Samarbete

DIS Inredning

DIS Inredning är en av Alexander Whites uppskattade samarbetspartners. Med en stilprofil som är i linje med vår är vi på AW stolta över att kunna erbjuda våra kunder en kostnadsfri inredningskonsultation samt rabatt på ett helt köp hos DIS Inredning. DIS hjälper till med att inreda ett helt hem eller komplettera det kunden redan har så att det passar den nya bostaden. Vi uppskattar DIS inredares förmåga att tänka koncept och att jobba med helheten i ett hem- varje inredning ska spegla kundens specifika plats och uttryck.
Det är nyckeln till att skapa ett riktigt hem att trivas och leva i.


Om företaget

Gabrielle Jangeby är inredaren och designern som driver DIS Inredning vid Stureplan i Stockholm, tillsammans med sitt team av kunniga inredare och säljare. Utöver den inbjudande butiken erbjuder DIS inredningstjänster för privata hem, både inom och utanför Sverige samt samarbetar med arkitekter för inredning av offentliga rum. DIS historia sträcker sig hela 25 år tillbaka i tiden när Gabrielle öppnade sin första butik på Rörstrandsgatan.

Efter att ha varit verksam inom mode- och klädindustrin som inköpare såg hon möjligheterna i hur produkter kan utvecklas. Denna kunskap ledde till egen design och produktion av möbler, samt en butik som snart flyttade till större lokaler vid Stureplan. Att göra fler medvetna val ur ett miljöperspektiv känns också allt viktigare. Genom att välja att samarbeta med små leverantörer blir insynen kring tillverkningen större och ger fler möjligheter att påverka. Naturmaterial som åldras vackert över tid är en del av ett hållbart val, på samma sätt som det är viktigt att se även till den sociala hållbarheten.

DIS sortiment består av handplockade produkter från nyskapande internationella designers och mindre kända leverantörer, samt en egen kollektion under varumärket DIS Limited.


Några snabba tips från Gabrielle

Blanda olika typer av material

Var inte rädd för att blanda olika typer av material. 
Blankt med matt, olika typer av strukturer och olika former. 
Det ger djup och känsla åt ett hem. 

Använd olika nyanser på väggarna

Självklart kräver lite dovare toner lite mer eftertänksamhet vad det gäller belysningen i rummet, men det skapar också en ombonad och varm känsla. 
Vita väggar i all ära, det är aldrig fel, men olika nyanser av natur – ostron, mohair ger en personligare touch. Tänk 50 shades of Nature!

Anlita proffs!

Många har en tanke om ungefär hur de vill ha det hemma men lyckas inte alltid riktigt få till det. 
Och felköp kan bli en dyrköpt affär om man har otur. 
Våra inredare hjälper till med att se helheten, att möblerna passar i färg, storlek osv i just ditt hem.
Och de kan ge inspiration som du själv kanske inte hade tänkt på som ger det lilla extra. 

 

Italienskt hantverk

Guapa

Vi älskar gediget hantverk och stolen Guapa är ett bra exempel. En av våra favoritstolar som både är skön och cool.  Alla detaljer är noggrant tillverkade för hand i Italien i fint toscanskt läder. Lädret kan fås i ett flertal olika färger och finns både som matstol, karmstol, loungestol och barstol.

Detaljer som sätter tonen

Mattor

Vårt urval av unika handknutna och handvävda mattor är också ett exempel på fint hantverk vi värdesätter. Alla bär spår av hundraåriga traditioner, även de moderna samtida mattorna har sitt vackra utseende tack vare en långvarig hantverkstradition. Vi har ett flertal mattor som är helt unika i sitt slag och som du inte finner någon annanstans.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram