Brunkeberg

Brunkeberg är ett centralt område på Norrmalm. Paradgatan heter Kungsgatan och har varit en pulsåder och ett nöjesdistrikt sedan slutet av 1800-talet. Med sin omskrivna arkitektur, sina biografer och sitt intensiva folkliv utgör gatan det ena hörnet av området. Ett stenkast bort och uppe på åsen hittar du lugnare kvarter, men samma stadskänsla. Det är här på östra Norrmalm som du förstår vad en verklig stad handlar om. Den omedelbara närheten mellan bostäder, service och arbetsplatser, och den speciella känsla som uppstår när alltihop fungerar tillsammans.

Förutom Kungsgatans shopping och nöjen är även Regeringsgatan en lång stadsgata full av kontor, restauranger och bostäder. Oavsett om du besöker restaurang Niklas och Kåken, går i antikbutikerna på Luntmakargatan eller vandrar ner mot modebutikerna och Birger Jarlsgatan får du en dos av områdets unika karaktär och utbud. Kvarter som präglas av den täta storstadskaraktären och där du har Franska skolan, Johanneskyrkan och genvägen genom Brunkebergsåsen som dina närmaste grannar.

Urban Deli

Sveavägen 44

Urban Deli på Sveavägen har öppet från tidig morgon till sen kväll, alla dagar i veckan. I restaurangen kan man äta frukost, lunch och middag och i saluhallen finns möjlighet att inhandla råvaror, färdigrätter och specerier. Missa inte heller takterrassen som erbjuder fantastiska vyer över Stockholm och håller öppet hela sommaren vid fint väder. I källarplan huserar det moderna hotellkonceptet Hotel With Urban Deli som erbjuder trendigt inredda hotellrum till bra priser.

Surfers

Regeringsgatan 88

Surfers har under många år varit en av Visbys mest populära restauranger. År 2015 tog man konceptet till Stockholm och öppnade en filial på Regeringsgatan 88. Här äter man idag välgjord kinesisk mat i en kitchig men varm miljö. Maten serveras i smårätter som gästerna uppmuntras att dela kring bordet, precis som man äter dem i Kina. Passa även på att testa barens välblandade och smakrika drinkar.

Café Facile

Luntmakargatan 99

Café Facile är inte restaurangen för den som vill prata hemligheter, utan här sitter man oftast trångt tillsammans med många andra gäster i den lilla lokalen. Trängseln och den lätt kaotiska stämningen bidrar dock till denna kvarterskrogs själ, som tillsammans med utsökt mat till överrraskande bra priser har gjort att stamgästerna här redan har blivit många sedan öppnandet.

Miss Clara Hotel

Sveavägen 48

I en av Stockholms mest kända och anrika Art Noveau-byggnader ligger Nobis nya hotellsatsning Miss Clara. Med inställningen att skapa ett urbant hotell av högsta standard, i kombination med personlig service och varmt bemötande, har Miss Clara alla chanser att bli ett av citys mest populära hotell. Restaurangen, som serverar både svenska och internationella brasserie-rätter, är precis liksom baren välbesökt med en rolig mix av stockholmare och inresta hotellgäster.

You Stockholm

Birger Jarlsgatan 37

Denna salong ett stenkast från Stureplan är mycket mer än en vanlig frisör. Grundaren Steve Terrys vision var att skapa en sann skönhetsdestination där man skulle finna allt inom skönhet, hårvård och hudvård i kombination med en riktigt bra frisörsalong. Idag är visionen förverkligad. Frisörerna här är kunniga och engagerade och i butiken hittar man handplockade kvalitetsprodukter från hela världen.

Buco Nero

Roslagsgatan 4

På bara några år har Buco Nero hunnit bli en modern italiensk klassiker bland stockholmarna. Här har man dedikerat sig till att förvalta det traditionella italienska köket och servera enkel men vällagad mat i en avskalad miljö med den bästa servicen. Vägg-i-vägg ligger Caffè Nero där en något enklare meny serveras och där man även kan smita in för en frukost eller snabb kaffe.

Ostbutiken Odengatan 33

Odengatan 33

Trots att namnet antyder att denna butik främst fokuserar på ost, finns här ett stort utbud av chark, kött, oliver, oljor, konserver och bröd. Genom goda kontakter med några av Sveriges bästa grossister kan Ostbutiken tillhandahålla sådant som är svårt att få tag i hos den vanliga mataffären, som allt från den allra bästa köttkvalitén, till sällsynt kaviar och levande humrar. Köp gärna hem deras färdiglagade och mycket goda fisk- och skaldjursgryta.