Gärdet

På Gärdet bor invånarna mitt i och alldeles i närheten av några av Stockholms vackraste miljöer. Gärdesfältet är områdets gröna lunga och perfekt för promenader och tidiga löprundor. Runt hörnet ligger Djurgården med sina mysiga gångstigar, Rosendahls trädgårdar och välkända besöksmål som Gröna Lund och Vasamuseet. Husen runt Gärdet är fina exempel på exklusiv funkis med stor detaljrikedom och området fångar den finaste av småstadskänslor. Kvarter där många grönytor och ett bekvämt boende blandas med goda kommunikationer och närheten till storstaden Stockholm.

Här har du inte bara det stora Gärdesfältet i närheten när du vill koppla av, du hittar också den omtyckta Tessinparken med sin fina 1940-tals bebyggelse. Du kan promenera genom Diplomatstaden med alla vackra ambassadvillor eller till Frihamnen för att se färjorna lämna kajen. Inom promenadavstånd hittar du Norra Djurgårdsstaden, den nya miljöstadsdelen under uppbyggnad som utvecklar och tar hela närområdet in i framtiden. Detta innebär att det inom några år kommer att finnas ännu bättre kommunikationer och service och att områdets attraktionskraft ytterligare kommer att öka.

Magasin 4

Frihamnsgatan 40 - 44

SVT:s Magasin 4 är Nordens största förråd för uthyrning av kostym, rekvisita, möbler, och dekor. Här kan du göra verklighet av din fantasi för din tv-produktion, film, ditt event, fest eller teaterproduktion. Här finns i princip allt man kan tänka sig på totalt 7000 kvm och mycket känns såklart igen ifrån tidigare tv-produktioner.

Stockholms Auktionsverk

Palermogatan 19

Stockholms Auktionsverk etablerades 1674, vilket gör det till världens idag äldsta verksamma auktionshus. Epoker som barock, rokoko och gustavianskt har sålts här sedan dessa var samtida. Stockholms Auktionsverk är idag en av de ledande nordiska marknadsplatserna för konst och antikviteter.

Fosch Artisan Pâtisserie

Löjtnantsgatan 8

På lyxiga och hemtrevliga Fosch har en klassiskt utbildad fransk konditor slagit sina mjölpåsar ihop med en gotländsk lantbrukardotter med restaurangchefsbakgrund. Av detta har blivit ett elegant konditori och bageri med vackra sötebrödskreationer skapade av hemodlade svenska råvaror. Billigt är det inte, men skönhet och kvalitet måste få kosta.

Berwaldhallen

Dag Hammarskjölds Väg 3

Konserthuset Berwaldhallen, med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören, är en del av Sveriges Radio och en av landets viktigaste kulturinstitutioner med räckvidd långt utanför landets gränser. Berwaldhallen är även en efterfrågad konsertscen för externa arrangörer och utöver våra egna konserter och evenemang, äger årligen ett stort antal konserter, bolagsstämmor och andra evenemang, rum i Berwaldhallen.

Paraden

Valhallavägen 147

Funkisbiografen Paraden lade ner sin verksamhet för gott 1984. Sedan dess har inte mycket hänt med lokalerna – förrän nu. Biosalongen har byggts om till lägenheter, medan ingången, biljettkassan och balkongen har fått ge plats åt en ny restaurang i regi av Bockholmengruppen. Den som vill kan till och med inta sin måltid i trappan. I linje med ägarnas övriga krogar erbjuds frukost, lunch, middag, brunch och nattmat till bra priser.

Himmelska Hundar

Hedinsgatan13

Intill Tessinsparkens västra sida ligger ett av Stockholms få hundcaféer. I de trevliga lokalerna serveras kaffebröd och goda luncher för matte och husse, samtidigt som hundarna har en helt egen meny att välja ifrån. Caféet erbjuder också hundpassning, hundvård och hjälp att arrangera hundkalas för din hund och hundvänner!

Tessinparken

Tessinparken

Denna populära park ritades och anlades under 30-talet i samband med att de karaktäristiska funkishusen byggdes runt omkring. Sedan dess har parken varit den givna platsen för Gärdesborna att rasta sina hundar, koppla av i grönskan eller ta en genväg ner till centrala Östermalm. På sommarhalvåret är parken full av aktivitet och så års håller dessutom en välbesökt uteservering i parkens nordöstra hörn öppet.

Ett Bageri

Jungfrugatan 70

Intill Starrängsringen ligger detta lilla men väldigt populära stenugnsbageri. Bagarmästare Hans Berg har lång erfarenhet från flera av Stockholms bästa bagerier, något som märks tydligt på bageriets alla bröd, bakverk och kakor. Ett tips är bageriets omtyckta kardemummabullar och handkavlade knäckebröd.

Kungliga Tennishallen

Lidingövägen 75

Tennishallen, som sedan 1943 ligger vid Lidingövägen, uppkom på initiativ av kung Gustav V och ägs av Kungliga Lawn-tennisklubben. Sedan 1969 spelar här tennistävlingen Stockholm Open varje år. Förutom tennisbanor finns här squashbanor, gym och restaurang i regi av Carotte Catering.