Smedslätten

Townhouse i Smedslätten

Underhand

Visa alla bilder

Sjönära Townhouse i Smedslätten med utsikt över Mälarens vatten i höjd med Oxhålssundet. Ett boende utöver det vanliga ritat av Uno Åhrén, funktionalismens främsta företrädare i Sverige, med byggår 1939. Egen terrass i anslutning till föreningens gemensamma mark med närhet till skogen, vattnet och båtlivet. Möjlighet till båtplats nedanför fastigheten finns dessutom badstrand. Huset består av tre genomgående mycket välplanerade våningar. Entrévåningen har en välkomnande hall och ett fint allrum samt gästtoalett, våning två bjuder på ett väl funktionellt planerat kök och vardagsrum med eldstad, våning tre finns dom lugna och tysta sovrummen med utsikt mot Mälaren. Ett boende utöver det vanliga!

Rum & Storlek

5 / 115 m2

115+2kvm boa

Pris

-

Avgift

4 653 / mån

Våning

Hiss

Nej

Visning

Townhouse i Smedslätten

Kontaktuppgifter:

Christian Lippich

073-254 78 57 christian.lippich@alexanderwhite.se

Fastighet

Sjönära Townhouse i Smedslätten med utsikt över Mälarens vatten i höjd med Oxhålssundet. Ett boende utöver det vanliga ritat av Uno Åhrén, funktionalismens främsta företrädare i Sverige, med byggår 1939. Egen terrass i anslutning till föreningens gemensamma mark med närhet till skogen, vattnet och båtlivet. Möjlighet till båtplats nedanför fastigheten finns. Dessutom badstrand. Huset består av tre genomgående mycket välplanerade våningar. Närheten till vattnet och bryggan nedanför fastigheten gör huset till ett måste för morgon badaren, båt och natur älskaren. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Husets stammar är bytta under 2017. Fasad, tak och fönsterarbeten är åtgärdade under 2018. Kommande arbeten i föreningen är utebelysning längs entrégång från vägen, omläggning av gång samt trappor till respektive entré. Radon mätningen är utförd 70 bq/m3.  

 

Interiör

Huset består av tre genomgående mycket välplanerade våningar. Entrévåningen har en välkomnande hall och ett fint allrum samt gästtoalett, platsbyggd garderob, möjlighet till alternativ planlösning finns, se skiss. Det finns ett större förråd med entré ut till passagen till den gemensamma tvättstugan. 

Våning ett, ca 43 kvm, bjuder på ett funktionellt planerat kök med plats för den stora familjen, stort kylskåp från Smeg, induktionsspis och integrerad diskmaskin. Renoverat under 2018 där man rev mellanvägg och lade ett ny fiskbensparkett, målade väggar och tak, delvis ny dragning av el, samtliga kontakter jordades. Vardagsrum med mycket stort burspråk med utsikt mot Mälaren och skogen. En fungerande eldstad, nyligen sotad och inspekterad. En av husets finare detaljer är trappen som löper genom alla våningar med ett metallräcke i original utförande med vackra mässingsdetaljer. 

På våning två, ca 45 kvm, finns dom lugna och tysta sovrummen. Det större sovrummet är väl planerat och har stora förvaringsmöjligheter i dom platsbyggda garderoberna, bra ljusinsläpp och ett mycket tyst läge. Ett större lekrum med stort fönster också där finns det platsbyggda garderober och en vacker utsikt. Det tredje sovrummet har också det fönster mot Mälaren, platsbyggda garderober och ett målat trägolv. Det större badrummet har badkar med dusch. handfat, handukstork och toalett. Eluppvärmt klinkergolv. Utanför badrummet finns en hall med takfönster för bra ljusinsläpp. 

Renoveringar enligt säljarens uppgift: 

2018 Vägg togs bort på mellanplan, nytt golv på mellanplan (fiskbensparkett), ny kyl/frys (Smeg), målning av väggar och tak på mellanplan, delvis ny dragning av el, samtliga kontakter jordades, installerat platsbyggda Elfa garderober (två st.) på övre plan, installation av badkar, duschvägg och badrumsskåp.

2019 Ny ugn (Kitchen aid) och installation av kodlås (Yale doorman).

2021 Målat om kök, installerat tvättmaskin och torktumlare, målat om samtliga rum på övre plan, förnicklat samtliga spanjoletter och vred till fönster.

 

Förening

Föreningen Brf Kullmannen 2 består av sex stycken lägenheter. Föreningen bildades 1986. Föreningens ekonomi är god och arbetar aktivt för att amortera föreningens lån. Föreningen har cykel / barnvagnsrum på gavel mot gatan och i källaren finns förråd samt tvättstuga och torkrum. Avståndet till kommunikationer är ca 450 meter, en kort promenad till spårvangsstationen Klövervägen. Linje 12 till Alviks tunnelbanestation. Närhet till matbutik Ica nära vid Alviksvägen.