Karlaplan

Karlaplan är en så kallad stjärnplats – en plats där gatorna Karlavägen, Narvavägen, Östermalmsgatan, Lützengatan och Styrmansgatan möts i formen av en stjärna. Flera gator kantas av bänkar och alléer och området är perfekt för promenader. Karlaplan har det mesta när det kommer till service och i utbudet ingår bland annat Fältöverstens över femtio butiker och restauranger. Det här är en lugnare del av Östermalm med mindre trafik och ett långsammare tempo. Vackra kvarter och gator där de boende får vara i fred och kan leva ett bekvämt stadsliv utan att känna storstadsstress.

Med sina vackra alléer och hus påminner området ibland om ett litet Paris. Men det är ett Paris utan turister, med ett lugnare tempo och mycket Stockholmskänsla. Här ligger också flera bra skolor, exempelvis Carlssons skola, Östermalmsskolan och Östra Real. Du hittar Gustav Adolfs kyrka och vill du ta en löprunda eller gå en promenad kan du alltid fortsätta bort mot Gärdet och över till Djurgården som båda ligger strax runt hörnet. I området ligger också Tysta gatan, detta pärlband av vackra townhouses där samtliga byggminnesförklarats. Här är det som det alltid har varit, en intakt känsla av att bo i ett av Stockholms trevligaste kvarter.

My Window

Karlavägen 66

My Window startade sin verksamhet 1984 och är idag en av Sveriges ledande aktörer inom fönsterinredning. Till butiken går alla östermalmare som värderar god design och bästa kvalitet, och som dessutom vill veta att mått, material och kostnader är exakt de rätta. Den kunniga och kompetenta personalen guidar dig genom marknadens nya trender och butikens stora utbud av textilier och produkter, för att ta fram de bästa lösningarna för dina fönster.

Fogelmarck

Karlavägen 74

Det familjeägda bolaget Fogelmarck har sedan start drivits med ambitionen att skapa tidlösa men moderna rum. Under årens lopp har man samlat på sig bred kunskap och god erfarenhet av hem och inredningsdesign. I över 40 år har man haft verksamheten på Karlavägen och idag finns här en inspirerande och välkomnande inredningsaffär med ett välavvägt sortiment av möbler, mattor och inredningsdetaljer. I butiken blandas klassiska linjer och proportioner med modern enkelhet.

Broms

Karlavägen 76

Sedan Broms slog upp portarna i slutet av sommaren 2013 har det annars väldigt lugna kvarteret invid Karlaplan fått nytt liv. Med den populära blandningen av restaurang, bar, bageri och delikatesshop har Broms lyckats locka boende på hela Östermalm från tidig morgon till sen kväll ända sedan öppningen. Här serveras frukost, lunch och middag och dessutom finns ett stort utbud av mat för avhämtning.

Karla Frukt

Karlavägen 72

Karla Frukt grundades redan 1928 och sedan 60-talet har butiken, som är belägen alldeles intill Karlaplan, lockat boende på Östermalm med sitt rikliga utbud av frukt, konfektyr och choklad. Förutom ett stort sortiment och vänlig service bidrar affären till Östermalms stadsbild med sin klassiska neonskylt som vann tävlingen “Lysande Skylt år 2013” och har prytt butikens entré sedan öppnandet.

Fältöversten

Karlaplan 13

Fältöversten är gallerian som har gett Karlaplansborna nära till allt sedan 1973. I de luftiga lokalerna samsas ett 60-tal butiker och restauranger, däribland den prisbelönta mataffären Sabis. I Fältöversten finns även bokhandel, djuraffär, blomsterhandel, massor av mode och stadsdelens största serviceutbud. Filosofin är att alla ska känna sig hemma, även hunden som är tillåten i hela gallerian.