Vasastan

Teknologgatan 8C

Visa alla bilder

Lyceum – Farmaceutiska institutet. Byggnaden uppfördes 1898 och var en del av Kungliga Tekniska Högskolan. Här flyttar du in i en nybyggd och exklusiv studiolägenhet belägen på våning 2 i en byggnad med helt unika attribut och New York-känsla. Takhöjd om ca 4,3 meter med gigantiska, välvda fönster i sydvästläge. Oscar Properties beskriver att de funnit inspiration till den akademiska karaktären genom Bibliothèque Sainte-Geneviève.

Bostaden har en boarea om 45 kvm. Etageplanet är ett fullt möblerbart sovrum om 17 kvm (biarea).

Rum & Storlek

2 / 62 m2

Pris

5 495 000 kr

Avgift

3 169 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Teknologgatan 8C

Kontaktuppgifter:

Joe Hed

070-723 42 69 joe.hed@alexanderwhite.se

Lyceum – Farmaceutiska institutet ritades av arkitekt Fredrik Wilhelm Scholander. Byggnaden stod färdig 1898 och var en del av Kungliga Tekniska Högskolan och utgjorde laboratorie för de studerande kemisterna. År 1958 flyttades KTH:s verksamhet till Valhallavägen. Farmaceutiska institutet gav plats för Sveriges apotekarutbildning som huserade i lokalerna fram till 1973. Därefter flyttade Universitets-och högskoleämbetet in och nyttjade lokalerna fram till 1990-talet.

Entrén till den pampiga byggnaden ger ett kungligt intryck och nås via den park som ska återskapas utanför byggnaden vid Kungstensgatan. Exklusiva material i varje detalj. Ljusa ytskikt blandas med mörka detaljer, etaget inger en rå känsla genom sin konstruktion i stål. Väggar är målade i ljusgrå kulör. Stora orginalfönster med djupa nischer och foder. Fönster och snickerier är målade i ljusgrå kulör. 

Kök och vardagsrum
Specialritat kök från Kvänum med släta penselstrukna luckor samt synliga stommar som penselstrykts på plats. Fronter, täcksidor, utanpåliggande sockel och kröningslist, allt är i gråblå kulör. Bänkskivor och stänkskydd är av kalksten. Diskho i vitt porslin. Blandare från Dornbracht. Bänkbelysning under överskåp med infällda spotlights. Vitvaror från Siemens, helintegrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och induktionshäll. Integrerad frånluftsfläkt. Plats för mikrovågsugn med eluttag i köksskåp.

Badrum
Golv i matt, grön Marina Verde sten. Komfortvärme. Väggar med bröstning i matt grön Marina Verde. Ovanför bröstning stående crémefärgat kakel 10×30. Specialtillverkade duschväggar, tvättmaskin, torktumlare och spegelskåp med lister i kromat utseende. Tvättställ Vero från Duravit. WC-stolen är vägghängd med dold cistern, Duravit Darling New. Duschplats med duschvägg i glas. Tvättställ- och duschblandare är i kromat utförande från Dornbracht. Elburen handduksstork. Utanpåliggande downlights i tak.

Hall

Specialritad hallförvaring, hatthylla med stång. Städskåp och garderober i samma utseende som kök. Samtliga snickerier i gråblå kulör lika kök.

Etageplan (sovrum)
med synlig I-balk i framkant, specialritad trappstege. Räcken och stege är målade i mörkgrå kulör. Heltäckande matta i ullkvalité. Lamputtag för egen lampa i tak samt multimediatuttag. Takhöjd om ca 1,83 m. Det finns gott om plats för garderober.

Innerdörrar
Dörrar i trä med enkel spegel, ljusgrå kulör.

Golv
Ljusa, slitstarka och vitpigmenterade ekgolv med en slipbar yta.

Värme
Klassiska sektionsradiatorer i ljusgrå kulör i samtliga rum förutom wc och badrum. Komfortvärme i badrum.

Förening
Brf Vegalotten består av 69 st bostadsrätter. Äkta förening med adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70A. Församling: Adolf Fredrik. Lån: 55 000 000 kr. Bostadsarea: 4 553 kvm. Belåningsgrad: 12 080 kr/kvm.

Förråd
Källarförråd om ca 3-4 kvm.