Strandvägskvarteren

Strandvägen byggdes för att imponera och området imponerar än. Boulevarden och de intilliggande sidogatorna utgör ett av Stockholms allra bästa lägen och kantas av pampiga stenhus från sent 1800-tal. Oavsett om du bor med utsikt mot Nybroviken eller på någon av de intilliggande gatorna som exempelvis Narvavägen och Kaptensgatan har du ett boende av högsta klass. De exklusiva våningarna erbjuder något unikt och de exklusiva adresserna matchas väl av de natursköna omgivningarna och ett stort utbud av butiker och restauranger. Strandvägen är Stockholm från stadens bästa sida.

Området ligger precis vid Nybroviken och här tar du dig snabbt och enkelt till Djurgården. Längs Strandvägen hittar du klassiska inredningsbutiken Svenskt Tenn och flera andra förstklassiga butiker. De boulevardliknande gatorna skapar ett trevligt folkliv och kantas ofta av smakfulla restauranger och caféer. I området finns också utmärkt service, goda kommunikationer och Fredrikhovs Slotts Skola, en grundskola med Sverigeledande utbildningsresultat att visa upp. Där Strandvägen svänger hittar du också fina Nobelparken och vackra Oscarskyrkan – en kyrka som står som ett utropstecken mot Diplomatstaden och Gärdet.

Buster & Punch

Artillerigatan 29

Det London-baserade designföretaget Buster & Punch är specialiserade på armaturer, beslag och inredningsdetaljer. Produkterna är gjorda av gedigna material och designen är ofta inspirerad från Londons mode- och musikkultur. Sedan varumärket lanserades har man dessutom hunnit samarbeta med en rad olika gatukonstnärer, musiker och modedesigners. Sedan några år tillbaka har Buster & Punch en butik på Artillerigatan där man erbjuder stockholmarna varumärkets fulla utbud.

CQP

Skeppargatan 22

CQP har gjort sig kända för sina handgjorda och väldesignade sneakers. Skorna tillverkas i material av högsta kvalitet och inga kompromisser tillåts vare sig i designen eller i produktionen. Detta har gjort att CQP snabbt fått ett mycket gott anseende både i Sverige och internationellt sedan varumärket grundades 2013. I det trevliga showroomet på Skeppargatan 22 kan man testa och inhandla hela kollektionen.

Unikt Golv

Storgatan 18

Under 2016 öppnade Unikt Golv sitt showroom på Storgatan. I en inspirerande miljö presenteras här ett spännande och överraskande sortiment av högkvalitativa golv som passar de flesta hem. Har man svårt att välja i den stora mängden vackra golvtyper erbjuds man personlig rådgivning av mycket kunniga och erfarna Celeste och Dennis.

Audio Video

Som en av få välsorterade butiker av dess slag i innerstan, erbjuder Audio Video på Storgatan östermalmarna allt inom hemelektronik, såsom bild, ljud, data, nätverk och foto från marknadens bästa varumärken. Dessutom erbjuder man installationstjänster och skräddarsydda lösningar för hela hemmet. Den kunniga personalen hjälper dig med alla dina frågor och tar fram den allra bästa lösningen för just ditt hem och dina behov.

Gastrologik

Artillerigatan 14

På Gastrologik presenteras ett nynordiskt kök med grunden i ett nära samarbete med leverantörer och producenter. Här läggs lika mycket tid på att hitta och välja råvarorna som att förädla dem. Och det är just kvalitén på maten, tillsammans med resaturangens nordiskt strama inredning och kunniga personal som får en att vilja återkomma snart igen. Vägg-i-vägg ligger bakfickan Speceriet, som också är väl värt ett besök.

Riddarbageriet

Riddargatan 15

Riddarbageriet är ett av Östermalms mest kända bagerier, och det finns god anledning till det. Här bakas nämligen bakverk, bröd och bullar av riktigt hög kvalité. Välkomponerade frukostbrickor och lättare luncher serveras också i den lilla lokalen, och är de få borden upptagna går det bra att ta med sig för avhämtning.

Historiska Museet

Narvavägen 13

Mitt på Narvavägen, i hörnet av Linnégatan, ligger ett av Sveriges både äldsta och största museer. Historiska Museet har samlingar av föremål som spänner över en tid längre än 10 000 år, ända från stenåldern fram tills idag. För den arkitekturintresserade är museet också väl värt ett besök tack vare sin ståtliga byggnad ritad av Bengt Romare och Georg Scherman i början av 30-talet.

Coco & Carmen

Banérgatan 7

Sedan krögarparet Coco och Carmen omvandlade det forna bageriet på Banérgatan 7 till restaurangverksamhet, har denna kvarterkrog, som är en av Stockholms äldsta, varit ständigt populär. Nu drivs krogen i ny regi, men fokuset på klassiska rätter gjorda på säsongens bästa råvaror lever kvar och stamgästerna fortsätter ännu att bli fler för varje dag.