Östermalm

Skeppargatan 47

Visa alla bilder

UNDERHAND Stilren 20-tals lägenhet med rymlig balkong i västerläge på populär Östermalmsadress! Kanonbra planerad där varje kvadratmeter fyller sin fulla rätt. Genomgående ljus från två väderstreck och en vacker fiskbensparkett som sträcker sig genom hela bostaden. Socialt vardagsrum och en halvöppen planlösning mot kök. Rogivande sovrum med gott om förvaring och ett otroligt morgonljus. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka privatvisning!

Rum & Storlek

2

Pris

6 500 000 kr

Våning

2

Avgift

1 720 kr Inkl. Värme, Vatten

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Interiör

Benägen på en utan Östermalm bästa och mest eftertraktade gator finner vi denna underbara tvåa på Skeppargatan. Genom porten välkomnas vi av en pampig fastighetsentré i ett vackert utsmyckat trapphus med takmålningar. Välj mellan att ta hissen eller trapporna. Bakom lägenhetsdörren väntar en ljus hall med bra plats för avhängning och förvaring samt ett fönster mot gården. WC finns direkt till höger. Bostadens badrum ligger mellan kök och sovrum och erbjuder gott om utrymme, dusch, tvättmaskin och handfat med kommod. Lägenheten har genomgående valnötsfärgad fiskbensparkett och ljusa väggar. Spotlights i badrum samt inre hall. Vardagsrummet inrymmer en stor soffa och matplats för upp till 6 personer. Halvöppen planlösning mot kök som är utrustat med arbetsbänk i ljus marmor, diskmaskin, spis, ugn, mikrovågsugn och kyl med frysfack. Genom pardörrar nås bostadens fantastiska balkong i västerläge som vetter mot föreningens gröna och väl omhändertagna innergård. Stort och rymligt sovrum med platsbyggd garderobsförvaring från golv till tak samt plats för skrivbord eller annan möblering. Högt och härligt fönster med djup nisch bjuder på ett magiskt ljusinsläpp på morgonen. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd, vardera om ca. 4 kvm. 

Förening

Brf Kronkvarnen är en äkta förening som äger sin mark. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 917 kvm, varav 1 837 kvm utgör lägenhetsyta och 80 kvm utgör lokalyta. Vindarna är ej exploaterade. Föreningen upplåter 16 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Mycket vacker och välskött fastighet med gat- och gårdshus. Stabil och god ekonomi samt en underhållsplan som sträcker sig till 2025. Avgiften förblir densamma, eventuella höjningar sker i samband med allmänna avgiftshöjningar som tex. sophämtning och värme. Lågt belånad med ca. 2 327 kr i lån per kvm. 

Renoveringar 
(se årsredovisning för fullständig lista) 

2019 OVK besiktning
2018 Besiktning och åtgärder av hiss
2014 Ommålning av fasad Nybergsgatan
2014 Fönstermålning
2014-16 Åtgärd OVK anmärkningar
2014 Balkonger monterade
2013 OVK besiktning
2010 Diverse måleriarbeten
2010 Nya grundvattenpumpar
2007 Underhåll pannrum
2006 OVK besiktning
2006 Ny värmeväxlare
1998 Stambyte

Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

 

 

Område

Östermalmstorg är Östermalms hjärta och knutpunkt och här möter röda linjen stadsdelens omvittnade charm. Vid torget ligger saluhallen och i alla riktningar sträcker sig gator fulla av restauranger och butiker. I kvarteren runt Stureplan ligger några av Sveriges bästa nattklubbar och restauranger jämte de största modehusens flaggskeppsbutiker. Längre upp och närmare Östermalmstorg domineras gatorna av mindre butiker och av ett intensivt torg- och folkliv. I Östermalmshallen kan du köpa kött, fisk och andra råvarorna till kvällens middag och längs Sibylle- och Kommendörsgatan hittar du många bra antikaffärer. Längs Nybrogatan och Grev Turegatan ligger restauranger och caféer vägg i vägg med små salonger och butiker. Det här området är helt enkelt "best of Stockholm" och oavsett var du befinner dig behöver du aldrig gå långt för att känna att du bor i stadens mittpunkt. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram