Vasastan

Teknologgatan 8C

Visa alla bilder

Spektakulär vindsvåning i Farmaceutiska institutet. Byggnaden uppfördes 1898 och var en del av gamla Tekniska Högskolan. Här flyttar ni in i en ljus och exklusiv våning från 2016 i en gammal byggnad med helt unika attribut. Cirka 4 meter till nock, stor terrass i sydvästläge, braskamin, två badrum, gäst-wc, stor klädkammare, platsbyggda garderober och tvättstuga i bostaden. Oscar Properties beskriver att de funnit inspiration till den akademiska karaktären genom Bibliothèque Sainte-Geneviève. Bostaden är till en början planerad som 5 rok, se alternativ planlösning.

Rum & Storlek

4 / 131 m2

Biarea

14 m2

Pris

14 100 000 kr

Avgift

6 210 kr / mån

Våning

4

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Teknologgatan 8C

Kontaktuppgifter:

Joe Hed

070-723 42 69 joe.hed@alexanderwhite.se

Byggnaden
Farmaceutiska institutet ritades av arkitekt Fredrik Wilhelm Scholander. Byggnaden stod färdig 1898 och var en del av Tekniska Högskolan och utgjorde laboratorium för de studerande. Farmaceutiska institutet gav plats för Sveriges apotekarutbildning som huserade i lokalerna fram till 1973. Därefter flyttade Universitets-och högskoleämbetet in och nyttjade lokalerna fram till 1990-talet. Entrén till den pampiga byggnaden ger ett kungligt intryck och nås via den engelska parken som just nu återskapas utanför byggnaden vid Kungstensgatan.

Interiör
Exklusiva material i varje detalj. Ljusa ytskikt blandas med mörka detaljer. Väggar är målade i ljusgrå kulör. Ljusa vitpigmenterade ekgolv. Bostaden har flertalet raka fönsterpartier i kombination med takfönster. Specialritat kök från Kvänum med släta penselstrukna luckor samt synliga stommar. Bänkskivor och stänkskydd är av ljusgrå kalksten. Diskho i vitt porslin. Blandare från Dornbracht. Bänkbelysning under överskåp med infällda spotlights. Vitvaror från Siemens, separat kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Varmluftsugn och induktionshäll. Frånluftsfläkt i överskåp. Bostaden erbjuder två badrum, varav ett med dusch, ett med badkar samt gäst-wc. Golv i matt, grön Marina Verde sten. Komfortvärme i samtliga våtutrymmen och tvättstuga. Väggar klädda med bröstning i matt grön Marina Verde. Ovanför bröstning stående crèmefärgat kakel. Specialtillverkade duschväggar. Tvättmaskin och torktumlare i bostadens tvättstuga. Tvättställ från Duravit. WC-stolar är vägghända med dolda cisterner. Duschplats med duschvägg i glas. Tvättställs-, badkars- och duschblandare i kromat utförande från Dornbracht. Elburna handduksstorkar i badrum. Utanpåliggande downlights i tak.

Förråd
Källarförråd i samma hus om cirka 4 kvm.

Förening
Brf Vegalotten består av 69 st bostadsrätter. Äkta förening med adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70A-B. Marken ägs av föreningen. Församling: Adolf Fredrik. Belåningsgrad: 12 080 kr/kvm vilket är lågt för en nyproduktion.