Områden

Fastighetsmäklare på Södermalm

Södermalm är en mötesplats. I de intilliggande kvarteren runt Mariatorget möts det gamla och det nya Södermalm – folkligt blandas med det alternativa och det lite mer privata.

 

Mariatorget, Hornsgatan, Medborgarplatsen och Nytorget

Alla dessa legendariska platser på en och samma malm. Runt Mariatorget ligger inte bara några av stans mest spännande krogar och caféer, uppe på Mariaberget finns också en unik miljö och utsikt – ett lugnare område med kulturmärkta hus, kullerstensgator och en oslagbar Stockholmsvy. Oavsett om du bor på livliga Hornsgatan, uppe på det lugnare Mariaberget eller närmare den folkliga Medborgarplatsen eller Nytorget så är en sak säker – här bor du mitt i Stockholm med allt vad det innebär.

 

Söders magi

Mariatorget är lite av ett nöjesdistrikt, vid själva torget eller alldeles i närheten ligger Rivals hotell och bar, Bistro Süds franska kök och Marie Laveaus cocktailbar. Här ligger också kaffebarer som Drop Coffee och Mellqvist sida vid sida med välsorterade second hand-butiker, antikvariat och parkområdet Tantolunden. Vill du hänföras ska du vandra den korta biten upp mot Götgatspuckeln och Mariaberget. Här kan du spana in gallerierna för att sedan upptäcka de smala kullerstensgatorna högst upp på Söders höjder. Torget och kvarteren runt omkring är en blandning av folkligt och alternativt. Små vattenhål som blandas med ett intensivt uteliv. Nytorget är unikt på sitt sätt med Urban Deli, mysiga cafeer och favoriten Nytorget 6.

 

Alexander White – fastighetsmäklare på Södermalm

Välkommen att kontakta oss för dialog kring köp eller försäljning på Södermalm.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram