Norrmalm

Norrmalm/City är Stockholms och Sveriges absoluta centrum. En plats som blandar Sveriges historia med dess framtid och där historiska monument möter nyetableringar, samtidskonst och ambitiösa omdaningsprojekt. Här har du alltid gångavstånd till Stockholms bästa restauranger, butiker och barer. Du kan med enkelhet ta dig härifrån och till resten av staden, landet och världen. Norrmalm är en plats där människor byter mellan tåg, buss och tunnelbana, men det är också en destination i sig självt.

I City finns byggnader från alla stilar och epoker – det moderna sida vid sida med det K-märkta och tidlösa. Här hittar du stora stenhus från sekelskiftet, bankpalats från rekordåren och på taken ligger moderna stadsradhus. Små sushirestauranger ligger sida vid sida med stora huvudkontor. Varuhus jämte kulturhus. Det är en mötesplats för människor och kultur, stadens urbana hjärta. Det är här i City som Stockholm verkligen händer.

F12 Terassen

Fredsgatan 12

F12 Terrassen än ikonisk sommarklubb ett stenkast från city. Här arrangeras olika klubbar sju dagar i veckan med allt från techno och house till hip hop. Dansa under bar himmel, häng i den stora trappan eller besök dansgolvet och barerna inomhus. För att säkra en plats på klubben en varm sommarkväll rekommenderas det att du kommer hyfsat tidigt, annars gäller det att vässa armbogarna och ställa sig i kö. Men med stämningen på topp hos alla glada besökare så kan du inte bli annat än nöjd med din kväll.

Carousel

Gustav Adolfs Torg 20

Restaurang Carousel är ett kött- och skaldjurshus med hjärta och själ från Mallorca och södra Europa. Med utsikt mot Gustaf Adolfs Torg och anrika Operan erbjuds en stimmig och elegant miljö, som passar lika bra för att dela tallrikar i restaurangen som att stoja i baren.

Boqueria

Jakobsbergsgatan 17

Boqueria är en mötesplats med livsmedelshallen som känsla. Från 10:00 serveras allt du kan tänka dig att äta på morgonen. Från 11:30 börjar lunchen med pintxos, ångande grytor och soppor ”där ute” på torget, och dagens lunch / tapas inne i matsalen. Efter lunch Boqueria förvandlas till en karneval av pintxos och cava, dilamm och sangria. Boqueria serverar både lunch och frukost och middag.

B.A.R

Blasieholmsgatan 4a

BAR Blasieholmens akvarium och restaurang  är en restauranghyllning till havet med ett koncept där modern enkelhet, kvalitet och ekologiska prioriteringar genomsyrar såväl matlagning som helhetsframtoning. Från restaurang BAR är det bara en kort promenad till Nybrokajen och vackra Strandvägen. Som namnet antyder står fisk, musslor, hummer, krabba, räkor och andra havsdelikatesser i centrum på BAR-menyn. Här får gästen stor frihet att själv komponera sin måltid. Från akvariet hämtas det allra färskaste köttet och ett stort antal tillbehör med närproducerade råvaror ser till att varje anrättning håller samma höga kvalitet.

Frantzén

Klara Norra kyrkogata 26

Lyxkrogen Frantzén låg tidigare i Gamla Stan och är idag inhyst i ett topprenoverat 1800-talshus mitt i city – med egen hiss, terrass och tre våningar till sitt förfogande. Sittplatserna är däremot fortfarande bara 23. Om du vill satsa på en helhetsupplevelse långt utöver det vanliga, då är det hit du ska bege dig. Sedan 2018 kan restaurangen dessutom titulera sig Sveriges första trestjärniga krog.

TAK

Brunkebergstorg 4

Högst upp, med stora delar av stan för dina fötter ligger restaurangen TAKs bar Terassen. På sommaren en oas med många soltimmar, läskande drinkar och fantastisk utsikt, på vintern en plats där det bjuds in till varma drinkar och puls i anslutning till en inomhusbar, fantastiska solnedgångar och en stämning ingen annan plats i stan kan erbjuda, för att inte förglömma: känslan av stadens myller där nedanför.

Centralbadet

Drottninggatan 88

Omgiven av en fridfull brunnspark bara några steg från den livliga Drottninggatan i Stockholm är anrika Centralbadet med sina 3500 kvadratmeter av hälsa, avkoppling och historia en av Stockholms mest attraktiva och avkopplande oaser. Spa, salongsbad, romersk bad- och bastuavdelning, solterrass, gym, barberarsalong och ekologisk restaurang är bara några faciliteter som du kan njuta av här.

Nationalmuseum

Södra Blasieholmshamnen

Nationalmuseum är Sveriges konst- och designmuseum. I samlingarna finns måleri, skulptur, miniatyrer, konsthantverk, design, teckningar, grafiska blad och porträttfotografier. Sammanlagt består samlingarna av cirka 700 000 föremål från 1500-talet och fram till idag. Om inget annat anges är det fri entré till Nationalmuseum. I restaurangens renoverade och omtalade matsal serveras svensk klassisk mat i nutida stil, med inspiration från det franska och italienska köket.

Kött & Fiskbaren

Gamla Brogatan 40

Belägen ett stenkast från Centralstationen, är Kött & Fiskbaren en restaurang med ett stort fokus på kvalitetskött och fisk. Här kan man komma förbi för att äta lunch, middag eller något gott på eftermiddagen. Missa heller inte barens breda ölsortiment och spännande drinklista!

Norrmalm

Drottninggatan 102

1.5 rum - 0 kr - 48 m2