Vasastan

Rehnsgatan 8

Visa alla bilder

Möjlig trea! Ståtlig fastighet med balkongutsikt mot Rehnsgatan och Observatorielunden samt Engelbrektskyrkans torn. Genomgående planlösning med högt läge på 3 trappor. Optimalt planerad tvåa med stor balkong i bästa söderläge. Funnits tidigare bygglov med balkong mot gården som man kan aktivera. Vacker fiskbensparkett i ek samt speglade nischer. Mycket välskött förening med god ekonomi med endast 1,2 milj. i lån. Hörnhus från 1891 med renoverad fasad samt nya balkonger. Stort förråd tillhör lägenheten. Attraktiv adress invid Jarlaplan. Centralt läge mellan Stureplan och Odenplan med närhet till parker och bra förskolor/skolor. Hiss till våningsplan.

Rum & Storlek

2

Pris

-

Våning

3

Avgift

2 160 kr Inkl. Värme, Vatten, tv-bas, bostadsrättstillägg

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Rehnsgatan 8 – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. 

I hela lägenheten så är det välmålade ytskikt samt vackra slipade fiskbensparkettsgolv i ek. Flera bevarade originaldetaljer såsom spegelnischer i fönster/dörrar samt snickerier. Stammar byttes i kök och badrum år 2003.

Till höger om hallen ansluter det trevliga Ikea köket med stort fönster ut mot innergården. Bänkskiva i slipad trä i kombination mot rostfritt stål samt vita luckor. Gott om förvaring och arbetsytor med välutrustad maskinell utrustning från 2013 samt plats för liten matdel för två personer. 

Vidare in efter hallen så öppnar matsalen/biblioteket upp som erbjuder en stor matplats som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. För den som vill skapa fler sovrum så finns möjlighet att flytta köket hit. 

Vardagsrummet erbjuder plats för en stor social del samt har en stor södervänd balkong ut mot lugna Rehnsgatan med vy från hörnan ner mot Engelbrektskyrkans torn och Observatorielunden. Skapar ett extra rum den varmare delen av året.

Via vackra pardörrar med glas öppnar det stora sovrummet upp och har generöst med garderober längst med ena sidan samt plats för stor dubbelsäng och övrigt möblemang. Det stora fönstret med vackra fönsternischer blickar ut från högt läge mot den trevliga och lummiga innergården. Från detta fönster har tidigare bygglov funnits för att bygga en vanlig balkong. Bygglovet har gått ut men för den som är intresserad så kan man aktivera det via stadsbyggnadskontoret.

Det stambytta badrummet ansluter i hallen och är helkaklat på väggar och golv. Wc, dusch med glasvägg samt handfat med kommod och handdukstork. Det finns plats för ett badkar.

Sammantaget är detta ett mycket väldisponerat boende med mycket charm i denna ståtliga fastighet från 1891. Läget är centralt men ändå lugnt och mycket lite trafikerat. Inom nära håll ligger Jarlaplan och Odengatan med stort utbud av affärer, caféer, restauranger såsom bland annat Babette, Brasserie Balzac, Bar Nombre samt Pom & Flora. Välj mellan tre matvarubutiker med endast ca tre minuters gångavstånd till både ICA, Coop och Hemköp. Två Sats-anläggningar finns i närheten samt även populära Be Core. Bra kommunikationer med några minuters gångavstånd till tunnelbana på såväl Rådmansgatan som Tekniska Högskolan samt 2:ans och 4:ans busslinjer. Närhet till grönområden såsom Lill-Jansskogen, Humlegården och Vanadislunden. Ett perfekt läge i Vasastan med närhet till både Norrmalm och Östermalm. Äkta bostadsrättsförening med mycket bra ekonomi och låg belåning samt med låga avgifter.

Förening

Brf Ture Grundläggaren 8 är en äkta förening som är belägen på Tulegatan 21 och Rehnsgatan 8, S:t Johannes församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus uppfört 1891. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånad. Föreningen har enbart 1,2 miljoner i lån samt ca 1 miljon kr i kassan. Lån per kvm ligger på ca 650 kr. Föreningen har dolda tillgångar i form av en oexploaterad vind samt två hyreslägenheter som är kvar i huset. Bostadsrättsföreningen förvärvade byggnaden 2001 med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper tom 2024. De nya avgiftsnivåerna för 2024 är ännu ej aviserade. Huset består av 1 845 kvm bostadsyta fördelat på 29 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt och 259 kvm lokalyta fördelat på 2 lokaler (restaurang och kontor, samma hyresgäst). Avtalet med nuvarande hyresgäst löper till 2021-07-31 och nuvarande hyra ligger på cirka 700 000 kr per år. Styrelsen har nu förlängt hyresavtalet för lokalen i bottenplan till 2026. From 1/1 2023 så kommer månadsavgifterna höjas 10 % så det innebär att månadsavgiften kommer vara för denna lägenhet 2376 kr/månaden. 

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd (cirka 8 kvm med högt i tak). Kabel-tv och bredband finns i huset via Comhem, huset är anslutet till fibernätet. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Sopnedkast precis utanför dörren i trapphuset.

Gemensamma utrymmen i huset för medlemmarna att disponera över är: 
- Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
- Cykel- och barnvagnsställ finns på gården.
- Innergård

Parkeringsplatser finns att hyra i mån av plats i parkeringshuset på Norra Real. I övrigt råder boendeparkering på gatan. 

 

Fastighet

Välskött hus i representativ fastighet där följande renoveringar genomförts:
2022: Fönster, hiss samt portrenovering.
2021: Genomförd OVK med godkänt resultat.
2020: Radonmätning med godkänt resultat.  Byte av fläktar, brandskyddskontroll samt sotning av eldstäder.
2019: Upprättad energideklaration.
2018 – Hela källaren målades om samt fönster på sockelvåningen.
2017 – Underhållsmålning av portar, trapphus och sopskjul
2016 – Komplettering värmeanläggning på tak och stuprör
2015/16 – Komplett fasadrenovering och nya balkonger
2015 – Installation värmeanläggning på tak och i stuprör
2015 – Reparation av putsskador på fasad mot gård
2015 – Stamspolning
2015 – Föreningen upplåter en lokal i huset till bostadsrätt för cirka 2,2 miljoner
2014/15 – Gårdsrenovering
2013/14 – Godkänd OVK
2012/13 – Komplett renovering av tvättstuga
2008 – Trapphusrenovering med nya säkerhetsdörrar
2007 – Ny fjärrvärmeanläggning, målning av tak och fönster samt byte av glas
2003 – Stambyte

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram