Vasastan

Tulegatan 21

Visa alla bilder

Välkommen till denna fina välplanerade tvåa centralt belägen i Vasastan endast 8 minuters promenad från Stureplan.
Här bor du på en lugn gata helt utan insyn. Du har utsikt från lägenhet och balkong mot vackra Norra Real, dess botaniska trädgård och Engelbrektskyrkan. Möjlighet finns att göra om till en trea eller fyra. Se alternativa planlösningar A och B. Förening med mycket god ekonomi och väldigt lite lån.

Rum & Storlek

2 / 59 m2

Pris

5 995 000 kr

Avgift

2 188 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan floor-plan
Tulegatan 21

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

072-358 47 95 anna.herin@alexanderwhite.se

Interiör

Vackra furugolv och hög takhöjd (3,20m) i kombination med välvda fönster med spegeldetaljer i original. Balkongen i sydostläge  ligger centrerad i vardagsrummet och fungerar som ett extrarum på sommaren. Det är en rymlig lägenhet med äldre charm men med krav på funktion motsvarande ett modernt boende. Möjlighet finns även att skapa sig en trea med två sovrum. 

Lägenheten har generöst vardagsrum, sovrum och kök samt genomgående bra förvaring och säkerhetsdörr. I sovrummet har man platsbyggda garderober med skjutdörrar. Vardagsrummet ligger i en öppen symbios med köket vilket skapar en stor social yta där man lätt skapar sig en matsalsdel (8-10 personer) samt en vardagsrumsdel. Det neutrala köket i vit ton erbjuder gott om arbetsyta och förvaring. Välutrustat med integrerad ugn, kyl, frys och diskmaskin. Stambytt helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. Här finns det framdragen el och vatten om man vill sätta in tvättmaskin.

Sammantaget är detta ett funktionellt boende med mycket charm i denna ståtliga fastighet från 1891. Läget är centralt men ändå lugnt. Inom nära håll ligger Odengatan med stort utbud av affärer, caféer, restauranger och matbutiken Hemköp.  En stor Sats-anläggning finns även i närheten. Bra kommunikationer med gångavstånd till tunnelbana på såväl Rådmansgatan som Tekniska Högskolan. Närhet till grönområden såsom Lill-Jansskogen, Humlegården och Vanadislunden.

Ett perfekt läge i Vasastan med närhet till både Norrmalm och Östermalm.  Äkta bostadsrättsförening  med mycket bra ekonomi. 

 

Förening

Brf Ture Grundläggaren 8 är en äkta förening som är belägen på Tulegatan 21 och Rehnsgatan 8, S:t Johannes församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus uppfört 1891. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånad. Föreningen har enbart 1,2 miljoner i lån samt ca 1 miljon kr i kassan. Lån per kvm ligger på ca 650 kr. Föreningen har dolda tillgångar i form av en oexploaterad vind samt två hyreslägenheter som är kvar i huset. Bostadsrättsföreningen förvärvade byggnaden 2001 med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper tom 2024. Huset består av 1 845 kvm bostadsyta fördelat på 29 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt och 259 kvm lokalyta fördelat på 2 lokaler (restaurang och kontor, samma hyresgäst). Avtalet med nuvarande hyresgäst löper till 2021-07-31 och nuvarande hyra ligger på cirka 700 000 kr per år.

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd (cirka 8 kvm ). Kabel-tv och bredband finns i huset via Comhem, huset är anslutet till fibernätet. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Sopnedkast precis utanför dörren i trapphuset.

Gemensamma utrymmen i huset för medlemmarna att disponera över är: 
– Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
– Cykel- och barnvagnsställ finns på gården.
– Innergård

Parkeringsplats finns att hyra tvärs över gatan i parkeringshuset på Norra Real. I övrigt råder boendeparkering på gatan. 

Fastighet

Välskött hus i representativ fastighet där följande renoveringar genomförts:

2018 – Hela källaren målades om samt fönster på sockelvåningen
2017 – Underhållsmålning av portar, trapphus och sopskjul
2016 – Komplettering värmeanläggning på tak och stuprör
2015/16 – Komplett fasadrenovering och nya balkonger
2015 – Installation värmeanläggning på tak och i stuprör
2015 – Reparation av putsskador på fasad mot gård
2015 – Stamspolning
2015 – Föreningen upplåter en lokal i huset till bostadsrätt för cirka 2,2 miljoner 
2014/15 – Gårdsrenovering
2013/14 – Godkänd OVK
2012/13 – Komplett renovering av tvättstuga
2008 – Trapphusrenovering med nya säkerhetsdörrar
2007 – Ny fjärrvärmeanläggning, målning av tak och fönster samt byte av glas
2003 – Stambyte