Norr Mälarstrand

I kvarteren runt Norr Mälarstrand ligger några av Stockholms mest eftersökta adresser och många av stadens vackraste hus. Här hittar du det klassiska Kungsholmen med byggnader som rester sig längs Mälaren, hus som nästan kan matcha Mälarens egen skönhet och dragningskraft. Från strandpromenaden njuter invånarna av utsikten mot Mälarens inlopp och mot söders höjder. Här har du det ikoniska Stadshuset som din granne och det nya, växande Kungsholmen som en stadig storstadspuls i bakgrunden.

Det finns vanliga Stockholmsutsikter och så finns det klassiska Stockholmsvyer. Det här området bjuder på den sistnämnda. Norr Mälarstrand är ett område som växer från vattnet och inåt. Ett område där en tät kvarterstruktur bildar ett nätverk av hus, små kvarterskrogar och kul specialbutiker. Över hela området hittar du vackra hus med patenterad Stockholmskänsla och en närhet till Rålambshovsparken. Här kan du äta middag på Mäster Anders, torghandla på Kungsholmstorg och avsluta din dag med att se solen gå ner från Mälarpaviljongen. Allt detta utan att lämna ditt område och ditt Kungsholmen.

Folk & Friends

Norr Mälarstrand 32

Folk & Friends finns på två platser, Kungsholmen och Hornstull, med ett enkelt koncept; hantverksfolköl serverad i en avslappnad och hemtrevlig miljö. Låna ett brädspel i baren eller spela lite Nintendo medan du umgås med dina vänner och glöm inte att ta med dig din hund. Folk & Friends har nämligen särskillt framtagen folkbärs som lämpar sig utmärkt för din fyrfota vän!

Orangeriet

Norr Mälarstrand, kajplats 464

Orangeriet är en oas av grönska vilande vid vattnet på Norrmälarstrand. Här serveras mat och dryck inspirerad av medelhavet, Italien och Frankrike. Citrusbetonade drinkar blandas med enkla välkomponerade rätter som serveras i en avslappnad blomstrande miljö. Orangeriet är det perfekta vattenhålet för en lunch eller fika efter Kungsholmspromenaden. Eller varför inte som en skön start på kvällen. Avslappnat, opretentiöst och med en strålande utsikt över Riddarfjärden.

Lokal Izakaya

Scheelegatan 8

På Lokal Izakaya står råvarorna i fokus och de skickliga kockarna i köket låter dem tala för sig själva utan att krångla till rätterna för mycket. Menyn har sina rötter i Sverige men är starkt präglad av Asiens spännande matkultur och som gäst uppmuntras man att dela rätterna med sitt sällskap för bästa upplevelse. Titta in för en drink i baren, prova kökets högklassiga sashimi eller avnjut en helkväll i matsalen.

Mäster Anders

Pipersgatan 1

Med en hemtrevlig atmosfär, klassisk brasseriemat och uppmärksam personal har Mäster Anders blivit en av Kungsholmens mest populära kvarterskrogar. Sedan 1905 har restaurangen varit belägen på hörnet Hantverkargatan/Pipersgatan, och här bjuds det förutom på vällagad mat också på en fantastisk stämning. Lokalen i sig är med sina senapsgula kakelväggar, klotformade 30-talslampor, bruna trämöbler och patinerade klinkergolv väl värd ett besök.

Restaurang Bergamott

Hantverkargatan 35

Kvarterskrogen Bergamott är en något okänd pärla trots sina många år som restaurang på Hantverkargatan. Vid bord med vita dukar serveras gästerna här ett vällagat franskt kök med många klassiska rätter på menyn. Servicen är personlig, priserna är rimliga och stämningen, liksom maten, är alltid god.

Petite France

John Ericssonsgatan 6

I Markeliushuset på Kungsholmen ligger ett av Stockholms mest kända bagerier och caféer. På Petite France finns goda bakverk, smörgåsar och enklare rätter och hit kommer man för frukost, lunch eller en kaffe på eftermiddagen. Den tillhörande bistron håller öppen till sent på kvällen och passar för en enklare middag eller ett glas vin. På sommarhalvåret är uteserveringen populär från morgon till kväll.

Wijnjas ost & vinkällare

Scheelegatan 3

På denna för många okända pärla serveras en växlande meny med rätter som anpassas efter säsong. Maten är genuin och vällagad, men här är det alltid vinet och osten som står i fokus. I vinkällaren finns många intressanta viner för finsmakaren och på Wijnjas finns också ett stort lager av ostar där det alltid finns någon ny att provsmaka. På Bergsgatan 24 ligger restaurangens egna butik, fylld med ost, chark och delikatesser.

Trattorian

Norr Mälarstrand kajplats 464

Med kärnan i den italienska rustika kokkonsten har man med hjälp av en fantastisk lokal och lekfull inredning lyckats skapa en restaurang som verkligen andas Italien. Stämningen är välkomnande, personalen kunnig och den vällagade maten är baserad på råvaror från små tillverkare och leverantörer. Enklare smårätter och cocktails avnjuts med fördel på Orangeriet som drivs i samma regi och ligger vägg-i-vägg med Trattorian.

Mälarpaviljongen

Norr Mälarstrand 64

Intill Norr Mälarstrands vackra promenadstråk ligger under sommarhalvåret denna idylliska och grönskande oas. Med fantastisk utsikt över Mälarens vatten kan man här njuta av lunch, middag eller bara en kaffe eller ett glas vin i sommarsolen ute på pontonen. Här är gästerna glada och stämningen alltid god.

Kungsholmen

Svarvargatan 11

2 rum - 4 350 000 kr - 48 m2
Kungsholmen

Pipersgatan 27

4 rum - 8 495 000 kr - 86 m2