Solna

Solna har sedan 40-talet omvandlats från att har varit en landsortsidyll med slottsanläggningar, handelsträdgårdar och levande lantbruk med åkrar och hagmarker, till ett tättbebyggt, modernt och mycket attraktivt storstadsområde.
Här finns fantastisk shopping på Mall of Scandinavia och Solna Centrum samt stora grönområden vid Hagaparken och Brunnsviken. Solna växer och redan nu tas höjd för att möta nya såväl som gamla solnabors förväntningar och krav på sin stad. Här omges boende till stora delar av vatten, i söder av Ulvsundasjön, Bällstaviken och Karlbergssjön, i öster av Brunnsviken och i nordost av Edsviken.

Solna har sedan 40-talet omvandlats från att har varit en landsortsidyll med slottsanläggningar, handelsträdgårdar och levande lantbruk med åkrar och hagmarker, till ett tättbebyggt, modernt och mycket attraktivt storstadsområde. Här finns fantastisk shopping på Mall of Scandinavia och Solna Centrum samt stora grönområden vid Hagaparken och Brunnsviken.  Solna växer och redan nu tas höjd för att möta nya såväl som gamla solnabors förväntningar och krav på sin stad. Här omges boende till stora delar av vatten, i söder av Ulvsundasjön, Bällstaviken och Karlbergssjön, i öster av Brunnsviken och i nordost av Edsviken.

Friends Arena

Råsta Strandväg 1

Friends Arena är Sveriges nationalarena och en av världens mest moderna multiarenor. Med fri sikt från alla platser, närheten till arenagolvet och den senaste kommunikationstekniken får du möjlighet att uppleva de stora ögonblicken. Trots sin unga ålder har Friends Arena redan gästats av storheter som Beyoncé, Coldplay, Guns N’ Roses, Eminem och Ed Sheeran. Friends Arena är också hemmaarena för AIK Fotboll och svenska herrlandslaget i fotboll.

Filmstaden

Greta Garbos Väg 1

Kliv in genom portalen och upptäck svensk filmhistoria i Råsunda. På den här platsen spelades över 400 filmer in mellan åren 1920 och 1973.  Här har filmpersonligheter som  Victor Sjöström, Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman verkat och filmer som KörkarlenIntermezzo och Det sjunde inseglet skapats. Filmstaden har tre biosalonger, guidade turer i området, café och restaurang.

Restaurang Backstugan

Greta Garbos Väg 4

Restaurang Backstugan i Solna har en alldeles speciell historia. Under stora delar av 1900-talet var dessa kvarter Sveriges eget Hollywood med restaurangen som personalmatsal. Här åt statister och kameramän tillsammans med storstjärnor som Ingmar Bergman och Greta Garbo. Idag serverar den nästan 100-åriga restaurangen klassiska rätter lagade från grunden.

Ulriksdals Slottsträdgård

Slottsträdgårdsvägen 8

Den regala parken runt palatset är en dröm att vandra genom, men den stora dragningen ligger i den norra delen av grunderna i köksgården. Frukt och grönsaker odlades här för palatset från 1700-talet och framåt, och det här har blivit ett privat företag där du kan blommor, grönsaker och så finns ett café som bakar egna bakverk.

The Winery Hotel

Rosenborgsgatan 20

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning i lobbyn på hotellet erbjuds du som gäst här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas – med vinet i fokus. En guidad tur i vineriet ger dig möjlighet att följa druvans väg från fält till flaska och vinprovningar anordnas flera gånger i veckan. Restaurangen Winery Kitchen har mat och vin i kombination som specialitet. HDen italienska trattorian Terreno Deli serverar typiska toscanska smaker i en lättsam och uppsluppen miljö.

Mall of Scandinavia

Stjärntorget 2

Mall of Scandinavia är beläget i Arenastaden och erbjuder en unik kombination av internationella och exklusiva varumärken, matupplevelser och underhållning.
Här återfinns hela 224 butiker och restauranger, fördelade på över 100 000 m2. Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX® och här finner du även Nordens största dukar och flera VIP-salonger.

Hagaparken

Hagalund

Hagaparken liknar ingen annan. Den är grönare och mer magisk än alla andra parker. I parken finns kungliga slott, lusthus och paviljonger och dess historia sträcker sig ändå från Gustav III till Kronprinsessan Victoria. Hagaparken är än idag landets vackraste engelska landskapspark. Gör ett besök i parken och låt dig fascineras av både Haga Slott och vykortsvackra miljöer.