Gärdet

På Gärdet bor invånarna mitt i och alldeles i närheten av några av Stockholms vackraste miljöer. Gärdesfältet är områdets gröna lunga och perfekt för promenader och tidiga löprundor. Runt hörnet ligger Djurgården med sina mysiga gångstigar, Rosendahls trädgårdar och välkända besöksmål som Gröna Lund och Vasamuseet. Husen runt Gärdet är fina exempel på exklusiv funkis med stor detaljrikedom och området fångar den finaste av småstadskänslor. Kvarter där många grönytor och ett bekvämt boende blandas med goda kommunikationer och närheten till storstaden Stockholm.

Här har du inte bara det stora Gärdesfältet i närheten när du vill koppla av, du hittar också den omtyckta Tessinparken med sin fina 1940-tals bebyggelse. Du kan promenera genom Diplomatstaden med alla vackra ambassadvillor eller till Frihamnen för att se färjorna lämna kajen. Inom promenadavstånd hittar du Norra Djurgårdsstaden, den nya miljöstadsdelen under uppbyggnad som utvecklar och tar hela närområdet in i framtiden. Detta innebär att det inom några år kommer att finnas ännu bättre kommunikationer och service och att områdets attraktionskraft ytterligare kommer att öka.

Proviant Gärdet

Valhallavägen 113

Proviant Gärdet ligger i det nybyggda bostadsrättshuset Svea Fanfar på Valhallavägen. Den nya lokalen till trots, känns denna kvartersrestaurang både ombonad och mycket välkomnande i en välavvägd blandning av ursvenskt och modernt. Här serveras snabb, god och nyttig mat mot från morgon till kväll alla dagar i veckan. Från det egna bageriet erbjuds rykande färskt kvalitetsbröd och välgjorda pizzor. Allt som serveras i restaurangen finns även för avhämtning.

Bed Factory

Sandhamnsgatan 39

I Bed Factorys showroom på Gärdet hjälper den kunniga personalen dig att välja bland deras stora sortiment av högkvalitativa och komfortabla sängar. Alla sängar byggs för hand av yrkeserfarna sängbyggare och dessutom är alla Bed Factorys sängar Svanenmärkta. I showroomet säljs också ett brett sortiment av sängtillbehör, såsom lakan, kuddar och täcken av högsta kvalitet.

Phil’s Burger

Sandhamnsgatan 1

På Phil’s Burger är konceptet lika enkelt som uppskattat. Här serveras egenproducerade hamburgare av högsta kvalitet, med de bästa råvarorna och utan onödiga tillsatser. Hamburgarna är gjorda på högrev och bringa och det dagsfärska brödet bakar man själva varje morgon. Vegetariska och glutenfria alternativ erbjuds också. Phil’s Burger har idag även restauranger på Kungsholmen, vid Stureplan, i Sundbyberg, samt i Eskilstuna.

Himmelska Hundar

Hedinsgatan13

Intill Tessinsparkens västra sida ligger ett av Stockholms få hundcaféer. I de trevliga lokalerna serveras kaffebröd och goda luncher för matte och husse, samtidigt som hundarna har en helt egen meny att välja ifrån. Caféet erbjuder också hundpassning, hundvård och hjälp att arrangera hundkalas för din hund och hundvänner!

Kampementsbadet

Sandhamnsgatan 64

Högt upp på Gärdesfältet, precis i angränsning till Sandhamnsgatan ligger en av Stockholms få publika utomhusbassänger. I denna pool, som har öppet hela sommaren, samsas motionssimmande pensionärer och lekande barn med soldyrkande östermalmsbor.

Tessinparken

Tessinparken

Denna populära park ritades och anlades under 30-talet i samband med att de karaktäristiska funkishusen byggdes runt omkring. Sedan dess har parken varit den givna platsen för Gärdesborna att rasta sina hundar, koppla av i grönskan eller ta en genväg ner till centrala Östermalm. På sommarhalvåret är parken full av aktivitet och så års håller dessutom en välbesökt uteservering i parkens nordöstra hörn öppet.

Ett Bageri

Jungfrugatan 70

Intill Starrängsringen ligger detta lilla men väldigt populära stenugnsbageri. Bagarmästare Hans Berg har lång erfarenhet från flera av Stockholms bästa bagerier, något som märks tydligt på bageriets alla bröd, bakverk och kakor. Ett tips är bageriets omtyckta kardemummabullar och handkavlade knäckebröd.

Kungliga Tennishallen

Lidingövägen 75

Tennishallen, som sedan 1943 ligger vid Lidingövägen, uppkom på initiativ av kung Gustav V och ägs av Kungliga Lawn-tennisklubben. Sedan 1969 spelar här tennistävlingen Stockholm Open varje år. Förutom tennisbanor finns här squashbanor, gym och restaurang i regi av Carotte Catering.