Östermalm

Storgatan 34

Visa alla bilder

Renoveringschans på bottenvåning på bästa adress, i fastighet från 1892 samt välskött förening med mycket god ekonomi. Lägenheten kan nyttjas som en generös enrummare men kan även enkelt göras om till en tvåa. Föreningen har under 2017 låtit installera bergvärme vilket bidrar till väsentligt lägre kostnader. Gemensam möblerad takterrass om ca 150 kvm med milsvid utsikt i tre väderstreck och en trevlig innergård gör detta till ett boende med någonting alldeles extra.

Rum & Storlek

1 / 37 m2

Area comment

Lägenhetsarea 35 kvm enligt föreningens information

Pris

2 950 000 kr

Avgift

1 582 kr Inkl. Värme, Vatten

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

Rymlig hall med platsbyggd garderobslösning, överskåp och plats för avhängning. Rymligt och ljust rum tack vare den generösa takhöjden om ca 3,30 m i hall och kök, två höga samt välvda fönsterpartier med djupa nischer och unika, infällda jalusier i trä. Tidstypisk fiskbensparkett, platsbyggd garderob och charmigt serveringsskåp i vägg. Rummet erbjuder gott om utrymme för såväl matplats som soffa och sängplats. Från rummet harmoniseras fin kontakt med köket genom parfönster smyckade med blyinfattning. Kök avskärmas via spröjsad dörr med fönster. Kök med spis och kyl. Förvaring i form av äldre serveringsskåp. Badrum nås från hall och har plats för badkar, wc och handfat. Lägenheten är i stort behov av renovering, säljaren har inte använt badrum eller kök och kan således inte intyga att dessa är i funktion. 
Rummet delas med fördel upp för att ge plats åt separat sovrum, se separata dokument för förslag till ritningar.
Till lägenheten hör ett förråd. 

Förening

Brf Kasernen 7 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1995 och består av 29 lägenheter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äger marken. Andrahandsupplåtelse kan beviljas beroende av styrelsens samtycke. Juridisk person godkänns ej. Övernattningsändamål godkänns. Inga planerade avgiftsändringar. Välskött förening med god ekonomi och mycket låg belåningsgrad, ca 1 738 kr/kvadradmeter. Kassa om ca 3 milj kr.
Gemensamma utrymmen: Takterrass om ca 150 kvm med utemöbler och milsvid utsikt i tre riktningar, bla mot Oscarskyrkan och spiltans grönskande trädkronor. Trivsam innergård med grill, rabatter, cykelparkering och utemöbler. Tvättstuga i Grev Magnigatans källare utrustad med nya Mielemaskiner. Två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum med torkskåp och mangel. Sopskjul på gård för hushållssopor. Sortering med glas, papper, el, lampor, batterier och grovsopor i källaren Grev Magnigatan. Förråd på vind alternativt i källare. 

 

 

Fastighet

Fastigheten som består av Storgatan 34 samt Grev Magnigatan 18 uppfördes 1892. 
Utförda renoveringar:
2016 Omläggning tak samt partiella stambyten mot Storgatan, stammar byts löpande i samband med renoveringar. Föreningen bekostar stambyte i samband med badrumsrenovering eller köksrenovering då ytskiktet är borta. Föreningen bekostar själva stambytet och material till det.
2017 Installation bergvärme, bidrar till väsentligt lägre kostnader.
Planerade renoveringar:
2018 Måla socklar och bottenvåningens fasad mot gatan.
2019 Måla om fönstren. 
Föreningen följer en långsiktig underhållslplan upprättad 2012 vilken sträcker sig till 2022.
Energideklaration: 119kWh/m2 (2008-11-17)

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram