Brunkeberg

Brunkeberg är ett centralt område på Norrmalm. Paradgatan heter Kungsgatan och har varit en pulsåder och ett nöjesdistrikt sedan slutet av 1800-talet. Med sin omskrivna arkitektur, sina biografer och sitt intensiva folkliv utgör gatan det ena hörnet av området. Ett stenkast bort och uppe på åsen hittar du lugnare kvarter, men samma stadskänsla. Det är här på östra Norrmalm som du förstår vad en verklig stad handlar om. Den omedelbara närheten mellan bostäder, service och arbetsplatser, och den speciella känsla som uppstår när alltihop fungerar tillsammans.

Förutom Kungsgatans shopping och nöjen är även Regeringsgatan en lång stadsgata full av kontor, restauranger och bostäder. Oavsett om du besöker restaurang Niklas och Kåken, går i antikbutikerna på Luntmakargatan eller vandrar ner mot modebutikerna och Birger Jarlsgatan får du en dos av områdets unika karaktär och utbud. Kvarter som präglas av den täta storstadskaraktären och där du har Franska skolan, Johanneskyrkan och genvägen genom Brunkebergsåsen som dina närmaste grannar.

MELT

Malmskillnadsgatan 45

MELT Bar & Restaurant är en 1920-tals New York inspirerad restaurang. Bakom spetsbeklädda fönster färdas du tillbaka till förbudstidens New York, där alkoholförsäljning var olaglig och lyxiga champagnecocktails serverades förtäckta i tekoppar.  Till det serveras en social middagsmeny med bland annat steak tartar, risotto och créme brûlée, och roliga events såsom Burlesque bingo, sång, dans, akrobatik, jazz, magi och burlesque.

Nalen

Regeringsgatan 74

På Nalen arrangeras årligen över hundra konserter och klubbar. Det är allt från etablerade svenska och utländska artister till oetablerade artister som får möjlighet att möta en större publik.
Vid sidan av musiken är Nalen även en mötesplats för arbetsmöten, fester och restaurangbesök. Nalen är ett verkligt unikt hus, här möts det nya med det gamla, det storslagna med det intima.

Bistro Rigoletto

Kungsgatan 16

klassisk Stockholmsmiljö med bästa cityläge, i anslutning till galabiografen Rigoletto på Kungsgatan, serveras fransk bistromeny från förmiddag till sen kväll. På Bistro Rigoletto förenas det parisiska och det stockholmska: De röda plyschsofforna står stadigt på det Sergels torg-mönstrade golvet och från köket kommer svenskfranska favoriter som ostron, råbiff och steak frites.

K25

Kungsgatan 25

K25 är något som Stockholm har saknat. En livlig restauranghall där du kan handla bra mat från tidig lunch till sen middag, kom på afterwork eller beställ takeaway. Gå hit varje dag och alltid hitta något nytt och uppdaterat från världens olika kök. Läs gärna mer om de individuella restaurangerna på hemsidan — eller allra enklast: kom in och smaka.

Farang

Tulegatan 4-8

Restaurang Farang bjuder dig på en upptäcktsresa till de sydostasiatiska matkulturerna i Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Share food, delade rätter, uppmuntrar till att på ett socialt och avslappnat sätt njuta av utmärkta och läckra matupplevelser tillsammans.

Bird

Regeringsgatan 89

Bird är en avslappnad, liten och egensinnig stjärna på den stockholmska kroghimlen. Smakmodiga kockar lyckas med konststycket att förena balans och kreativitet under ett och samma flygande tema. Menyn består till absolut största delen av fjäderfän i form av kyckling och anka. Köket är av typen street food och priserna ligger också därefter på runt hundralappen per rätt. Lokalen är trång, spartansk och immig men med en väldigt hjärtligt stämning.

TAKO

Birger Jarlsgatan 29

Underjordiska storkrogen TAKO på Birger Jarlsgatan drivs av folket från bland annat Vassa Eggen. Här bjuds gästerna på ett elegant, asiatiskt koncept som genomsyrar allt från interiör till mat och dryck. Räkna bland annat med ”late night dining”, lyxig lunch, tjusiga cocktails och oväntade intryck à la Alice i underlandet. Restaurangen fokuserar på fusionrätter med influenser från Japan och Korea, inte minst sushi och grillat.

Surfers

Regeringsgatan 88

Färgstark, kryddig och gemytlig – det är stämningen på Surfers på Regeringsgatan i City. Namnet till trots huserar här en kines med kvalitet. Med inspiration från Sichuanprovinsens 23 bestämda smaker och 56 metoder för matlagning har menyn byggts upp på ett femtontal smårätter där du väljer vilka favoriter du vill dela med ditt sällskap. De vackra drinkarna är komponerade i asiatiska smaker och värda ett besök i sig.

Urban Deli

Sveavägen 44

Urban Deli på Sveavägen har öppet från tidig morgon till sen kväll, alla dagar i veckan. I restaurangen kan man äta frukost, lunch och middag och i saluhallen finns möjlighet att inhandla råvaror, färdigrätter och specerier. Missa inte heller takterrassen som erbjuder fantastiska vyer över Stockholm och håller öppet hela sommaren vid fint väder. I källarplan huserar det moderna hotellkonceptet Hotel With Urban Deli som erbjuder trendigt inredda hotellrum till bra priser.