Övre Östermalm

Övre Östermalm är ett område med välkända gator fulla av vackra bostadshus där välgjorda detaljer och miljöer bevarats. Det här är lugna kvarter som samtidigt ligger i anslutning till goda kommunikationer, shopping och förstklassiga restauranger. Inom områdets fyrkant ligger populära adresser som Sibyllegatan, Nybrogatan och Brahegatan. Det södra hörnet gränsar till gröna Humlegården och det nordvästra till Valhallavägen och Stockholm Stadion. Övre Östermalm ringar in det allra bästa hos Östermalm – det exklusiva och privata sida vid sida med den stora stadens stora utbud.

I dessa lugna kvarter kan du leva ett helt liv utan att tröttna. Bebyggelsen domineras av hus från sent 1800-tal med stora, vackra våningar. Den här typen av bostäder byggs knappast idag: bostäder där varje detalj, eldstad och dörrhandtag andas hantverk och kvalitet. Här har de historiska kvaliteterna verkligen bevarats och vårdats till perfektion. Moderna bekvämligheter har samtidigt adderats och området har varsamt renoverats och bevarats. Längs dessa lugna gator hittar du också en hel del service och stora möjligheter till rekreation.

Un Poco

Karlavägen 28

Den avslappnat sofistikerade italienaren drivs av ett par medlemmar från numera avsomnade Swedish House Mafia. Un Poco dansar träffsäkert i takt med både traditionen och trenderna. Menyn är uppställd enligt italiensk sed från antipasti till dolce och innehåller självklara klassiker som tryffelrisotto och hängmörad biff tillsammans med påhittigheter som friterade Oreo-kex till efterrätt.

Restaurang Hantverket

Sturegatan 15A

Snyggt inredda Restaurang Hantverket serverar moderna skandinaviska mellanrätter med avslappnat och personligt tilltal. Lokalen är rustikt elegant med bord i massivt trä, gröna draperier och prunkande växter i kopparkittlar. I köket bossar Stefan Ekengren, och på menyn finns prisvärda mellanrätter med tydligt skandinavisk grundton och ingredienser som nässlor, abborre och lammbog.

Halv Grek Plus Turk

Jungfrugatan 33

Konstantinopel, numera Istanbul, var huvudstad i det ottomanska riket och under många hundra år en kosmopolitisk centralpunkt. Här  förfinades det orientaliska köket med råvaror, kryddor och tekniker hämtade från när och fjärran. När Halv Grek Plus Turk tolkar det orientaliska arvet blir det en lång lista kalla och varma meze som uppmuntrar till gemensamt delande och plockande över de runda borden.

Volt

Kommendörsgatan 16

Sparsmakade, estetiska, seriösa Volt är en ultramodern finkrog med naturnära prägel. Här sker inget slumpmässigt och ibland travar kocken själv ut och serverar.Volt började som finkvarterskrog och har på några år avancerat ända upp till Michelinnivå. Idén grundar sig i en ambition att förfina bistron med respekt för naturen. Välj bland menypaket som utan krystade förklaringar presenterar ingredienserna: kummel, krondill, hjärta, syrad grädde, blåmussla, fänkål och så vidare.

Restaurang Kouzina

Valhallavägen 131

Restaurang Kouzina ligger på Valhallavägen och är en hyllning till Medelhavet och dess kulinariska gåvor med särskilt fokus på Grekland, oliverna och fetaosten. Härifrån går varken Medelhavsfantast eller vinkännare besviken. En sund själ i en sund kropp, lyder mottot som följer med det uråldriga gastronomiska konceptet.

Proviant

Sturegatan 19

Proviant är en ombonad kvartersbistro med utsikt över Stureparken och föränderlig meny som följer böndernas och årstidernas gång. Det går att överraskas rejält om man väljer dagens lyx. Här finns smaker från rötter, bär och småskaliga mejerier, och personalen har stenkoll på varenda liten granskottsoljedroppe. Missa inte att kika in i butiken.

Bucks and Spurs

Karlavägen 58

I showroomet på Karlavägen visar Bucks and Spurs upp sina många olika designrelaterade projekt och produkter. Här kan man bland annat utforska deras hyllade köks-, bad- och förvaringslösningar av svensk design och hantverk. I lokalen presenteras också möbler, filtar, skulpturer och andra intressanta inredningsdetaljer. Gemensamt för alla produkter är att de är tillverkade av högkvalitativa material som inspirerar.

Östermalms Glasmästeri

Östermalmsgatan 73

I hörnet av Nybrogatan och Östermalmsgatan ligger denna verkstad som specialiserat sig på allt inom glas. Här kan du få hjälp med glasreparationer, installationer och tillverkning av allt från duschväggar till glasbord. Dessutom utförs högkvalitativa inramningar av bilder, konst och föremål. Passa också på att titta in i butikens lilla galleri där tavlor av gästande konstnärer ställs ut.

Bonti

Karlavägen 67

Bonti är den självklara destinationen för blivande och nyblivna föräldrar. Här finns ett brett sortiment av barnkläder, babytillbehör, barnvagnar och leksaker från en rad välkända varumärken. Hit går du också för inspiration och hjälp med att inreda barnkammaren, tips och idéer inför barnkalaset eller för att köpa presenter och gåvor.