Östermalmstorg

Östermalmstorg är Östermalms hjärta och knutpunkt och här möter röda linjen stadsdelens omvittnade charm. Vid torget ligger den klassiska saluhallen och i alla riktningar sträcker sig gator fulla av restauranger och butiker. Runt och omkring Östermalmstorg bor invånarna mitt i en stor stad med ett internationellt storstadsutbud. Här heter kvarterskrogarna PA&CO, Riche och Teatergrillen. Söndagarna kan spenderas på Dramaten eller på Armémuseum och på kvarterets butiksskyltar står det Gucci, Louis Vuitton och Prada.

I kvarteren runt Stureplan ligger några av Sveriges bästa nattklubbar och restauranger jämte de största modehusens flaggskeppsbutiker. Längre upp och närmare Östermalmstorg domineras gatorna av mindre butiker och av ett intensivt torg- och folkliv. I Östermalmshallen kan du köpa kött, fisk och andra råvarorna till kvällens middag och längs Sibylle- och Kommendörsgatan hittar du många bra antikaffärer. Längs Nybrogatan och Grev Turegatan ligger restauranger och caféer vägg i vägg med små salonger och butiker. Det här området är helt enkelt best of Stockholm och oavsett var du befinner dig behöver du aldrig gå långt för att känna att du bor i en storstad.

Östermlams Saluhall

Östermalmstorg

Östermalms Saluhall från 1888 har stockholmare och turister från när och fjärran inspirerats av mat när den är som bäst. För att kunna fira ytterligare 130 år med en av Stockholms främsta handelsplatser renoveras hallen och den ursprungliga stjärnformade planlösningen återskapas. Fram till vintern 2020 kan man mötas och glädjas i den temporära saluhallen på Östermalmstorg.

Riche

Birger Jarlsgatan 4

Restaurang Riche är ett av Stockholms viktigaste vattenhål. Oavsett om man går hit för powerlunch, natthäng i någon av de två barerna eller tidig middag före teatern levererar Riche natt som dag. Sedan Tore Wretman tog över den klassiska Stockholmskrogen Riche 1945 är det en av stadens främsta mötesplatser.

Story Hotel

Riddargatan 6

Den stora baren på trendiga Story Hotel är en populär after work-scen för citypubliken. Cool jazzig atmosfär i veckorna, hetare puls torsdag-lördag, när DJ:s ökar tempot i musiken. Hotellets restaurang ”Ling Long”  serverar kreativa rätter från det asiatiska köket.

Tyge & Sessil

Brahegatan 4

Tyge & Sessil är Niklas Ekstedts vincafé. Med fokus på naturligt vin är Tyge & Sessil ett tillgängligt och lite stökigt alternativ för såväl frälsta som nyfikna. Tyge & Sessils vinlista tar avstamp i vin från små producenter, som arbetar så nära naturen som möjligt. En del är grumliga, andra kristallklara. En del är bekanta, andra inte. Med lite upptäckarlust kommer du hitta din egen favorit.

Stockholms Matmarknad

Stureplan 2

Stockholms Matmarknad finner man inne i Sturegallerian, precis intill Sturehof, och denna saluhall i miniformat har snabbt blivit en favorit bland Stockholms allra mest kräsna matkonnässörer. Här säljs mat och hållbart producerade råvaror av hög kvalitet och med ett tydligt ursprung. I de olika diskarna hittar man bröd, fisk, kött, frukt och grönsaker, samt ett brett utbud av tillagad mat och färdiga rätter. I mitten av marknaden ligger matbaren Oktagonen där man med fördel kan ta en paus för ett glas vin eller en enklare maträtt.

Brasserie Bobonne

Storgatan 12

Sedan Brasserie Bobonne öppnade finns Frankrike runt hörnet för alla östermalmare. Eller rättare sagt på Storgatan 12. Här serveras äkta fransk husmanskost i en trevlig och ombonad brasseriemiljö. 20 rätter presenteras varje måndag till lördag på en krittavla och variationen är bred då stora delar av menyn byts ut varannan vecka.

Asplund

Sibyllegatan 31

I butiken precis intill Östermalmstorg presenteras inredningsdetaljer, möbler och mattor från en rad välrenommerade leverantörer och tillverkare i en inspirerande miljö. Asplund, som grundades 1990, erbjuder idag också en bred kollektion av egentillverkade och tidlösa produkter, som genomsyras av hög kvalitet och rena linjer med ett skandinaviskt uttryck.

Brasserie Godot

Grev Turegatan 36

På Brasserie Godot förenas den franska brasserietraditionen med modern matlagning. På menyn finner man klassiker som moules marinières, steak frites och ett bra utbud av skaldjur.  Höga krav ställs på råvarorna vilket gör att menyn varieras efter tillgång och säsong. Intill matsalen ligger en mycket populär bar som förutom välblandade cocktails även serverar smårätter och middagsalternativ.

 

Androuet

Nybrogatan 6

Långt ner på Nybrogatan ligger denna lilla ostbutik som erbjuder ett hundratal gårdsproducerade och hantverksmässigt framställda ostar från Frankrikes alla regioner. Den kunniga personalen tipsar gärna om vilka ostar som är bäst för säsongen och här finns också ett stort utbud av osttillbehör och andra mejerivaror, så som gårdsproducerat smör, yoghurt och grädde.

Bäckmans Skoservice

Nybrogatan 23

Bäckmans skoservice grundades redan 1922 och här jobbar flera av landets mest erfarna och kunniga skomakare. I den nya lokalen, som bara ligger ett stenkast högre upp på Nybrogatan än den förra, utförs inte bara skoreparationer, utan här finns även ett ordentligt utbud av kvalitetsskor, galoscher, skoblock och övriga skotillbehör.