Vasastan - City/Norrmalm

Tulegatan 21

Visa alla bilder

SÅLD INNAN VISNING. Ståtlig fastighet med fri vy mot Norra Real och takåsar. Genomgående och optimalt planerad trea (3,5) med två balkonger i bästa sollägen samt fungerande öppen spis. Möjlighet finns att skapa 3 sovrum. Vacker fiskbensparkett i ek samt speglade nischer. Mycket välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Hörnhus från 1891 med nyrenoverad fasad samt nya balkonger. Två förråd tillhör lägenheten samt finns råvindsyta ovan lägenheten. Attraktiv adress invid Jarlaplan. Centralt läge mellan Stureplan och Odenplan med närhet till parker och bra förskolor/skolor. Hiss till våningsplan.

Rum & Storlek

3.5 / 76 m2

Pris

9 495 000 kr

Avgift

2 931 kr / mån

Våning

4

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Tulegatan 21

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

072-358 47 95 anna.herin@alexanderwhite.se

Interiör

Välkomnande hall med bra avhängnings- samt förvaringsmöjligheter. 

I hela lägenheten så är det nyrenoverat i  ljusmålade ytskikt samt vackra slipade fiskbensparkettsgolv i ek. Flera bevarade originaldetaljer såsom spegelnischer i fönster/dörrar samt snickerier.

Till vänster om hallen ansluter det trevliga köket med stort fönster ut mot innergården. Bänkskiva i carraramarmor i kombination mot rostfrittstål. Gott om förvaring och arbetsytor med välutrustad maskinell utrustning från Smeg. 

Vidare in efter hallen så öppnar matsalen/biblioteket upp som erbjuder en stor matplats som ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet.  För den som vill skapa fler sovrum så finns möjlighet att flytta köket hit enligt alternativ planritning. 

Vardagsrummet erbjuder plats för en stor social del samt har en fungerande öppen spis och en balkong i nordöstläge ut mot Tulegatan som överblickar Norra Real och Engelbrektskyrkan.

Det stora sovrummet har generöst med platsbyggda garderober längst med ena sidan samt plats för stor dubbelsäng och övrigt möblemang. Här ansluter en balkong mot innergården som har sol hela dagen och vetter mot sydvästläge. 

Det mindre sovrummet likaså i lugnt läge passar perfekt som barnrum/ungdomsrum  eller kontor och har stort fönster mot innergården. 

Det stambytta badrummet ansluter i hallen och har kakel på väggar och granitmosaik på golvet. Wc, inglasad dusch, handfat samt tvättpelare med separat tork och tvättmaskin. 

Sammantaget är detta ett mycket väldisponerat boende med mycket charm i denna ståtliga fastighet från 1891. Läget är centralt men ändå lugnt då den ligger på en enkelriktad del av Tulegatan. Inom nära håll ligger Jarlaplan och Odengatan med stort utbud av affärer, caféer, restauranger såsom bland annat Babette, Brasserie Balzac, Bar Nombre samt Pom & Flora. Välj mellan tre matvarubutiker med endast ca tre minuters gångavstånd till både ICA, Coop och Hemköp. Två Sats-anläggningar finns i närheten samt även populära Be Core. Bra kommunikationer med några minuters gångavstånd till tunnelbana på såväl Rådmansgatan som Tekniska Högskolan samt 2:ans och 4:ans busslinjer. Närhet till grönområden såsom Lill-Jansskogen, Humlegården och Vanadislunden. Ett perfekt läge i Vasastan med närhet till både Norrmalm och Östermalm. Äkta bostadsrättsförening med mycket bra ekonomi och låg belåning samt med låga avgifter.

Förening

Brf Ture Grundläggaren 8 är en äkta förening som är belägen på Tulegatan 21 och Rehnsgatan 8, S:t Johannes församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus uppfört 1891. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånad. Föreningen har enbart 1,2 miljoner i lån samt ca 1 miljon kr i kassan. Lån per kvm ligger på ca 650 kr. Föreningen har dolda tillgångar i form av en oexploaterad vind samt två hyreslägenheter som är kvar i huset. Vid en framtida vindsexploatering kan möjlighet finnas för medlem att köpa del av vindsytan ovanför lägenheten och bygga etage. Bostadsrättsföreningen förvärvade byggnaden 2001 med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper tom 2024. Huset består av 1 845 kvm bostadsyta fördelat på 29 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt och 259 kvm lokalyta fördelat på 2 lokaler (restaurang och kontor, samma hyresgäst). Avtalet med nuvarande hyresgäst löper till 2021-07-31 och nuvarande hyra ligger på cirka 700 000 kr per år.

Till lägenheten hör ett rymligt vinds- samt källarförråd (cirka 8 resp. 2 kvm). Kabel-tv och bredband finns i huset via Comhem, huset är anslutet till fibernätet. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Sopnedkast precis utanför dörren i trapphuset.

Gemensamma utrymmen i huset för medlemmarna att disponera över är: 
– Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
– Cykel- och barnvagnsställ finns på gården.
– Innergård

Parkeringsplats finns att hyra tvärs över gatan i parkeringshuset på Norra Real. I övrigt råder boendeparkering på gatan. 

 

Fastighet

Välskött hus i representativ fastighet där följande renoveringar genomförts:

2018 – Hela källaren målades om samt fönster på sockelvåningen
2017 – Underhållsmålning av portar, trapphus och sopskjul
2016 – Komplettering värmeanläggning på tak och stuprör
2015/16 – Komplett fasadrenovering och nya balkonger
2015 – Installation värmeanläggning på tak och i stuprör
2015 – Reparation av putsskador på fasad mot gård
2015 – Stamspolning
2015 – Föreningen upplåter en lokal i huset till bostadsrätt för cirka 2,2 miljoner
2014/15 – Gårdsrenovering
2013/14 – Godkänd OVK
2012/13 – Komplett renovering av tvättstuga
2008 – Trapphusrenovering med nya säkerhetsdörrar
2007 – Ny fjärrvärmeanläggning, målning av tak och fönster samt byte av glas
2003 – Stambyte