Vasastan

Tegnérgatan 11B

Visa alla bilder

Sekelskiftestvåa, renoverad med känsla och perfektion. Balkong i öst mot innergård med klättrande murgröna på stenås. Bygglov för ytterligare balkong i söderläge. Väl avvägd planlösning med kök och klädförvaring från Järfälla Kök. Trevligt läge på gränsen mellan Vasastan/Östermalm med direkt närhet till puls runt hörnet och flertalet parker. Granne med Tous Les Jours, Dr. Mat och Superfront. Gott om restauranger i närområdet. Bostaden totalrenoverades under 2015/16.

Rum & Storlek

2 / 57 m2

Pris

5 350 000 kr

Avgift

2 474 kr / mån

Våning

2

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Tegnérgatan 11B

Kontaktuppgifter:

Johan Franzon

070-445 51 80 johan.franzon@alexanderwhite.se

Interiör
Väl avvägd hall med ullmatta, förvaringsskåp från Järfälla Kök med stenskiva i kalksten. Fullutrustat kök från Järfälla kök i en harmoniskt dov grå-blå kulör. Bänkskiva och stänkskydd i matt Cararramarmor. Induktionshäll och varmluftsugn från Bertazzoni, Inbyggd kyl/frys och 60-cm diskmaskin. Frånluftsfläkt. Större delen av golvet är från byggnadsåret. Väggar i varmgrå kulör med vita snickerier. Vackra speglade dörrar och fönsterfoder. Stor balkong mot innergård med förmiddagssol. Plats för soffa, bord och grill. (ingen balkong ovanför). Granne med vacker stenmur som är beklädd med murgröna och belyst under kvällstid.

Lyxigt badrum med fönster, takdusch, glasvägg, kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsskåp ovan kombimaskin. Vita matta kakelplattor och mattgrått hexagonformat klinkergolv med golvvärme. Rymligt sovrum med garderobsvägg från Järfälla kök med integrerad belysning. Fönster mot stenås och grannföreningens gård. Här finns bygglov för en stor balkong i soligt söderläge. Källarförråd om cirka 5 kvadratmeter.

Område
Tegnérgatan 11 ligger i höjd med Tulegatan, ett stenkast från Birger Jarlsgatan. Närheten av Eriksbergsparken och Tegnérlunden. Närmaste matbutik är Hemköp på Birger Jarlsgatan. Om inspirationen för matlagning tryter finns bland annat Tous Les Jours, Dr. Mat och Farang några meter från porten. Parkering är lättare än man kan tro om man skaffar Boendeparkering. Finns ofta lediga platser i kvarteret eller precis utanför där det är avgiftsbelagt dygnet runt.

Förening
Brf Hägerberget 48 är en äkta förening som äger sin mark. I föreningen finns 14 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även två hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1997. Lugn innergård med grönska, två uteplatser och skyddat läge av stenmur. Plats för cyklar och ingång till soprum och tvättstuga. Tvättstuga i gårdshus med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Byggnaderna är i genomgående i gott skick.

Renoveringar
2016 Målning av samtliga fönster och balkongdörrar
2016 Spolning av stammar
2015 Byte av styrenhet undercentral
2014 Renovering av entré
2014 Byte av styrdon för hiss (Gathus)
2013 Målning av tak
2013 Installation av fiber
2011 Spolning av stammar
2011 Nya tvättmaskiner i tvättstuga
2009 Målning av fönster och balkongdörrar
2005 Omläggning av innergård
2000 Byggnation av balkonger
1997 Totalrenovering av gat-och gårdshus inkl stambyte kök- och avloppsstammar