Fridhemsplan

Fridhemsplan är Kungsholmens hjärta, öns naturliga centrum och en av Stockholms verkliga knutpunkter. Här korsar gröna och blå tunnelbanelinjen varandra. I området möts också tusentals människor varje dag och här uppstår ett intensivt folkliv med nöjen, restauranger och shopping på gator som kantas av vackra hus och eftertraktade lägenheter. Den som letar efter mycket stad och liv ska leta efter en bostad i kvarteren runt Fridhemsplan. Den som söker mer lugn och ro hittar detta närmare vattnet och ner mot Kungsholms strand.

Fridhemsplan är precis som Stockholm i stort en blandning av gammalt och nytt. Här hittar du pampiga sekelskiftshus på gränsen mot Vasastan, men också nybyggda kvarter mot Rålambshovsparken och nyrenoverade Västermalmsgallerian. På gatorna som sträcker sig ner mot vattnet hittar du välkända restauranger som Allmänna Galleriet och flera mysiga fik. Centrala Kungsholmen är, precis som Stockholm, en stad byggd runt, över och mellan vatten. Gillar du träning och vill motionera kan du därför precis nere vid vattnet powerwalka eller springa hela den dryga milen runt Kungsholmen.

Sorelle

Fridhemsgatan 15

Espressobaren Sorelle fick snabbt många lokala stammisar efter öppningen 2012. Hit kommer man främst för en riktigt bra kaffe, men här serveras också frukost och lunch i from av smörgåsar och sallader som lagas på plats. Den utmärkta servicen och den mysiga inredningen gör att man snabbt vill återvända.

AG Restaurang & Bar

Kronobergsgatan 37

AG är många köttälskande stockholmares favoritkrog, och det finns många anledningar till det. Köttet handplockas från de bästa leverantörerna, man hängmörar på plats och på menyn finns några av Sveriges kanske bästa kötträtter. I baren serveras dessutom några av Kungsholmens bästa cocktails och här kan du också börja kvällen med att prova några tapasrätter innan det är dags för köttbiten.

Grandpa

Fridhemsgatan 43

Grandpa öppnade 2003 och har sedan starten haft ambitionen att bidra med en annorlunda typ av shopping. I butiken presenterar man en blandning av kläder, accessoarer och inredning och här sätter man service, atmosfär och inspiration i första rummet. Man ställer höga krav på sina leverantörer och låter aldrig varumärket vara viktigare än själva produkten. Grandpa har även en butik på Södermalm och en i Göteborg.

Fryst

Kungsholms Strand 167

I direkt anslutning till produktionen, i en liten lokal på Kungsholms Strand, erbjuds dagsfärsk glass i allt från en skopa till stora tråg att ta med sig hem. Fryst arbetar bara med de bästa råvaror som går att finna på marknaden, och det märks på glassen! Saknas din favoritsmak skriver du upp den på väggen och hoppas att den finns i menyn vid nästa besök.

Matkonsulatet

Kungsholms Strand 157

I Flippin’ Burgers gamla lokaler ligger nu denna redan mycket populära tapasrestaurang. I en rustik miljö serveras här lyxiga och vällagade tapasrätter till mycket bra priser. Lokalen är inbjudande och personalen är välkomnande. Har du inte bokat bord brukar personalen kunna ordna platser i den trevliga baren.

Kronobergsparken

Kronobergsparken

Bara något kvarter från Fridhemsplans allra mest hektiska korsning bjuder denna mycket kuperade park, med anor från 1800-talet, på goda möjligheter för motion, lek och avkoppling. Från parkens högsta kulle, som faktiskt är hela Kungsholmens högsta punkt, har man en vacker utsikt över stadsdelens takåsar, och i det sydvästra hörnet av parken finns en populär parklek för barn och unga. Missa inte den imponerande skulpturen Ikaros och draken av Barbro Lindvall-Liljander som avtäcktes 1979.

Daglivs

S:t Eriksgatan 34-38

Daglivs är en av Stockholms innerstads största och mest välsorterade livsmedelsbutiker. Här hittar man också Kungsholmens första och enda saluhall med ett stort antal manuella diskar fyllda med kött, fisk, chark, delikatesser och ostar. Dessutom erbjuder Daglivs ett stort utbud färdigmat.

Kungsholmen

Igeldammsgatan 22 D

3 rum - 7 500 000 kr - 63 m2