Underhand

Kungsholmen

Igeldammsgatan 22D

Underhand

Visa alla bilder

Unik arkitektritad trea i industriromantiska Cigarrfabriken med mycket generös takhöjd och optimal planlösning. Här har inget lämnats till slumpen, allt är smakfullt genomtänkt där modernt och platsbyggt möter industrikänsla anno 1912. Här bor du uppe bland trädkronorna med bra sociala ytor och stora glaspartier med vackert ljusinsläpp. Väldisponerad med två bra sovrum, stort badrum med dold tvättpelare och gott om förvaring. Vackert specialritat, snickeribyggt kök i mörkbetsad ek med bänkskiva i portugisisk kalksten i öppen planlösning mot vardagsrum. Rymlig hiss finns till våningsplan och planer för balkong på gång. Här bor du på ett lugnt toppläge på Kungsholmen med närhet till Karlbergskanalen och Kungsholms strand - ett stenkast ner till vatten, båtbryggor och härlig strandpromenad. Bara några kvarter bort ligger Fridhemsplans T-bana och kommunikationer samt Västermalmsgallerian med service och shopping. Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Rum & Storlek

3 / 89 m2

Pris

-

Våning

2

Avgift

6 474 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Igeldammsgatan 22D – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter som inbjudande öppnar upp mot lägenhetens sociala delar. Hallen är yteffektiv vilket lämnar mer yta till de sociala delarna. Säkerhetsdörr in till bostaden.

Kök
Köket är vackert som ett smycke och ligger med öppen och snyggt integrerad planlösning med vardagsrummet. Hela köket är specialritat och snickeribyggt av tidigare ägare i mörkbetsad ek med bänkskiva i portugisisk kalksten. Köket är fullutrustat med helintegrerad kyl, frys (Siemens) och övriga vitvaror diskmaskin, dubbla ugnar (varav en kombinerad micro) och infälld induktionshäll från Smeg. Blandare från Vola.

Vardagsrum
Stort socialt rum som både bjuder på lättmöblerad yta med ett otroligt vackert ljus in från de stora industrifönstrena. Vacker utsikt mot trädkronorna som låter dig följa alla årstider på nära håll.

Sovrum 1
Lägenhetens största sovrum är ett lugnt och rymligt rum. Gott om plats för dubbelsäng. Här finns också tre garderober och plats för ytterligare möblering. Att gå och lägga sig med trädkronorna utanför det stora fönstret är otroligt rogivande.

Sovrum 2
Hemmets andra rum används idag som kontor men kan även bli ett bra barnrum. Här utgörs i stort sett hela ytterväggen av ett fönsterparti vilket ger ett fantastiskt ljus och sätter en stor prägel på rummet.

Badrum
Mycket påkostat och luftigt badrum med golvvärme, dusch och tvättpelare. Här är väggarna klädda i en granitkeramik med dold rördragning och stor infällt spegelskåp. Golv i ljus granitkeramik med elburen komfortvärme. Vägghängd WC-stol från Duravit. Duschplats med glasvägg i klarglas. Tvättställs- och duschblandare i krom från Dornbracht och elburen handduksstork. Dold tvättpelare i badrummet med tvättmaskin och torktumlare. Infällda downlights i tak.

Förråd
Bostadens förråd ligger smidigt i lägenheten. Stort rum som sväljer gott om förvaring. Mycket praktiskt!

Förening

Brf Cigarrfabriken är en populär förening belägen på Kungsholmen vid Karlbergskanalen. Den har sitt namn efter tobaksfabriken Skandinavien som flyttade in i det nybyggda huset 1910. Byggnaden ritades av Hugo Westerlund och är en del av Stockholms industrihistoria. Föreningen bildades år 2015 och var klar för inflytt 2018. Föreningen har adresserna Igeldammsgatan 22C-F och är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
50 Lägenheter om totalt 4 133 kvm.

Mark
Föreningen äger marken.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband /100100mbit/s. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andelstal i förening
3,7712 %

Storlek
Lägenheten är 89 kvm enligt föreningens information.

Lån
15 162 kr/ kvm (enligt 2022 ÅR).

Kabel-TV och bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Ownit som levererar en TV-box och en router till varje lägenhet.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd i bostaden.

Parkering
Det finns garage i grannföreningen där Cigarrfabriken är garanterade ett antal platser. Kötiden där är relativt kort och det finns ofta erbjudande om att hyra plats i andra hand. Dessutom finns det oftast gott om platser på gatan och Stockholm Stad har ett garage snett emot porten, lite längre ner.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett cykel -och barnvagnsrum samt sophanteringsrum. Föreningen disponerar över en stor och fin innergård ritad av en landskapsarkitekt med flertalet planteringar och sittgrupper. Fantastiskt tillfälle att bjuda in vänner för härliga grillmiddagar eller varför inte passa på att sitta här och jobba en solig dag.

Energideklaration
166 kWh/m² och år.

Byggnadsstatus
Föreningen är fortfarande att betrakta som nyproduktion och inga renoveringar är planerade i dagsläget.

Läs mer på föreningens hemsida: brfcigarrfabriken.com

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram