Övre Östermalm

Övre Östermalm är ett område med välkända gator fulla av vackra bostadshus där välgjorda detaljer och miljöer bevarats. Det här är lugna kvarter som samtidigt ligger i anslutning till goda kommunikationer, shopping och förstklassiga restauranger. Inom områdets fyrkant ligger populära adresser som Sibyllegatan, Nybrogatan och Brahegatan. Det södra hörnet gränsar till gröna Humlegården och det nordvästra till Valhallavägen och Stockholm Stadion. Övre Östermalm ringar in det allra bästa hos Östermalm – det exklusiva och privata sida vid sida med den stora stadens stora utbud.

I dessa lugna kvarter kan du leva ett helt liv utan att tröttna. Bebyggelsen domineras av hus från sent 1800-tal med stora, vackra våningar. Den här typen av bostäder byggs knappast idag: bostäder där varje detalj, eldstad och dörrhandtag andas hantverk och kvalitet. Här har de historiska kvaliteterna verkligen bevarats och vårdats till perfektion. Moderna bekvämligheter har samtidigt adderats och området har varsamt renoverats och bevarats. Längs dessa lugna gator hittar du också en hel del service och stora möjligheter till rekreation.

Bucks and Spurs

Karlavägen 58

I showroomet på Karlavägen visar Bucks and Spurs upp sina många olika designrelaterade projekt och produkter. Här kan man bland annat utforska deras hyllade köks-, bad- och förvaringslösningar av svensk design och hantverk. I lokalen presenteras också möbler, filtar, skulpturer och andra intressanta inredningsdetaljer. Gemensamt för alla produkter är att de är tillverkade av högkvalitativa material som inspirerar.

Östermalms Glasmästeri

Östermalmsgatan 73

I hörnet av Nybrogatan och Östermalmsgatan ligger denna verkstad som specialiserat sig på allt inom glas. Här kan du få hjälp med glasreparationer, installationer och tillverkning av allt från duschväggar till glasbord. Dessutom utförs högkvalitativa inramningar av bilder, konst och föremål. Passa också på att titta in i butikens lilla galleri där tavlor av gästande konstnärer ställs ut.

Bonti

Karlavägen 67

Bonti är den självklara destinationen för blivande och nyblivna föräldrar. Här finns ett brett sortiment av barnkläder, babytillbehör, barnvagnar och leksaker från en rad välkända varumärken. Hit går du också för inspiration och hjälp med att inreda barnkammaren, tips och idéer inför barnkalaset eller för att köpa presenter och gåvor.

Adams Hus

Karlavägen 71

Adams Hus är en av de många små affärer längs Karlavägen som verkligen bidrar till att ge esplanaden sin charm och unika atmosfär. I denna lilla butik har grundaren och ägaren Carin dedikerat sig till att erbjuda Östermalmsborna de allra finaste plaggen i cashmere från Mongoliet och norra Kina.

Tösse

Karlavägen 77

Tössebageriet är en sann instutition och en välkänd klassiker bland Östermalmsborna. Här finns allt inom konditori, bageri och kallskänk och hit går man för en frukost med nybakad bröd, en lättare lunch eller kanske allra vanligast, för att köpa med sig goda och vackra bakverk av olika slag.

Östermalm

Sibyllegatan 67

2 rum - 4 475 000 kr - 50 m2