Humlegården

Humlegården är Östermalms centrala park – en grön oas omgärdad av händelserika citykvarter. På gångavstånd ligger nöjesdistriktet Stureplan, skandinaviska och internationella modebutiker samt avkoppling i form av parkområden och Sturebadet. Området passar den som vill leva nära Stockholms största nöjes- och shoppingstråk, men samtidigt kunna dra sig tillbaka för avkopplande promenader, umgänge med familjen och privata middagar på mysiga restauranger.

I kvarteren runt Humlegården hittar du många guldkorn och några av Stockholms mest unika miljöer och adresser. Här märks Lärkstaden med Danderydsgatans Englandsinspirerade townhouses, det privata hotellet Ett Hem och parken Balders Hage. En annan pärla är Stureparken som omgärdas av en unik 1800-talsmiljö och Eriksbergsområdet där du kan beundra en stor blandning av stilar och fin arkitektur. Humlegårdens bredd understryks ytterligare när du går kullerstenarna fram på Bragevägen eller passerar Villastadens unika bostadshus. Här är varje delområde en destination i sig självt.

Café Saturnus

Eriksbergsgatan 6

Café Saturnus är en liten bit Paris vid Humlegården. Här är stämningen kontinentalt smakfull. Till skillnad från andra populära caféer i stan behöver man inte dyka som en hök över lediga bord – istället möter hovmästaren lugnt och vänligt upp i dörren och ordnar bord medan man köar för att beställa. De legendariska kanelbullarna är garanterat Stockholms största.

Arnold’s

Biblioteksgatan 21

En elegant och fantasifull restaurang med rötter från Hollywoods glansdagar. Restaurangen ligger på Biblioteksgatan, belägen i Stureplans mest historiska byggnad Arnoldshuset. Arnold’s tar de kulinariska delarna från det tidlösa kontinentala restaurangköket och blandar upp med mer grönt, fisk och skaldjur.

Plan Ett

Birger Jarlsgatan 32

Inte långt från Stureplan ligger denna välsorterade inredningsaffär som på dryga 400 kvm erbjuder en charmig mix av möbler, belysning, mattor och inredningsdetaljer. Här hittar man de senaste nyheterna och tidlösa klassiker från såväl svenska som internationella formgivare. Möjlighet finns också att beställa måttsydda gardiner från textilavdelningen.

Vassa Eggen

Birger Jarlsgatan 29

Skickligt tillagat kött är det som främst lockar gästerna till Vassa Eggen. I den sorlande restaurangen på Birger Jarlsgatan serveras nämligen några av stadens tveklöst bästa biffar och kötträtter. Vassa Eggens ambitioner som Stockholms främsta steak house är tydliga även i den trendiga inredningen, den utmärkta servicen och inte minst i den populära baren.

Adam/Albin

Rådmansgatan 16

Kockduon bakom Adam & Albin fokuserar på evenemang, matlagningskurser och nudelluncher, men ett par gånger i veckan öppnar man upp matstudion för restaurangverksamhet. Den intima lokalen blir då snabbt uppbokad av gäster som vill ta del av duons kreativa meny, baserad på årstidens bästa råvaror och smaker.

Lars Bohman Gallery

Karlavägen 9

Lars Bohman Gallery har sedan etableringen 1982 varit ett välkänt namn i Stockholms konstkretsar. Med fokus på både svenska och utländska nutida konstnärer, presenterar galleriet målningar, skulpturer, video- och fotokonst i sina ljusa lokaler på Karlavägen alldeles i närheten av Engelbrektskyrkan.

Un Poco

Karlavägen 28

Un Poco är den eleganta italienaren som gärna twistar till det klassikt italienska med inslag från omvärlden. Förutom en fantastiskt vällagad och noga sammansatt meny, lockar den smakfulla inredningen, den kunniga personalen och den hemtrevliga atmosfären till många återbesök.

Ett Hem

Sköldungagatan 2

Mitt i de lugna och avskilda bostadskvarteren i Lärkstaden ligger detta hotell beläget. Byggnaden från 1910 som hotellet är inhyst i, var från början en privatbostad. Den privata känslan lever trots konverteringen till hotell kvar i huset och den lummiga trädgården på gården. Hotellets tolv rum är individuellt och personligt inredda av Ilse Crawford med skandinavisk estetik och funktionalitet.

Food

Runebergsgatan 1

När Food öppnade 1997 var restaurangen en av de första i Stockholm med ett koncept som kombinerar delishop, café och lunchrestaurang.
Idag är denna kombination vanlig runt om i Stockholm, men tack vare sitt ekologiska tänk och gedigna matkunnande har Food lyckats behålla sin popularitet snart två decennier efter öppningen.
Food serverar idag säsongsbetonad husmanskost med smaker från hela världen.