Fridhemsplan

Fridhemsplan är Kungsholmens hjärta, öns naturliga centrum och en av Stockholms verkliga knutpunkter. Här korsar gröna och blå tunnelbanelinjen varandra. I området möts också tusentals människor varje dag och här uppstår ett intensivt folkliv med nöjen, restauranger och shopping på gator som kantas av vackra hus och eftertraktade lägenheter. Den som letar efter mycket stad och liv ska leta efter en bostad i kvarteren runt Fridhemsplan. Den som söker mer lugn och ro hittar detta närmare vattnet och ner mot Kungsholms strand.

Fridhemsplan är precis som Stockholm i stort en blandning av gammalt och nytt. Här hittar du pampiga sekelskiftshus på gränsen mot Vasastan, men också nybyggda kvarter mot Rålambshovsparken och nyrenoverade Västermalmsgallerian. På gatorna som sträcker sig ner mot vattnet hittar du välkända restauranger som Allmänna Galleriet och flera mysiga fik. Centrala Kungsholmen är, precis som Stockholm, en stad byggd runt, över och mellan vatten. Gillar du träning och vill motionera kan du därför precis nere vid vattnet powerwalka eller springa hela den dryga milen runt Kungsholmen.

STHLM Tapas

Pontonjärgatan 28

Om du är sugen på smårätter med inspiration från hela världen är STHLM TAPAS stället du ska gå till. Ta med vännerna och dela ett gäng smakfulla rätter och en flaska cava eller boka in en romantisk middag. STHLM Tapas passar lika bra för barhäng som för långsittarmiddagar.

Brewdog

Sankt Eriksgatan 56

BrewDog är baren för den törstige som inte vill lämna sin fyrfotade vän hemma. 2013 öppnade BrewDog deras första bar utanför deras hemland Skottland, valet var enkelt och det blev såklart ölälskande Stockholm! BrewDog Kungsholmen är inte bara för hundägare – det är hop-flecked, full-throttle-alternativet för alla ölälskare. Här kan man slappna av och njuta av det bästa urvalet hantverksöl i staden. De serverar också god mat!

Västermalmsgallerian

Sankt Eriksgatan 45-51

Västermalmsgallerian ligger i korsningen S:t Eriksgatan/Fleminggatan på Kungsholmen i Stockholm. Här finns drygt 50 butiker med ett brett utbud inom mode, design, hälsa och skönhet, teknik och mat. Le Bistro, Gateau och Sushi Yama är några exempel på härliga matupplevelser du kan få här.

Phil’s Burger

Fleminggatan 49

På Phil’s Burger är konceptet lika enkelt som uppskattat. Här serveras egenproducerade hamburgare av högsta kvalitet, med de bästa råvarorna och utan onödiga tillsatser. Hamburgarna är gjorda på högrev och bringa och det dagsfärska brödet bakar man själva varje morgon. Vegetariska och glutenfria alternativ erbjuds också. Phil’s Burger har idag även restauranger på Kungsholmen, vid Stureplan, i Sundbyberg, samt i Eskilstuna.

Sorelle

Fridhemsgatan 15

Espressobaren Sorelle fick snabbt många lokala stammisar efter öppningen 2012. Hit kommer man främst för en riktigt bra kaffe, men här serveras också frukost och lunch i from av smörgåsar och sallader som lagas på plats. Den utmärkta servicen och den mysiga inredningen gör att man snabbt vill återvända.

AG Restaurang & Bar

Kronobergsgatan 37

AG är många köttälskande stockholmares favoritkrog, och det finns många anledningar till det. Köttet handplockas från de bästa leverantörerna, man hängmörar på plats och på menyn finns några av Sveriges kanske bästa kötträtter. I baren serveras dessutom några av Kungsholmens bästa cocktails och här kan du också börja kvällen med att prova några tapasrätter innan det är dags för köttbiten.

Fryst

Kungsholms Strand 167

I direkt anslutning till produktionen, i en liten lokal på Kungsholms Strand, erbjuds dagsfärsk glass i allt från en skopa till stora tråg att ta med sig hem. Fryst arbetar bara med de bästa råvaror som går att finna på marknaden, och det märks på glassen! Saknas din favoritsmak skriver du upp den på väggen och hoppas att den finns i menyn vid nästa besök.

Kronobergsparken

Kronobergsparken

Bara något kvarter från Fridhemsplans allra mest hektiska korsning bjuder denna mycket kuperade park, med anor från 1800-talet, på goda möjligheter för motion, lek och avkoppling. Från parkens högsta kulle, som faktiskt är hela Kungsholmens högsta punkt, har man en vacker utsikt över stadsdelens takåsar, och i det sydvästra hörnet av parken finns en populär parklek för barn och unga. Missa inte den imponerande skulpturen Ikaros och draken av Barbro Lindvall-Liljander som avtäcktes 1979.

Daglivs

S:t Eriksgatan 34-38

Daglivs är en av Stockholms innerstads största och mest välsorterade livsmedelsbutiker. Här hittar man också Kungsholmens första och enda saluhall med ett stort antal manuella diskar fyllda med kött, fisk, chark, delikatesser och ostar. Dessutom erbjuder Daglivs ett stort utbud färdigmat.