Kungsholmen

Pipersgatan 27

Visa alla bilder

Yteffektiv 3,5 rum i Stråhattsfabriken som används som en fyra. Stort soligt uterum mot en lugn och vacker gård. Här bor du i ett av Kungsholmens mest välrenommerade kvarter i fantastiska Stråhattsfabriken. Tre bra sovrum, stort badrum med tvättpelare och badkar, skräddarsydda lösningar och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Garage i huset. Solid förening.

Rum & Storlek

3.5 / 86 m2

Pris

8 550 000 kr

Avgift

4 609 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Pipersgatan 27 – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till en helt fantastisk välplanerad 3,5 rum på bästa Kungsholmsadress. Känslan när man går över tröskeln till hallen är som att kliva rakt in i ett inredningsmagasin. Här möts man direkt av bostaden höga takhöjd, stora vackra fönster från golv till tak och stilren inredning. Golven består genomgående av oljade plankgolv av antikbehandlad ek och väggarna är vita. Samtliga fönster, dörrar, garderober, socklar och köksluckor är målade i svagt bruten svart kulör. Strömbrytare och kontakter är svarta. I hallen finns mycket god plats för avhängning i form av bl a platsbyggda garderober och här finns även ingången till minsta sovrummet med loftsäng, skrivbord samt förvaringsskåp. 

Från hallen leds man direkt in till det härliga rummet i öppen anslutning med köket. Rummet präglas av fantastiska vackra fönster från golv till tak, varav båda har dörr ut till den generösa uteplatsen. Köksdelen består av specialritade fristående köksenheter med delvis öppen hylla på vägg. Belysningen är infälld och såväl skafferi som köksfläkt är dolt av luckor. Samtliga vitvaror, kyl, frys,ugn, micro, spis och diskmaskin är från Smeg. Bänkskiva och stänkskydd består av Carraramarmor och diskhon är underlimmad. Köket har en stor matplats och i det luftiga rummet finns gott om plats för soffgrupp el dylikt.

Den underbara uteplatsen skapar ett vardagsrum den varmare delen av året där man har anslutning från alla rummen. Terrassen ligger i soligt läge och vetter mot lugn charmig innergård. Här finns plats för såväl utemöbler som grill och planteringar. Här kan du odla dina egna örter och grönsaker, bara ta det lugnt eller umgås. En alldeles egen oas mitt i stan.
Bostaden erbjuder i övrigt tre sovrum varav ett är master bedroom med en walk in closet. Här finns även möjlighet att skapa sig en ytterligare toalett/badrum. I passagen utanför finns även platsbyggda garderober som går från golv till tak längs hela väggen.  Badrummet består av helkaklade väggar och golv Travertine white från Bricmate. Här finns ett specialritat badrumsskåp med dubbla speglar och underliggande öppen nisch, tvättställ från Keramag, vägghängd wc och inkaklat badkar. Ovan badkaret har man en härlig takdusch. Infällda spotlights i tak och elburen handdukstork. Här finns en tvättstation med separat tvättmaskin och torktumlare. 

Fastigheten är belägen på en av Kungsholmens bästa adresser på gångavstånd från såväl Centralstationen/Cityterminalen som Norr Mälarstrand och strandpromenaden/löpspåren runt ön. Endast ett kvarter bort ligger tunnelbanans blå linje och flertalet busslinjer, bla nummer 1. I direkt närhet finns flertalet restauranger och barer, service, caféer och grönområde. I fastigheten huserar matbutik precis runt hörnet. Idealiskt boende för den moderna barnfamiljen.

Förening

Brf Stråhattsfabriken är en s k äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Pagen 14 under 2011. Vid förvärvet pågick projektet att bygga om fastigheten från kommersiella lokaler till bostäder vilket färdigställdes under räkenskapsåret och bostäderna tillträddes i juni 2012. Föreningen består av 39 bostadsrätter och en kommersiell lokal uthyrd till COOP.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Man accepterar dock köpare som önskar använda sin lägenhet för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) och pantsättningsavgift (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Inga avgiftsändringar är beslutade.

Leverentör av bredband är Telia.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt över 2 cykelförråd och barnvagnsrum samt ett garage med 22 garageplatser plus 3 MC platser.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fastighet

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus beläget i kv. Pagen på Kungsholmen är ett delvis dolt stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen inne på gården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Det idag blåklassade bostadshuset med rikt utsmyckad fasad mot Scheelegatan ritades av Alfred Hellerström i en gotikinspirerad stil och uppfördes 1891-1892. Fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898. De bägge fabriksbyggnaderna är byggda med för den tiden modern teknik med en inre stomme av gjutjärn och öppna våningsplan som bärs upp av en bärande murad fasad samt gjutjärnspelare. Bostadshuset mot Scheelegatan har en fasad utförd i gult tegel med dekorationer, reliefer och fasadelement utförda i gjuten omålad betong.

Fastigheten byggdes om till bostadshus under 2011-2012. Då byttes samtliga vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Såväl tak som fasad och fönster renoverades, man installerade nya hissar och trapphus. Fastigheten är således fri från större underhåll under många år framöver. Föreningen håller nu på att installera laddstationer på garagets samtliga platser.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram