City

City är Stockholms och Sveriges absoluta centrum. En plats som blandar Sveriges historia med dess framtid och där historiska monument möter nyetableringar, samtidskonst och ambitiösa omdaningsprojekt. Här har du alltid gångavstånd till Stockholms bästa restauranger, butiker och barer. Du kan med enkelhet ta dig härifrån och till resten av staden, landet och världen. City är en plats där människor byter mellan tåg, buss och tunnelbana, men det är också en destination i sig självt.

I City finns byggnader från alla stilar och epoker – det moderna sida vid sida med det K-märkta och tidlösa. Här hittar du stora stenhus från sekelskiftet, bankpalats från rekordåren och på taken ligger moderna stadsradhus. Små sushirestauranger ligger sida vid sida med stora huvudkontor. Varuhus jämte kulturhus. Det är en mötesplats för människor och kultur, stadens urbana hjärta. Det är här i City som Stockholm verkligen händer.

Kött & Fiskbaren

Gamla Brogatan 40

Belägen ett stenkast från Centralstationen, är Kött & Fiskbaren en restaurang med ett stort fokus på kvalitetskött och fisk. Här kan man komma förbi för att äta lunch, middag eller något gott på eftermiddagen. Missa heller inte barens breda ölsortiment och spännande drinklista!

Pocket

Norrlandsgatan 31

Pocket, som är Restaurang Pontus! bakficka, serverar både lunch och middag men lovar att oavsett när du kommer erbjuda prisvärd och vällagad mat i en rustik miljö med trevlig service. Här går det inte att boka bord, utan titta in när det passar så brukar personalen alltid kunna ordna ett bord. Missa inte krogens Champagne-onsdagar då Pocket erbjuder en flaska Bollinger Champagne för prisvärda 450 kr hela dagen.

Scandic Grand Central

Kungsgatan 70

I ett av Stockholms mest centrala kvarter precis intill Centralstationen ligger, som namnet antyder, Scandic Grand Central. Hotellet är trendigt och modernt och förutom ett tillgängligt och centralt läge så bjuder Scandic Grand Central på personligt inredda rum, utmärkt service och förstklassig mat i restaurangen Teaterbrasseriet. I Bistron bjuds det ofta på livemusik och här är baren nästan alltid fullsatt.

Griffins’ Steakhouse

Klarabergsviadukten 67

Vid ett första besök på Griffins’ Steakhouse är det lätt att man glömmer bort anledningen till varför man kommit. Här kan man nämligen lätt spendera en hel kväll med att studera den excentriska inredningen bestående av omaka möbler, spännande konst, udda föremål och vackra lampor. Men när rätterna väl serveras av den kunniga och avslappnade personalen, hamnar fokus direkt på maten. Förutom några av stans bästa köttbitar, finns här även en rad andra rätter inklusive en del vegetariska alternativ. Missa heller inte baren och dess välgjorda drinkar vid ett besök.

Mathias Dahlgren Matbaren

Södra Blasieholmshamnen 6

I anrika Grand Hotels byggnader driver Mathias Dahlgren två restauranger, kallade Matsalen och Matbaren. Matbaren är något enklare och betydligt mer avslappnad än sin storasyster Matsalen. Här serveras spännande rätter baserade på säsongens bästa råvaror och omsorgsfullt utvalda drycker i en modern och trivsam bistromiljö. Förutom en fantastisk måltid bjuder Matbaren på utmärkt service och en vacker utsikt över slottet på andra sidan viken.

The Crooked Leg

Vasaplan 7

Precis intill Centralstationen, i ett kvarter som lätt kan uppfattas som opersonligt och ogästvänligt, ligger en krog som är precis motsatsen till det. På The Crooked Leg möts man av en ibjudande lokal, ett vänligt bemötande, lekfull musik och en hemtrevlig atmosfär. Maten är vällagad och baren välbesökt. Sällskap som vill fortsätta kvällen efter middagen gör det med fördel vid “Bartender’s table”, beläget bakom bardisken.