Nacka

Garverigränd 7

Visa alla bilder

Unik 3,5 rum i Brf Läderfabriken med loft om ca 5 kvm. Genomgående högt i tak (ca 4,40 m) och fantastiska fönsterpartier. Synliga industriella detaljer. Rymligt specialbyggt loftplan med normal takhöjd. Enhetskök från Kvänum med köksö. Rymligt badrum med badkar. Klädkammare intill sovrum med tvättstation. Mörkoljat rustikt eklamellplankgolv. Externt förråd tillhör lägenheten. Finns gym, biorum , lekrum, hundspa/cykelverkstad samt garagemöjlighet i huset. Bra förening. Lägenheten vetter mot ett privat parkläge läge där man har möjlighet att sitta utanför fönstret och titta mot Järla sjö.

Rum & Storlek

3.5

Pris

5 595 000 kr

Våning

3

Avgift

4 654 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Garverigränd 7 – Nacka

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna luftiga dröm 3,5 rum utöver det vanliga med en magnifik takhöjd ca 4,40 meter och fantastiska fönsterpartier. Industri-romantiska detaljer så som synliga pelare och balkar i tak. Specialritat loft plan ca 5 kvm i ena sovrummet skapar ett ytterligare rum med normal takhöjd( 1,75 m) på loftet. Stort vardagsrum i öppen planlösning mot den stilrena Kvänum köket som smälter bra ihop med den moderna industrikänslan. Mycket välutrustat med integrerad diskmaskin och generöst med arbetsyta i stenskiva med tillhörande köksö på hjul. Här kan man naturligt skapa sig en vardagsrums- samt matsalsdel. Sovrummet är luftigt och erbjuder plats för stor dubbelsäng. Här finns i rummet intill en stor klädkammare/tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare som erbjuder mycket förvaring. Möjlighet finns i detta rum att skapa sig ett ytterligare badrum för den som önskar. Snyggt helkaklat badrum med dusch, badkar och wc. Genomgående exklusiva ytskikt samt materialval. Generöst med förvaring. Lägenheten har ingen insyn och vetter mot ett privat parkläge där man den varmare delen kan gå ut och sitta i solen och njuta av att blicka ner mot Järla Sjö.

Fastigheten är attraktivt belägen med närhet till det bästa Nacka har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö. Järla Sjö är en idyllisk småstad vid vattnet. Ett boende här erbjuder skridskoåkning och längdskidor vintertid samt bad, kräftfiske, kanot- och båtliv under sommarhalvåret med båtplatser i området. På andra sidan sjön ligger även Hellasgården med motionsspår och bad/skridskosjö. För slalomåkaren är det inte långt till Hammarbybackens liftar. I närområdet finns även Nacka IP med bland annat simhall och fotbollsplan. Nyckelvikens naturreservat är också en skön oas att besöka för den som gillar naturen.

Bra kommunikationer med flertalet bussar och Saltsjöbanan som man snabbt tar sig in till Slussen inom 10-15 minuter. Gångavstånd till mataffär i området men också en väldigt trevlig strandpromenad längs med sjön som tar dig till Sickla köpkvarter samt till Nacka Forum. Ett flertal bra förskolor och skolor finns inom gångavstånd. Under 2020 påbörjas utbyggnation av tunnelbanenätet där man sen kommer ha en egen station i Järla Sjö.

Förening

Läderfabriken tog priset som Nackas stadsbyggnadsutmärkelse 2014 . Belägen vid Järlasjöns strand och byggdes år 1888 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här har Oscar Properties byggt  lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet. Inflytt skedde under 2013.

Brf Läderfabriken är en äkta förening som upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt.  I föreningen finns ett flertal moderna gemensamhetsytor i form av gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa. Lekrummet ligger i anslutning till gymmet, en stor glasvägg skiljer dessa åt. I byggnaden finns även cykelrum, barnvagnsrum och två garage med totalt 19 platser i två olika storlekar. Laddstolpar kommer även  installeras i december. Det finns även parkeringsplatser runt huset och i området.

Lägenheterna i den ursprungliga delen har stora fönster med fantastiska ljusinsläpp. Stålbalkar och pelare är synliga och förstärker tillsammans med den generösa våningshöjden den industriella karaktären. Vissa lägenheter har loft som kan användas som sov- eller arbetsplats. Alla lägenheter har mörka oljade plankgolv av ek. Dörrarna är svarta med vita karmar. Köken är specialdesignade för projektet och tillverkade av Kvänum. Badrummet är en kombination av mattsvarta hexagonala plattor på golvet och vita plattor satta I tegelförband på väggarna. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum, inte ovanliga på hotell och restauranger i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt.

Fastighet

Vid ombyggnaden från kontor till bostäder har Oscar Properties strävat efter att förstärka byggnadens industriella karaktär och ursprung både på insidan och utsidan. De nya påbyggda delarna, delvis klädda i corten-plåt med svarta spröjsade fönsterpartier, anspelar på äldre industriarkitektur med ett modernt uttryck som gör att de smälter in väl i miljön men också är tydligt nutida. Två ljusgårdar bryter upp byggnaden. De ger ljus åt lägenheterna och mycket stämning med sina genomgående belysta balkar och planteringar. En del lägenheter nås direkt via spänger genom den ena ljusgården. Spängerna, balkong- och franska balkongräcken är utförda med svart smide

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram