Sydvästra Kungsholmen

Sydvästra Kungsholmen är öns kanske mest natursköna område. Från Fredhälls klippor blickar du ut över hela södra Stockholm och i närheten ligger välbesökta Rålambshovsparken. Klipporna är mycket populära badställen på sommaren och uppe på branten står husen som ovanligt fina exempel på funktionalism. En annan del av området är tidningskvarteren i Marieberg med gångavstånd till vattnet, Essingeöarna och Södermalm. Oavsett adress så är detta en lite lugnare del av Kungsholmen, ett område med omedelbar närhet till naturen och vattnet.

Sydvästra Kungsholmen består dels av Fredhäll med utsikten och funkishusen och dels av Marieberg där DN-skapan reser sig som ett av Stockholms högsta hus och där reklamtexten DN/Expressen välkomnar bilisterna på Essingeleden. Från Västerbroplan promenerar du antingen över bron och bort till restaurangerna och barerna i Hornstull eller ner mot Rålambshovsparken där du kan grilla, sola och leka med barnen. En annan granne är Långholmen. En gammal fängelseö som idag hyser ett hotell, några av stans bästa badplatser och flera småbåtshamnar. Sydvästra Kungsholmen är som gjort för den som älskar naturen, men som samtidigt hellre bor i staden än på landet.

Rålambshovsparken

Rålambshovsparken

Rålambshovparken är Stockholms kanske populäraste aktivitetspark. Hit kommer folk i alla åldrar för att spela fotboll, boule, beachvolleyboll, brännboll eller delta i ett gympapass, men också för att sola och bada sommartid. Här finns både restaurang och caféer, och ibland arrangeras även evenemang som konserter och teatrar i parken. Intill finns vackra promenadstråk längs Norr Mälarstrand och tar man Västerbron över Riddarfjärden når man Södermalm på några minuter.

Solstugan

Snoilskyvägen 37

Beläget uppe bland trätopparna på Fredhälls klippor med en strålande utsikt över Mälaren och staden, är Solstugan det självklara valet för många Kungsholmsbor under sommarhalvåret. På de stora terrasserna finns plats för många. Här njuter man av en middag i solen eller en drink sent på kvällen då tempot höjs med livemusik och Dj’s. Solstugan håller öppet från april varje år och stänger igen när höstkylan gör entré.

Kungsholms Strandstig

Längs med vattnet på Kungsholmens västra strandlinje går en stig vid detta namn. Sommartid myllrar här av stockholmare som solar på klipporna, badar från bryggorna, spelar boule på bouleplanerna eller motionerar längs gångvägen. Även på vintern är området populärt bland motionärer som åker skridskor och skidor på isen eller promenerar på stigarna. Fortsätter man stigen norrut under Tranbergsbron kommer man till Kristineberg, och en liten bit österut når man populära Fredhällsparken.

Kungsholmen

Igeldammsgatan 22 D

3 rum - 7 500 000 kr - 63 m2