Hornsberg

Mellan Kungsholms strand och Kristineberg ligger ett område som har kallats för Stockholms nya innerstad. Ett till stora delar nybyggt område där arkitekter och stadsplanerare har arbetat målmedvetet med att bygga en riktig stad. Här finns mycket mer än bara bostäder. Här finns även service, täta stadskvarter, arbetsplatser och nöjen. På strandpromenaden umgås badgäster från hela Stockholm och längs vattnet kan man slå sig ner på någon av de nyöppnade restaurangerna. Hornsberg är en naturlig fortsättning på det gamla Kungsholmen och på sikt kan den bortre delen av Kungsholmen mycket väl förvandlas till öns verkliga mittpunkt.

Hornsberg var tidigare präglat av företag och industrier, men har på bara några år utvecklats till att bli en levande del av Stockholm. Här kan du bo i moderna lägenheter som ofta har balkong mot eller omedelbar närhet till vattnet. Området ramas in av några högre hus och runt dessa sträcker sig sedan flera täta stadskvarter. Längs områdets egen boulevard, Lindhagensgatan, ligger många arbetsplatser, bostäder och köpcentrumet Lindhagen. Sammantaget skapar det en känsla av att du bor mitt i en levande stad, men samtidigt med en ovanlig och exklusiv närhet till vattnet.

Piren

Kristinebergs Strand 2

Piren är ett av områdets absolut populäraste tillhåll för både närboende och långväga besökare. Här kan man som gäst njuta av en god affärslunch, en drink med vännerna eller en romantisk middag för två. Med dess oslagbara läge är Piren en upplevelse under alla årstider. Vintertid glider skridsko- och skidåkarna förbi och under sommaren vimlar det av båtar, kanoter och kajaker. Blir du själv badsugen står stegen alltid redo för ett bad i Mälarens vatten.

Stadshagens Idrottsplats

Stadshagens Idrottsväg

Stadshagens IP färdigställdes 1931 och hade sin storhetstid under 30- och 40-talet med allsvenska matcher i fotboll och bandy. Idag spelas inte längre några allsvenska matcher på idrottsplatsen, men Stadshagens IP är fortfarande populär bland motionärer och sportutövare i alla åldrar. Här finns två fullstora fotbollsplaner, en rugbyplan och en isbana vintertid.

Lily’s burger

Hornsbergs Strand 47

Alldeles intill den populära strandpromenaden i Hornsberg är Lily’s Burger beläget. Med noggrant utvalda och alltid färska råvaror, har Lily’s blivit inte bara en av stadsdelens mest besökta restauranger, utan också ett självklart tillhåll för många av Stockholms hamburgerfantaster. Restaurangen tar inga bordsbokningar men skulle det vara fullt kan man alltid få sin mat som take-away och avnjuta nere vid vattnet.

Karlbergskanalen

Kristinebergs Strand 2

Promenaden kring Kungsholmen utgör ett av de vackraste stråken i Stockholm, och kanske allra vackrast är det intill Karlbergskanalen. Kring denna lite smalare del av vattenområdet mellan Kungsholmen och Vasastan är stämningen lite fridfullare och grönskan lite lummigare. Gångstigarna intill kanalen fylls helgtid av allt från barnvagnar till löpare, och sommartid kryllar vattnet av kanoter, kajaker och båtar.

Kungsholmen

Igeldammsgatan 22 D

3 rum - 7 500 000 kr - 63 m2