Södermalm

Maria Skolgata 87

Visa alla bilder

En grön oas mitt på Södermalm! På Maria Skolgata finner du denna unika enrummare med stor uteplats i två väderstreck. Välkommen till eftertraktade Studio Maria!

Rum & Storlek

1 / 26 m2

Pris

2 775 000 kr

Avgift

1 785 kr / mån

Våning

BV

Hiss

Ja

Visning

2022-08-14 13:00 - 13:45
Välkommen på visning!

Anmäl deltagande till visning här:

En anmälan per sällskap. För att anmälan ska registreras, markera den visningstid du önskar.

14 augusti

Karta

Planlösning

floor-plan
Maria Skolgata 87

Kontaktuppgifter:

Mimmi Rockborn

073-325 40 11 mimmi.rockborn@alexanderwhite.se

Interiör

Mitt på Södermalm ligger denna unika enrummare om 26 kvm med grönskande uteplats om 16 kvm. Lägenheten ligger i den nybyggda fastigheten Studio Maria som stod färdig för inflyttning hösten 2021. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med dubbla pardörrar som vetter mot uteplatsen. Den skyddade uteplatsen ligger i vinkel och ramas in fint med fasta växtkärl. Lägenheten har inbjudande jordnära färgskala med svagt bruten färg på väggarna. Påkostat kök med snickerier från WL Systems. Köksbänk med underlimmad ho samt stänkskydd, Silestone Snowy Ibiza. Kökshäll, ugn, integrerad kyl/frys, samt diskmaskin. Blandare från Dornbracht. Stilfullt helkaklat badrum, granitkeramik Fjord Sand. Dusch, kommod med topp i marmite mineral komposit samt spegel med pulverlackad ram och wc. Blandare från Dornbracht. Enstavsparkett från Kährs Horizon.

 

Förening

Brf Maria Skolgata byggår 2021.

43 lägenheter samt 2 lokaler, BOA totalt 1 514 kvm. Tomtyta, äganderätt om 381 kvm. 

I fastigheten finns källarförråd, tvättstuga, cykelrum samt miljörum.

Föreningen har även access till ett gemensamt garage som förvaltas av Söderkvarteret Fastighets AB.

Kabel-tv och bredband via Bahnhof. Föreningen debiterar 199 kr för abonnemanget.

Förbrukning av hushållsel debiteras av föreningen. Föreningen har avtal med GodEl. 

Område

Fem våningar hög, i kvarter där nya företag och idéer skapas och växer. Här rustas gamla industribyggnader upp och huserar spännande dataspelsföretag, arkitektkontor och designbyråer. Detta var en gång den kanske mest anonyma delen av Söder – men nu är det dynamiska, kreativa och lovande kvarter fulla av liv och rörelse.

Dessutom är det extremt nära till Tanto, Söders lunga. Bara någon minuts promenad bort breder gräsmattor, lövträd och picknickfiltar ut sig. På vårar, somrar och tidiga höstar myllrar promenadstråken vid Årstaviken av liv. Caféer, bagerier, restauranger och barer ligger lika nära, fast åt andra hållet. Frågan är om det går att hitta ett bättre läge.

Maria består av 43 bostadsrättslägenheter, från ettor till treor. Högst upp ligger två spektakulära penthousevåningar och i gatuplan, längs med trevliga Maria Skolgata, ligger två lokaler. Längst ned i grannhuset Strato kommer det finnas en restaurang som blir en knutpunkt för de boende och andra i kvarteret.

Bostäderna i Studio Maria kännetecknas av en funktionell interiör med tidlösa kvaliteter som möter noga utvalda materialval. Färgerna utgörs av jordnära, lugna toner som lämnar öppet för egen fantasi. Utgångspunkten har varit att de som ska bo i Studio Maria ska kunna sätta sin egna prägel och karaktär på hemmet. Med den moderna och medvetna människan i fokus, skapades en interiör värld med enkla och ljusa flöden där gränsen mellan inne och ute dimmas. De noggranna valen av varje material har varit viktiga, men också att varje lägenhet ska vara perfekt planerad – där funktionen av varje förvaringslösning, dörröppning och rumsyta maximerats.