Järla Sjö

Garverigränd 7

Visa alla bilder

Unik tvåa i Brf Läderfabriken med balkong invid Järla Sjö med högt till tak (4,5 m) och fantastiska fönsterpartier. Synliga industriella detaljer. Rymligt loftplan med normal takhöjd samt specialbeställda glaspartier vilket går i ton med trappen. Enhetskök från Kvänum med köksö. Rymligt badrum med tvättpelare. Mörkoljat rustikt eklamellplankgolv. Externt förråd tillhör lägenheten. Finns gym, biorum , lekrum, hundspa/cykelverkstad samt garagemöjlighet i huset.

Rum & Storlek

2 / 61 m2

Pris

4 400 000 kr

Våning

5

Avgift

3 252 kr Inkl. värme VA, Ownit(1000 Mbit) och kabel-tv

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Garverigränd 7 – Järla Sjö

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna luftiga dröm tvåa utöver det vanliga med en magnifik takhöjd- 4,5 meter och fantastiska fönsterpartier. Arkitektritat  loftplan med vackra industriella fönster som erbjuder bra ståhöjd och mycket möblering samt förvaring. Stort vardagsrum i öppen planlösning mot den stilrena Kvänum köket som smälter bra ihop med den moderna industrikänslan. Här kan man naturligt skapa sig en vardagsrums- samt matsalsdel. Balkongen skapar ett extrarum om sommaren och vetter mot fritt högt läge från 5 tr. Sovrummet är placerat på plan 2 med plats för stor dubbelsäng samt kontorsdel/loungedel. Här finns en stor klädkammare som rymmer mycket förvaring. På plan 1 finns även generösa klädgarderober längst med ena väggen i hallen. Snyggt helkaklat badrum med dusch, wc och tvättpelare. Genomgående exklusiva ytskikt samt materialval. 

Fastigheten är attraktivt belägen med närhet till det bästa Nacka har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö. Järla sjö är en idyllisk småstad vid vattnet. Ett boende här erbjuder skridskoåkning och längdskidor vintertid samt bad, kräftfiske, kanot- och båtliv under sommarhalvåret med båtplatser i området. På andra sidan sjön ligger även Hellasgården med motionsspår och bad/skridskosjö. För slalomåkaren är det inte långt till Hammarbybackens liftar. I närområdet finns även Nacka IP med bland annat simhall och fotbollsplan. Nyckelvikens naturreservat är också en skön oas att besöka för den som gillar naturen.

Bra kommunikationer med flertalet bussar och saltsjöbanan som man snabbt tar sig in till Slussen inom 10-15 minuter. Gångavstånd till mataffär i området men också en väldigt trevlig strandpromenad längs med sjön som tar dig till Sickla köpkvarter samt till Nacka Forum. Ett flertal bra förskolor och skolor finns inom gångavstånd.

Förening

Läderfabriken tog priset som Nackas stadsbyggnadsutmärkelse 2014 . Belägen vid Järlasjöns strand och byggdes år 1888 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här har Oscar Properties byggt  lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet. Inflytt skedde under 2013.

Brf Läderfabriken är en äkta förening som upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt.  I föreningen finns ett flertal moderna gemensamhetsytor i form av gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa. Lekrummet ligger i anslutning till gymmet, en stor glasvägg skiljer dessa åt. I byggnaden finns även cykelrum, barnvagnsrum och två garage med totalt 19 platser i två olika storlekar. Laddstolpar kommer även  installeras i december. Det finns även parkeringsplatser runt huset och i området.

Lägenheterna i den ursprungliga delen har stora fönster med fantastiska ljusinsläpp. Stålbalkar och pelare är synliga och förstärker tillsammans med den generösa våningshöjden den industriella karaktären. Vissa lägenheter har loft som kan användas som sov- eller arbetsplats. Alla lägenheter har mörka oljade plankgolv av ek. Dörrarna är svarta med vita karmar. Köken är specialdesignade för projektet och tillverkade av Kvänum. Badrummet är en kombination av mattsvarta hexagonala plattor på golvet och vita plattor satta I tegelförband på väggarna. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum, inte ovanliga på hotell och restauranger i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt.

Fastighet

Vid ombyggnaden från kontor till bostäder har Oscar Properties strävat efter att förstärka byggnadens industriella karaktär och ursprung både på insidan och utsidan. De nya påbyggda delarna, delvis klädda i corten-plåt med svarta spröjsade fönsterpartier, anspelar på äldre industriarkitektur med ett modernt uttryck som gör att de smälter in väl i miljön men också är tydligt nutida. Två ljusgårdar bryter upp byggnaden. De ger ljus åt lägenheterna och mycket stämning med sina genomgående belysta balkar och planteringar. En del lägenheter nås direkt via spänger genom den ena ljusgården. Spängerna, balkong- och franska balkongräcken är utförda med svart smide

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram