Kommande försäljning

SOFO

Östgötagatan 53

Kommande försäljning

Visa alla bilder

Mitt i smeten, på Söders mest attraktiva adress, ligger denna älskvärda funkisfyra i gavelläge! Ljuset letar sig in mest hela dagen genom bostadens sex fönster och gavelläget ger, utöver fönster i två väderstreck, en fri utsikt där det inte alls känns som att du bor ”mitt i smeten”. Den bekväme kan flytta rätt in och den kreativa har en utmärkt möjlighet att skapa sitt egna drömhem – lägenheten har förutsättningarna att tillfredsställa de båda. Oavsett vem av dem du är så kan du njuta lite extra av en detalj. Att månadsvis endast betala en av områdets lägsta avgifter! Välkomna att kontakta mäklaren för mer information.

Rum & Storlek

4

Pris

-

Våning

2

Avgift

2 542 kr

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Östgötagatan 53 – SOFO

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör

Här får du verkligen en planlösning vars flöde inte kan bli bättre. De sociala ytorna ligger i ljust gavelläge med gäst-WC nära till hands vilka du når utan att störa de mer privata delarna av lägenheten. Gedigen 1920-talscharm, djupa fönsternischer och högt i tak gör denna bostaden till ett hem som heter duga!

Kök
Köket från Ballinglöv byggdes år 2008 och består av luckor i trä och en bänkskiva i svart kompositsten. Stänkskyddet bryter av snyggt med kakel i vitt. Full maskinell utrustning så som diskmaskin, micro och vinkyl. Är du mer lagd åt öppen planlösning kan du alltid inspireras av grannen och ta ned väggen mellan kök och vardagsrum och sätta in en köksö. Se den alternativa planritningen. Vitmålade väggar och fiskbensparkett på golv.  

Vardagsrum
Gavel och ljus! Vardagsrummet är ett stort, ljust och inbjudande sällskapsrum. Här finns plats för soffgrupp, ytterligare fåtölj, tv-möblemang och olika förvaringsmöbler. På golvet ligger fiskbensparkett i original och väggarna är vitmålade.

Sovrum
I bostadens ena ände ligger det största sovrummet. Det är ett sovrum som går som storleken större och du får med råge plats med dubbelsäng, sidobord och övriga förvaringsmöbler. Det ligger i nära anslutning till bostadens badrum och för den som vill flörta med sitt internationella jag finns här möjlighet att skapa ett sovrum med tillhörande en suite. Fiskbensparkett på golv och ljusa väggar.

Sovrum 2 och 3
De ”mindre” sovrummen som egentligen inte bör benämnas som ”mindre” passar båda som kontor, gäst- eller barnrum. I båda rummen ryms dubbelsäng, arbetsplats och övrig förvaring. Här ligger plastmatta på golv och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Badrum
Badrummet har väggar kaklade i vitt med grå fog och på golvet ligger en beige våtrumsmatta. I rummet finns dusch med badkar, handfat med underliggande kommod och överliggande spegelskåp samt wc. Det är även fördraget för tvättmaskin.

Gäst-WC
I hallen, vid entrén, ligger lägenhetens gäst-WC. I samma ytskikt som badrummet erbjuds här allt du behöver i detta uppskattade lilla rum. WC, handfat med underliggande kommod och överliggande spegelskåp. Det ska inte vara svårare än så!

Hall
Det första steget in i bostaden är det viktigaste – det bestämmer den första känslan. Du välkomnas in genom säkerhetsdörren som följs av förvaringsmöjligheter direkt till vänster och därefter kommer dörren in till toaletten. Rätt fram strömmar ljuset in och de bortre rummen ligger som en solfjäder från en slags inre hall. Både ett rymligt förråd och ett städskåp ligger inbyggd längs med hallens vägg. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Förening

BRF Bonden Större 36 är belägen på Bondegatan 12 och Östgötagatan 53-55 på Södermalm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus uppfört 1929.
Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 2000 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av en total byggnadsyta på 3 990 kvm, varav 2 836 kvm är boyta och resterande 465 kvm är lokalyta. Samtliga 7 lokaler är uthyrda och inbringar årligen drygt 1 600 000 kr. Av boytan är 2 752 kvm bostadsrätter och 84 kvm är hyresrätter. Fördelningen är 37 bostadsrätter och en hyresrätt. Oinredd vind är en dold tillgång.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV och bredband. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
4,20168 %

Storlek
Lägenheten är 132 kvm enligt faktisk uppmätning. 127 kvm enligt föreningens info. 

Lån
2 180 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
ComHem  med 16 kanaler plus digitalbox / Ownit 500-1000 Mbit/s

Förråd
Ett förråd hör till lägenheten

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. Många medlemmar hyr garageplats i en närliggande förening. 

Gemensamma utrymmen
- Innergård med grillplats och utemöbler
- Tvättstuga
- Cykelrum

Energideklaration
150 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2022 – Digital bokning av tvättstuga samt byte av inpasseringssystem
2020 – OVK
2017 – Stamspolning
2017 – Ommålning av tak
2016 – Fönsterrenovering mot Östgötagatan och Bondegatan
2015 – Byte av termostater och ventiler i radiatorer
2015 - Byte av värmecentral
2014 - Fönsterrenovering mot gård samt portar mot gatan
2014 - Renovering tvättstuga med ny inredning
2012 - Installation säkerhetsdörrar
2012 - Stamspolning
2006 - Etablering av ny innergård
2005 - Balkongbygge
2001 - Ny el i fastigheten. 1-fas. 
1985 - Stambyte

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram