Nedre Kungsholmen

Kungsholmen är ön där vackra Mälarvyer möter storstadens stora utbud. Här  finns lugna bostadsgator men också livliga områden med restauranger, barer och kaféer, speciellt längs Hantverkargatan och Fleminggatan. Längs Norr Mälarstrand går en trevlig promenad som bjuder på fantastiska vyer över Södermalm och båtlivet. En av de mest karaktäristiska byggnaderna i Stockholm, Stadshuset, är väl värd ett besök. Om du får tillfälle, så missa inte att gå upp i det höga tornet och bli belönad med den mest fantastiska utsikten.

Lokal Izakaya

Scheelegatan 8

I Japan är izakayan den avslappnade puben där kontorsarbetarna möts och varvar ner med öl och smårätter efter jobbet. I väst används termen snarare av japanska restauranger som vill markera sitt gastronomiska raffinemang och skilja ut sig från de vanliga sushihaken. Detta gäller även Lokal, där de snyggt upplagda mellanrätterna har tydligt råvarufokus och rena, tydliga smaker med ena benet i Norden och andra i Japan.

Lemon Bar

Scheelegatan 8

En av Stockholms barpärlor ligger i ett populärt bostadsområde på Kungsholmen. Den lilla baren bjuder på god stämning och blandad publik. Lemon Bar delar också kök med Lokal Izakaya vilket de tar till vara på till fullo. Här hittar du favoriterna från Lokal samt även några specialare.

Agnes

Norra Agnegatan 43

På den trivsamma och kvalitetsmedvetna bistron Agnes infinner sig snabbt en känsla av gemenskap. Hit kan man gå för en öl i baren, familjemiddag eller helkväll på krogen. Både inredning, meny och vinlista uppmuntrar till flexibilitet vad gäller möjligheter att kombinera smått och stort – ta plats vid ett långbord eller välj ett lugnare alternativ i baren.

Stadshuset

Hantverkargatan 1

Stadshuset med tornspirans gyllene Tre Kronor är en av Stockholms mest kända silhuetter. Under en guidad tur kan du lära dig allt om arkitekturen, konsten och de historiska händelser som utspelats här. Stadshuset är också platsen för den stora Nobelfesten. Efter middagen i Blå hallen dansar Nobelpristagare, kungligheter och gäster i den Gyllene salen med dess 18 miljoner guldmosaikbitar.

Mäster Anders

Pipersgatan 1

Med en hemtrevlig atmosfär, klassisk brasseriemat och uppmärksam personal har Mäster Anders blivit en av Kungsholmens mest populära kvarterskrogar. Sedan 1905 har restaurangen varit belägen på hörnet Hantverkargatan/Pipersgatan, och här bjuds det förutom på vällagad mat också på en fantastisk stämning. Lokalen i sig är med sina senapsgula kakelväggar, klotformade 30-talslampor, bruna trämöbler och patinerade klinkergolv väl värd ett besök.

Petite France

John Ericssonsgatan 6

I Markeliushuset på Kungsholmen ligger ett av Stockholms mest kända bagerier och caféer. På Petite France finns goda bakverk, smörgåsar och enklare rätter och hit kommer man för frukost, lunch eller en kaffe på eftermiddagen. Den tillhörande bistron håller öppen till sent på kvällen och passar för en enklare middag eller ett glas vin. På sommarhalvåret är uteserveringen populär från morgon till kväll.

Kungsholmen

Svarvargatan 11

2 rum - 3 595 000 kr - 48 m2
Kungsholmen

Pipersgatan 27

3 rum - 9 495 000 kr - 107 m2
Kungsholmen

Sankt Göransgatan 62

2 rum - 5 495 000 kr - 63 m2
Kungsholmen

Pipersgatan 27

3.5 rum - 8 495 000 kr - 86 m2