Om AW

Vår historia och arbetssätt

Vår historia

Alexander White grundades 2010 då mäklarbyrån Alexander & Co. slogs ihop med White Fastighetsmäkleri. De båda byråerna kompletterade varandra väl med sina olika kompetensområden och erfarenheter.
Företaget växte och i takt med att nyproduktionsuppdragen blev fler utvecklades en ny gren inom företaget och en nyproduktionsorganisation med projektledning skapades. Redan vid startskottet 2010 hade man, som en av få mäklarbyråer på den tiden, erfarenhet av försäljning av nyproduktion genom Alexander & Co.s engagemang på Gotland och i Åre. Tack vare tidigt samarbete med Stockholms mest innovativa nyproduktionsbolag har Alexander White varit med och format Stockholms mest spännande nyproduktionsbostäder.

Företaget har alltid präglats av god personalpolitik och starkt engagemang, både i arbetet och i varandra. Här finns utrymme för att växa och utvecklas som medarbetare och hälften av delägarna rekryterades från tidigare anställda. 2016 expanderade Alexander White ytterligare och kontorslokalen på andra sidan gatuhörnet förvärvades för att ge rum åt fler medarbetare.

Att sälja med oss

Vi tar oss tid, sitter ner och lyssnar på dig och dina förutsättningar.  Resultatet blir en unik marknadsföringsplan för din unika bostad där stor flexibilitet är en naturlig del av försäljningsprocessen. Vi utför varje del av processen med noggrannhet. Mäklaren ansvarar och hanterar personligen varje steg i processen utan mellanhänder.

Så här går det till när du säljer din bostad med oss.

1

Fotografering/Styling

Fotografering/Styling

Alexander White samarbetar med Stockholms skickligaste inredare, arbetar med mycket erfarna fotografer. När man som oss förmedlar helt unika bostäder på några av Stockholms mest exklusiva adresser ställer det också höga krav på presentationen. Vi är därför noga med att allt från prospekt till annonser håller högsta kvalitet.

2

Marknadsföring

Marknadsföring

Tillsammans hittar vi rätt verktyg och försäljningskanaler för just din bostad och skräddarsyr därefter din unika marknadsföringsplan. Sociala medier är ryggraden i våra försäljningsprocesser och vi kan erbjuda en rad olika lösningar. Vi arbetar aktivt med sponsrade kampanjer i sociala medier, olika inläggstyper på Facebook och Instagram samt har ett nära samarbete med flera av branschens journalister och influenscers.

3

Visningar

Visningar

Vi erbjuder en rad flexibla lösningar utifrån dina och spekulanternas behov. Vi håller traditionella visningar, öppna och privata men även digitala lösningar med videolänk.

4

Budgivning

Budgivning

Vi är alltid noggranna med vilka spelare vi tar in i budgivningen. Vi registrerar alla bud, enligt de lagmässiga direktiven och vi undanbeder dold budgivning. Hög transparangs och schyssta spelregler står vi för. Givetvis delas budlistan ut till dig och köparen av bostaden med namn och telefonnummer till övriga budgivare. Vi vill påminna om att det alltid är du som säljare som bestämmer till vem du vill sälja och till vilket pris.

5

Kontraktskrivning

Kontraktskrivning

När vi hittat köparen av din bostad är det dags att skriva avtal. Till avtalet hör en handpenning om 10 % av köpeskillingen. Handpenningen förvaltas av mäklaren till dess att det s.k. svävarvillkoret är uppfyllt - att köparen ska godkännas som medlem i föreningen.

6

Tillträde

Tillträde

I god tid innan tillträdet bjuds du och din köpare in till mäklarens kontor för överlämning av nycklar och slutbetalning. Mäklaren bokar in mötet på distans med köparens bankkontakt som hanterar transaktionen. Vi finns här för dig även efter affärens avslut. Du är alltid välkommen att kontakta din mäklare med frågor som eventuellt kan dyka upp efteråt. Vi värderar även ditt nya hem kostnadsfritt när du önskar.

Kreativt och nyskapande

Alexander White har alltid legat i framkant när det kommer till marknadsföring och sociala medier. Vi var en av de första byråerna i Sverige som började marknadsföra våra objekt på Instagram och idag är vi bland de absolut största i Sverige. Under åren har vi genomfört flera innovativa, spännande event i samband med våra försäljningar och vi samarbetar med flera av de mer framstående företagen och influencersarna inom bostad och heminredning. Vi är alltid öppna för nya idéer och kreativa marknadsföringsstrategier vilket gör oss till en spännande och dynamisk mäklarbyrå att arbeta med.

Samarbetspartners