Lärkstaden

Uggelviksgatan 7

Visa alla bilder

JURIDISK PERSON GODKÄNNS. I eftertraktade och idylliska Lärkstaden på Östermalm saluförs nu denna stilrena tvårummare i stabil förening som accepterar juridisk person som köpare. Bostaden är ytterst smakfullt renoverad med påkostade materialval som i kombination med de bevarade originaldetaljerna från fastighetens byggår skapar ett förstklassigt hem. Den vackra fastigheten anno 1929 är belägen på lugn återvändsgata med omedelbar närhet till Stureplans puls och Östra stations alla kommunikationer.

Rum & Storlek

2 / 41 m2

Pris

4 790 000 kr

Avgift

2 481 kr / mån

Våning

1/2

Hiss

Nej

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Uggelviksgatan 7

Kontaktuppgifter:

Mikaela Sundström

070-934 94 88 mikaela.sundstrom@alexanderwhite.se
Uggelviksgatan 7

Kontaktuppgifter:

Valerie Petrova

valerie.petrova@alexanderwhite.se

Interiör

Under 2016 totalrenoverades lägenheten, med respekt för arkitektur och tidstypiska detaljer. Samtliga ytskikt målades och originalgolv slipades. Kök och badrum renoverades helt och dimbar belysning installerades i alla rum.

Välkomnande hall med grått klinkergolv och golvvärme. Plats för avhängning av ytterkläder och smart platsbyggd förvaring i form av ett loft. I anslutning till hallen finns wc med grått klinker, vitmålade väggar, wc och handfat. Säkerhetsdörr installerades år 2017.

Vvardagsrum med tidstypiska detaljer så som en generös takhöjd om ca 3,05 m, takrosett och fiskbensparkett. Två stora och vackra fönster med djupa nischer välkomnar ett fantastiskt ljusinsläpp som i sin tur bidrar till en ljuvlig rymd i rummet. Den öppna planlösningen bjuder in till socialt umgänge och gör plats för både soffgrupp och matplats. Köket är modernt och sobert renoverat med ljusgrå/gröna luckor, beslag i mässing och påkostade bänkskivor i carrarramarmor som löper vidare till en mindre bardel. Fullt maskinellt utrustat med inbyggd diskmaskin och kyl/frys. Spis (som kommer att bytas ut till en helt ny av samma märke), fläkt och ugn från Smeg samt blandare i mässing från Tapwell. 

Sovrummet har, även det, nyslipade golv och ett stort fönster med djup nisch som vetter ut mot stillsamma Uggelviksgatan. Här ryms en stor dubbelsäng, garderober och nattduksbord.

Snyggt helkaklat badrum med duschvägg i glas, platsbyggd kommod med bänkskriva i vit carrarramarmor, grålackade luckor, handfat och inbyggd tvättmaskin från Bosch. Värmeslingor i golv och även förberett för installation av ytterligare wc.

Förening

Brf Lärkan är en äkta bostadsrättsförening som äger marken, godkänner juridisk person som medlem, fri andrahandsuthyrning samt delat ägande. Föreningen består av 9st lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt på Uggelviksgatan 7

Avgift
Månadsavgift på 2 481kr där värme, vatten, och kabel-tv ingår. El betalas separat efter förbrukning. Inga avgiftshöjningar är planerade

Andelstal i förening
7,64%

Storlek
41kvm enligt uppmätning

Pantsättning
Bostaden är pantsatt som säkerhet. Köparen övertar inga lån

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Köparen debiteras en överlåtelseavgift på 2,5 % av basbeloppet (ca 1113 kr) samt 1% av basbeloppet för varje pantbrev (ca 445 kr)

Kabel-TV och Bredband
Via Telenor

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan som bostaden

Gemensamma utrymmen
Cykelförråd, soprum och tvättstuga

Parkering
Boendeparkering finns i området

Renoveringar
2017- Installation av säkerhetsdörrar
2015- Stambyte
2015- Ny el (med ny servis från gatan genom ny undercentral och elstigare upp till varje lägenhet. Då installerades också nya elcentraler till varje lägenhet)
2015- Bredband (fiber) drogs till samtliga lägenheter
2015- Fönster och dörrpartier har målats utvändigt samt mellan fönsterbågar
2015- Ventilationen i lägenheterna har setts över och brister åtgärdades
2015- Godkänd OVK-besiktning för självdragssystemet genomförs
2015- Taket sågs över och takpannor byttes efter behov och plåtdelar målades om. I övrigt bedöms tak och fasad vara i normalt gott skick

Kommande renoveringar
En diskussion kring målning av trapphus har påbörjats. Om det blir aktuellt kommer det att bekostas genom föreningens kassa samt genom föreningslån. Denna åtgärd är inte planerad att påverka månadsavgiften

För mer information om föreningen se årsredovisning och stadgar