Vasastan- Birkastan

Tomtebogatan 31 A

Visa alla bilder

Underbar vindsvåning i etage med solig terrass, braskamin och låg avgift.
I ett vackert sekelskifteshus i populära Birkastan finns denna coola vindsvåning om totalt 111 kvm och med det mesta du kan önska dig. Här njuter du av att bo högst upp i huset med utsikt över taknockarna, terrass, badrum med fönster och både badkar och dusch samt en underbar braskamin. Som om inte det var nog så finns även synliga takbjälkar, stora fönster och nästan fem meter i takhöjd i kök och matsal. Bostaden är disponerad i två etage. Första våningen med 73 kvm, där ryms sovrum, badrum med badkar och dusch, gäst wc, tvättpelare, kök och social yta inkl både den franska balkongen i söder och terrassen. På övervåningen finns vardagsrum, sovalkover och bra förvaringsutrymmen. Välskött förening med god ekonomi och mycket låg belåning som äger marken. Varmt välkomna på visning!

Rum & Storlek

3 / 77 m2

Biarea

34 m2

Pris

9 800 000 kr

Avgift

1 751 kr / mån

Våning

3

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Tomtebogatan 31 A

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Ljus och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter bland annat via platsbyggd garderob. Hallen kan även med fördel användas som ett avskilt arbetsrum. Spotlights i taket och mörkbetsat trägolv som ligger genomgående i hela bostaden.

Tvättpelare
I anslutning till hallen finns bostadens tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Gäst-toalett
Elegant med svart klinkergolv och kaklade väggar. Vägghängd toalett samt kommod med spegel. Spotlights i taket och golvvärme.

Badrum
Härligt stort och ljust rum med fönster mot innergården. Badrummet går i samma stil som gäst-toaletten med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finner du både dusch och badkar samt stor kommod med handfat som rymmer mycket förvaring och spegel ovanför. Spotlights i taket.  

Sovrum
Luftigt sovrum med synliga takbjälkar och utsikt mot lugna innergårdens takåsar. Ingen insyn och persienner i fönstret för mörkläggning. Här ryms dubbelsäng samt övrig önskvärd möblering. Gott om förvaring via den platsbyggda garderobsväggen bakom en smakfull gardin.

Kök
Hemmets hjärta bjuder på upp till fem meter i tak, synliga takbjälkar en braskamin och både fransk balkong och solig terrass. Här flödar ljuset in och skapar ett underbart ljust rum året runt. Sommartid kan du njuta av att öppna upp dörrarna mot terrassen och den franska balkongen samt sätta på air condition för komfort vid varma dagar. Köket är stilrent och går i svart/vitt med vita köksluckor och svart granitbänkskiva. Social köksö skapar goda förutsättningar för trevligt häng. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, mikro, fläkt, AC samt fullhög kyl och frys med inbyggd vatten/ismaskin. Gott om förvaring i köket samt under trappen till övervåningen.

Terrass
Solig terrass i härligt sydostläge med sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Keramiskt golv, infravärme, motordriven markis och litet charmigt sedumtak. Tack vare glasskjutdörrar kan du på sommarhalvåret njuta av den här ytan som ett uppskattat extrarum för umgänge med vänner och familj. Glasskiva för vindskydd samt persienner för solskydd.

Övervåning
Via trappan i massivt trä leds du upp på övervåningen. Gott om ljusinsläpp här tack vare två takfönster. Välplanerad yta med två sovalkover, social yta med utrymme för möblering med soffa och TV samt goda förvaringslösningar. Här smyger man gärna upp och läser en bok eller har en mysig TV-kväll i soffan. Perfekt yta även för gäster som är på besök eller att disponera som ett andra sovrum.

Förening

Bostadsföreningen Volontären 12 u.p.a. har ägt fastigheten på Tomtebogatan 31 i Stockholm sedan 1920. Föreningen är medlem i Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC). Huset har sex våningar och totalt 25 bostäder fördelat på två trappuppgångar. Det finns även en lokal i husets bottenvåning. Föreningen har god ekonomi och låg belåning. Belåning 1 611 kr/kvm. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga: Föreningens tvättstuga ligger i gårdhusets källare och är utrustad med tvättho, två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en elmangel.

Gård: Sommaren 2007 stenlades gården med inbyggda spottar och grunden till en plantering uppfördes. Här finns en gemensam murad grill, och sittmöbler.

Övrigt: Det finns ett soprum och två cykel- barnvagnsrum.

Till varje lägenhet hör ett förråd. Förråden är ungefär 2-3 kvm stora och ligger i gatuhusets bottenvåning och gårdshusets källare.

Bostadsförening är en äldre kooperativ boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Den största skillnaden mellan en bostadsrättsförening och en bostadsförening är att den förra lyder under bostadsrättslagen, medan den senare lyder under lagen om ekonomiska föreningar. 

Läs mer om föreningen här: https://brfvolontaren12.wordpress.com/

Fastighet

Se separat dokument om föreningen och fastighet under ”dokument”.