikt mot Katarinaalléns, Vitabergsparkens och Nackareservatets lummiga grönska. Tyst och lugnt läge mot Greta Garbos torg, med Nytorgets livliga kaféer, välrenommerade restauranger och unika butiker några steg runt hörnet. Generösa sällskapsytor på bottenplanet, och mer privat avdelning på övre plan. Stilrent kök med barbord för fyra, öppet mot matrum för många, samt mot rymligt sällskapsrum. Bevarade murstockar och änglatrappor. Hiss till våningsplanet. Låg avgift i brf med utmärkt ekonomi. Garage i huset, även där låg avgift. Våningen byggdes 2008, i en vacker och välskött fastighet från 1925.

Rum & Storlek

4.5 / 116 m2

Biarea

5 m2

Pris

14 900 000 kr

Avgift

3 902 kr / mån

Våning

6/6

Hiss

Ja

Visning

2021-12-05 12:30 - 13:30
Välkommen på visning!
2021-12-06 17:30 - 18:15
Välkommen på visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan floor-plan
Södermannagatan 31, vindsetage

Kontaktuppgifter:

Mathias Ringberger

070-753 61 48 mathias.ringberger@alexanderwhite.se

Interiör

Entréplan:
Hallen, med gott om förvaring i specialbyggd vindsdesign, öppnar upp direkt mot kök, sällskapsrum och matrum. Båda rummen har 3,8 meter upp till nock, dubbelfönster i full storlek, samt i söder ett vackert valv med stora dörrar ut mot den soliga balkongen med underbar utsikt. Vedumkök med vita luckor och bänkskivor. Inbyggda AEG/Electrolux vitvaror såsom diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, mikro, kyl och frys med ismaskin. Köket har mycket goda förvaringsmöjligheter, precis som resten av våningen. Matrum med plats för tio personer, vägghängda skåp samt platsbyggd bokhylla upp till nock. Helglasade dörrar till balkong mot innergård och takåsar. Möjlighet till eldstad. Här kan den som önskar lätt skapa ett tredje sovrum, se alternativ ritning. Helkaklat badrum med golvvärme, tvättställskommod och stort väggskåp från Vedum, handdukstork, regndusch med glasväggar, tvättpelare från Miele. Gott om inbyggda spotlights i alla rum, precis som i resten av våningen. Hela nedre plan har vattenburen golvvärme som ingår i avgiften. Smäcker spiraltrappa upp till övre plan.

Övre plan:
Rymlig övre hall med nära 3 meter i takhöjd, inbyggd belysning och två väggar med ytterligare välplanerad och platsbyggd förvaring som förstärker vindsvåningskänslan. En hel skåpvägg för allt det där man behöver i vardagen, men inte vill se, samt ett särskilt skoskåp. Hallen är möblerbar och en möjlig arbetsplats. Staket av glas mot nedre plan, vilket bidrar till den luftiga känslan. Fjärrmanövrerat takfönster, liksom i båda sovrummen, där det även finns mörkläggningsgardiner för en ostörd sovmiljö. Bägge sovrummen har samma takhöjd som den övre hallen och ännu mer platsbyggd förvaring i form av varsin garderobsvägg. Här finns våningens andra badrum, även det helkaklat med dusch, tvättställskommod, inglasad regndusch samt varma granitgolv. Fasta takspotar i varje utrymme. Elburen golvvärme på hela ovanvåningen.

Lägenheten är den största i föreningen och även den enda som vetter med balkong ut mot Greta Garbos Torg.

På några minuters gångavstånd ligger t-banestationerna Medborgarplatsen och Skanstull. Buss 2, 3 samt 76 ligger ännu närmre.

Fastighet

Fastigheten ligger på adresserna Närkesgatan 2 & 4, Södermannagatan 31 samt Sofiagatan 1. Löpande och välskött underhåll, bl a med stambyte 1994/1995, planerat nytt stambyte tidigast 2045. För mer information, se hemsidan https://kalroten8.bostadsratterna.se.

I föreningen finns ett garage om 20 st.bilplatser och 5 st, MC-platser. Bilplatserna kostar 1 500 kr/månad.

I föreningen finns tvättstuga med 6 st. tvättmaskiner, 2 st. torktumlare, 2 st. torkskåp och stort torkrum. Vidare finns även 2 st. cykelrum, barnvagnsrum och ett miljörum i fastigheten. Källarförråd om ca 3,9 kvm och ca 8 kubikmeter. I avgiften ingår vatten, värme, basutbudet i kabel-tv samt fiberbredband från Ownit om 700/1000 MBit/s.  Fastigheten har dessutom tv och bredband genom Comhem. 

För mer information, besök https://kalroten8.bostadsratterna.se.

Förening

Föreningen upplåter 95 lägenheter med bostadsrätt, 4 hyreslägenheter samt 13 lokaler med hyresrätt. För räkenskapsåret 2020 redovisas ett överskott från resultaträkningen, ett positivt kassaflöde samt en mycket god likviditet. Föreningen äger marken och beskattas som en s.k. äkta förening.

Överlåtelseavgift om 1 190 kronor betalas av köparen och pantsättningsavgift om 476 kronor betalas av pantsättaren.