Vasastan

Tomtebogatan 20

Visa alla bilder

Nyrenoverad och toppfin på bästa adress i Birkastan! Bostaden disponeras som en trea. Stort ljusinsläpp från fem stora fönster, tre rum i fil och balkong in mot gården. Bevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, snickerier och generös takhöjd. Smakfullt shaker-kök med nya vitvaror samt plats för mindre matbord. Vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och matbord. Härifrån når du den trevliga balkongen med eftermiddagssol. I fil med vardagsrummet ligger ett mindre rum som idag disponeras som kontor samt sovrummet. Bra storlek på sovrum med plats för 180 säng och platsbyggda garderober. Välskött förening med låg belåning. Varmt välkommen på visning!

Rum & Storlek

2.5 / 51 m2

Pris

4 950 000 kr

Våning

2,5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Tomtebogatan 20

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Lägenheten nås via eget våningsplan. Du kommer in i en trevlig hall med plats för hatthylla och skor. Vitmålade väggar och klinkergolv i sober färg som harmoniserar med badrumsfärgerna, golvvärme. 

Kök
Smakfullt, platsbyggt shaker-kök från Picky Living med bänkskiva i Terrazzo med inslag av Carrera marmor. Diskho från Blanco i vit silgranit och blandare från Novito. Köket är utrustat med side-by-side kyl och frys (LG), ugn, induktionshäll, kolfilterfläkt (Siemens) samt diskmaskin. I köket finns det plats för mindre matbord med plats för minst två personer. Golv i sober klinker med golvvärme. 

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med ett stort fönster samt helglasade dubbeldörrar med utgång till balkong. Utsikt över innergård och vackert träd som under lövmånaderna ger ett grönskande insynsskydd. Balkongen vetter mot den lugna fina innergården. Här har du en egen oas med plats för utemöbler och växter. I vardagsrummet finns plats för både soffa och matbord samt TV-möbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fiskbensparkett. Vardagsrummet ligger i fil med arbetsrummet och sovrummet. 

Rum/Arbetsrum
Mindre rum med platsbyggd förvaring från Picky Living och stort fönster. Passar utmärkt som arbetsrum med plats för skrivbord. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fiskbensparkett

Sovrum
Bra storlek på sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. De platsbyggda garderoberna från Picky Living ger gott om utrymme för förvaring av kläder. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring i en platsbyggd garderobsvägg med överskåp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fiskbensparkett

Badrum
Helkaklat, sobert badrum med klinker på golvet som går ton i ton med väggarna. Badrummet är utrustat med handfat med kommod från INR med maskinell öppning, vägghängd WC, dusch med glasvägg. Elburen golvvärme, spotlights i taket. 

Övrigt
Appstyrd belysning i hela lägenheten inklusive master knappar som kan styra de andra lamporna. Golvvärme i kök och hall med appstyrda kontrollenheter. 

Förening

Ekonomi
Brf Smältan 9 är en äkta bostadsrättsförening som bilades redan 1920. Föreningen är välskött och lågt belånad. Inget beslut finns om höjning av avgiften men eventuellt kommer styrelsen besluta om höjning om ca 5% senare i år. Lånen uppgår f.n. till 3 295 839 kr. Kassan är något mindre än redovisad i senaste ÅR pga en vattenskada om ca 200 tkr som huset drabbades av nyligen. Styrelsen ser fn inte att det finns behov av ytterligare lån. Lån per kvm bostadsrättsyta är 2 253 kr/kvm. 

Obligatoriskt tillägg till avgiften om 155 kr/mån för Kabel-TV. 

Antal lägenheter och lokaler
Föreningen äger fastigheten Smältan nr 9. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 550 m2, varav 1 392 m2 utgör lägenhetsyta och 158 m2 utgör lokalyta.

År föreningen övertog fastigheten
Föreningen förvärvade fastigheten redan 1920, 2002 ombildades den från bostadsförening till bostadsrättsförening.

Mark
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Utförda renoveringar
Under 80-talet byttes stammarna i kök och badrum. 1998 Renovering av fasaden. 2003 Renovering av trapphus. 2006 Renovering av tvättstugan. 2007 Renovering av fönster. 2009 Byte av värmecentralen. 2014 Takomläggning. 2015 Gårdsrenovering. 2018 Renovering av hiss. 

Kommande renoveringar: Ommålning av fönster på våning 4+5 mot gatan under 2021. Finansieringen är inte bestämd i dagsläget. Eventuellt (del-)finansiering via lån.

Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar pantsättningsavgift och överlåtelseavgift. Överlåtelseavgiften är på ca 1100 kr och betalas av köparen.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Trappstädning
Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd
Till lägenheten finns ett vindsförråd om ca 8 kvm golvyta (säljarens uppgift) delvis under snedtak.

Gemensamma utrymmen
I källaren finns en tvättstuga som är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 st torkskåp samt mangel.

Bredband och Kabel-TV
Kabel TV och bredband finns från ComHem. Obligatoriskt tillägg om 155 kr/mån för bredband.

Juridisk person
Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande
Delat ägande godkänns.

Kontroll
Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Thomas Lundqvist 2020-02-14.