SoFo

SoFo började som en ordlek med syftning på South of Folkungagatan. Idag har området växt och namnet gått från att vara en slogan till att bli en vedertagen benämning på några av Stockholms mest trendkänsliga gator och kvarter. Namnet är en anspelning på trendiga SoHo på Manhattan och beskriver en levande stadsdel med en ung, nyfiken befolkning. Ett område där gatorna söder om Folkungagatan är hem åt eftertraktade bostadskvarter, mysiga barer, hippa restauranger och många mode- och designbutiker.

Nytorget är områdets mittpunkt och runt omkring torget öppnar ständigt nya butiker, restauranger och caféer. Mellan Folkungagatan och Ringvägen ligger gata efter gata med små barer, skandinaviskt mode och möbelbutiker. Hit åker turister för att uppleva det alternativa Stockholm och här bor du om du vill uppleva det senaste utbudet och trenderna. Samtidigt är SoFo ett område fullt av kontraster. Du kan äta middag på omåttligt populära Urban Deli för att sedan, likt Per Anders Fogelström, vandra upp vid Sofia Kyrka eller längs Kvastmakarbacken och där uppleva ett Stockholm som både är sällsynt vackert och överraskande småskaligt.

Shanti Gossip

Skånegatan 71
. Shanti Touch of Bengal på Rörstrandsgatan har vunnit titeln Europas bästa bengaliska krog i Asian Curry Awards, och på syskonkrogen Gossip återfinns samma fingertoppskänsla för smaker. Fokus ligger på urban känsla och genuina bengaliska rätter med fisk, lamm och framför allt grönsaker. Du är skyldig dig själv att testa den gudomligt goda fyllda auberginen.

Café Nizza

Åsögatan 171

Kökets leverans är en stilsäker och väl genomförd resa på axeln Marseille-Turin, med ett och annat gastronomiskt stickspår.  En handfull fina snacks som padrones, charkuterier och sardeller kan inleda sittningen. Avsluta med fördel med säsongens tarte och lenvevade glass. Botanisera fritt i menyn eller satsa på Nizzas prix fix, fyra rätter för 595 pix.

Vina

Sofiagatan 1

En meny av både tapas och matiga varmrätter. Vinas motto är dock att bjuda på en dynamisk vinlista, specialiserad på naturviner från hela Europa. Viner som, helt enkelt, ska göra dig på bra humör.

Bleck

Katarina Bangata 68

På  Bleck serveras god mat, kalla drycker och inte minst en väldigt bra stämning. Menyn är kort men genomtänkt och personalen alltid välkomnande. Med sitt läge i Lilla Blecktornsparken är restaurang Bleck allra bäst på sommaren med ett glas rosé i handen.

Bistro Bon

Renstiernas gata 30

Med en franskinspirerad meny, kaklade väggar och levande ljus är Bistro Bon en avslappnad och populär kvarterskrog. Här serveras klassiker som sniglar, tonfisk Niçoise, flankstek Café de Paris och crème brûlée. Vinlistan är väl utvald och servicen alltid kvick och vänlig. På helgerna serverar man brunch.

Urban Deli

Nytorget 4

På Nytorget, i lokalerna där ett postkontor tidigare huserade, ligger Urban Deli sedan 2009. Konceptet bygger på en spännande blandning av restaurang, mataffär och saluhall. Här kan man äta frukost, lunch och middag samt inhandla ostar, färsk fisk, grönsaker och blommor i en välkomnande och inspirerande miljö. Dessutom finns alltid ett brett utbud av färdigmat både till lunch och middag.

Pärlans konfektyr

Nytorgsgatan 38

På några år har Pärlans konfektyr blivit det självklara valet för alla som älskar handkokta kolor av högsta kvalitet. Kolorna varieras efter säsong och det finns alltid ett tjugotal smaker i butiken. Frånsett kolorna är själva butiken värd ett besök i sig. Här har man inspirerats av 30-talet, vilket tydligt märks på lokalens inredning och personalens vackra klädsel. Missa inte heller den hemmagjorda kolasåsen!

Gildas rum

Skånegatan 79

I en inbjudande lokal precis intill Nytorget huserar detta mysiga café som serverar både frukost och lunch. Inredningen är vimsig, salladerna matiga och juicerna färskpressade. De flesta kommer hit för den hemtrevliga stämningen och faktumet att hundar alltid är lika välkomna. På sommaren är den soliga uteserveringen nästan alltid fullsatt.

Koh Phangan

Skånegatan 57

Nu är det drygt 20 år sedan Koh Phangan öppnade på Södermalm med ambitionen att servera sina middagsgäster en liten resa till paradiset. På den tiden fanns inga thailändska ingredienser i Sverige, men tack vare goda relationer med thailändska exportörer har Koh Phangan alltid hållit högsta klass på sina råvaror och rätter. Dessutom bedriver man en resebyrå specialiserad på resor till Thailand.

Södermalm

Metargatan 15

3 rum - 0 kr - 80 m2