Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdstaden växer just nu fram invid Husarviken södra strand och är ett av Stockholms mest spännande bostadsområden. Området ligger på stadens gamla gasverksområde och den nya bebyggelsen integreras med arkitekten Ferdinand Bobergs K-märkta tegelbyggnader. Dessa ger området karaktär och kommer så småningom att inrymma allt från saluhall till gallerier och hotell. Redan idag finns det gott om service i form av lekplatser, restauranger och caféer. Här har du också nära till kultur, fritidsaktiviteter och vatten. Naturen ramar in kvarteren och goda kommunikationer knyter stadsdelen till resten av Stockholm. Utefter Husarviken finns solbryggor och strandpromenader samt broar över till Norra Djurgårdens naturområde med skogar, motionsspår, värdshus och Stora Skuggans 4H-gård.

Norra Djurgårdsstaden ringas in av Gärdets funkischarm, Värtans båtliv och Frihamnens kontor. Här bor du nära både stad och natur. Arbete och fritid. Stadsdelen har planerats som en så kallad miljöstadsdel där grundläggande riktlinjer är omsorgen om miljö och människors välbefinnande. Det ska vara enkelt att leva bekvämt här och samtidigt ska bebyggelsen belasta miljön så lite som möjligt. Mycket arbete har också lagts på att skapa täta stadskvarter och på att bygga ut service, förskolor och skolor. Precis som området i stort är den nya bebyggelsen full av karaktär och flera nya byggnader har nominerats till Årets Stockholmsbyggnad. Här i Norra Djurgårdsstaden möter klassiska Stockholmskvaliteter framtidsvisionernas stad.

Strandparken vid Husarviken

Husarviken

Strandparken är en nyanlagd park, men har redan blivit en favorit bland stadsdelens invånare. Här kan du promenera längs Husarvikens vatten och vackra miljö, men också ta ett dopp från någon av badbryggorna.

Storängstorget

Storängstorget

Storängstorget är en av samlingsplatserna i Norra Djurgårdsstaden och det omges redan av butiker och service. Torget är en naturlig mötesplats med ett populärt vattenkonstverk som snabbt blivit en favorit bland stadsdelens barn.

Velo & Oxygen

Storängstorget 7

Ingen ny miljöstadsdel utan en riktigt bra cykelbutik. Velo & Oxygen ligger vid Storängstorget och erbjuder både cyklar och all tänkbar service för cyklisten. Här kan du köpa din nya pendlingscykel eller serva din gamla trotjänare.

Tennisstadion

Södra Fiskartorpsvägen 20

Tennisstadion vid Södra Fiskartorpsvägen är klassisk tennismark och en utmärkt motionshall. Här kan du spela tennis eller badminton i lokaler som tidigare lockat allt från tennisens världsstjärnor till kungligheter.

StikkiNikki

Lövängsgatan 6

StikkiNikki är en familjeägd glassbar på Lövängsgatan som serverar Stockholms kanske godaste glass. Glassen är handgjord och tillverkas alltid av naturliga råvaror och ingredienser.