Midsommarkransen

Midsommarkransen är ett charmigt område i stadsdelen Hägersten. Här bor du fem minuter från Hornstulls härliga söderpuls i ett område präglat av en idyllisk småstadskänsla, lummiga parker och välbesökta uteserveringar. Lata dagar spenderas med fördel i den grönskande Svandammsparken, promenerandes runt sjön Trekanten eller på badklipporna vid mysiga Vinterviken.

Området präglas av en blandning av villor, modern bebyggelse och äldre hus som uppfördes kring förra sekelskiftet. Här finns den fantastiskt charmiga kvartersbiografen Tellus och flertalet populära restauranger, caféer och butiker. Andra bekvämligheter du hittar här är vårdmottagningar, apotek, bank, matbutiker, träningsanläggningar, skolor och närheten till Liljeholmens Galleria med all möjlig shopping.

Svenska Hamburgerköket

Tellusborgsvägen 78

Längs Tellusborgsköket ligger Svenska Sushiköket, Svenska Tapasköket och det gedigna syskonet Svenska Hamburgerköket. På Svenska hamburgerköket är anslaget folkhemsnostalgiskt med dala-ko i logotypen och burgare döpta till pilsnerfilmsdoftande namn som Fabrikören och Landshövdingen. Lokalen är något rustik men omsorgen om råvarorna och det formidabla urvalet av mikrobryggeriöl skvallrar om att det är de hippa burgarkonnässörerna man främst riktar sig till – och de skulle inte bli besvikna. Hit går om om man vill ha en utmärkt burgare till ett bra pris!

Landet

LM Ericssons väg 27

Restaurang Landet öppnade i postens gamla lokaler vid Telefonplan i Midsommarkransen den 5 februari 2005. Posten vid Telefonplan var en social knutpunkt i Hägersten, den rollen har Landet tagit över nu. Köket presenterar en matlagning som står med ena foten stadigt i Norden, den andra i Frankrike och luktar lite på resten av klotet. På Landets övervåning har en folkpark i miniatyr flyttat in. Under ett tak fyllt av kulörta lyktor turas ett gäng olika klubbar om att hålla i onsdagar till lördagar.

Svenska Armaturer

Svandammsvägen 8

Fantastisk butik där du kan köpa  svenska och italienska belysningsarmaturer från 1920-1970-talen. Här finns både renoverade original samt nytillverkat i gammal stil. Allt från enstaka objekt till större partier, vilket passar bra till café, restaurang samt kontorsinredningar. Perfekt för den shoppingsugna eller den som bara vill fönstershoppa vackert hantverk.

Svandammsparken

Vattenledningsvägen

Mitt i Midsommarkransen ligger den lummiga parken Svandammsparken. Här finns plaskdamm för de små, lekplats, stora gräsmattor för picknick och på vintern en liten isbana. En perfekt tillflykt under varma sommardagar.

Scandwich

Vattenledningsvägen 44

Malmöimporten Scandwich satsar på matiga mackor, salta pommes och suröl. Mackmeckat har på kort tid blivit Kransens nya kvarterskrog – här trängs gästerna lika mycket för sällskapsspel och skönt häng som för maten. Här anordnas även naturvinskvällar och den härliga uteserveringen är alltid fullsatt på soliga dagar.

Biocafé Tellus

Vattenledningsvägen 46

Biocafé Tellus är en kvartersbiograf från 1920 som sedan 1986 drivs av en ideell kulturförening. Idag är det ettsjuttiotal medlemmar som gör allt från att baka kakor till att laga projektorer. Ett otroligt charmigt alternativ för den biosugne.