Vasastan

Frejgatan 36A

Visa alla bilder

Vindsvåning på bästa adress med privat läge och stor terrass med eftermiddagssol. Öppen planlösning och egen entré. Våningen har ett mycket socialt kök och en plats för goda middagar med kvällssol över Vasastans takåsar. Nära kommunikationer, restauranger och barer. Ett perfekt läge för alla åldrar. Ett boende med guldkant!

Rum & Storlek

3

Pris

10 990 000 kr

Våning

6

Avgift

5 357 kr Inkl. Värme, Vatten

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

ENTRE
Våningen har en välkomnande entré och en hall /korridor med stora garderober för förvaring av ytterkläder och skol. Hela familjens kläder och skor ryms. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett sandstensfärgat klinkergolv.  

KÖK
Ett av Vasastans mest sociala kök som bjuder in hela familjen runt den stora köksön. En keramisk spishäll med inbyggd ugn och Micro. Runt köksön, som har en stämningsbelysning, LEDskena, inbyggd under skivan finns barstolar för härligt häng och matlagning. En takmonterad fläkt i rostfritt. En rostfri diskho i modern utförande men en modern kran. Gott om lådor och skåp till förvaring. Fönster i köket mot Enkehusparken. Modern fristående kyl och frys från Samsung i en varmare metallfärg ger en perfekt inramning. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett småstavigt parkettgolv i neutral ek ton.  

MATRUM 
Angränsande till den stora terrassen finns en matplats för 6–8 personer med möjlighet att öppna upp skjutdörrarna mot altanen för en härlig sommar middag med eftermiddag/kvälls sol. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett småstavigt parkettgolv i neutral ek ton.

TERRASS
Utsikten från terrassen är fantastisk då den vätter mot Enkehusparkens gröna träd och gräsmattor och man har ett helt privat läge utan insyn och endast himlen som granne. Här finns plats för hela familjen på den mycket rymliga terrassen, där hörnsoffan ger goda möjligheter till solstunder eller så kan man inreda terrassen med matbord och stolar. Grillning är tillåten enligt säljaren. Direkt anslutning av gas (gasbehållare) finns för värmelampor/grill och dessutom utomhussäkrade eluttag. Kanske en av Vasastans bästa terrasser. 

VARDAGSRUM 
Vardagsrummet har en enastående takhöjd upp till nocken på fastigheten och ger härlig rymd och öppen känsla. Exponerade takbjälkar. En plats för tv-häng i soffa för hela familjen dessutom behaglig värme genom den öppna gasspisen. Två stora fönster kupoler i taket ger ett gott ljusinsläpp med utsikt mot Frejgatan. Vardagsrummet har dessutom platsbyggd förvaring i linje med den öppna spisen. En platsbyggd bokhylla med inbyggd LEDskena. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett småstavigt parkettgolv i neutral ek ton.

BADRUM 
Här finns en längre bänkskiva med stänkskydd i Carreramarmor med integrerat handfat. Större spegelskåp med inbyggd belysning. Tavelhyllor ovanför stänkskyddet och vitmålad vägg. Det inbyggda badkaret inramat med Carreramarmor ger möjlighet till varma höstbad eller lek med barnen. Likaså den härliga duschen med glasdörr i entrén med väggmonterad duschblandare i exklusivt utförande, också med handdusch. Utskjutande spottar i modern design monterade på väggen längs taket. Badrumsfönstret mot Enkehusparken är ett öppningsbart tvåglasfönster. I badrummet finns en SMEG tvättmaskin. Vitmålade väggar och på golvet klinkerplattor i Carreramarmor. Ett exklusivt och väl fungerande badrum för hela familjen.  

SOVRUM 1
Större sovrum med plats för dubbelsäng. Garderober med vacker valnöts färgad skjutdörr. Smart utnyttjande av biytor för olika typer av förvaring. Takfönsterkupol med ett öppningsbart tvåglasfönster med utsikt mot Frejgatan. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett småstavigt parkettgolv i neutral ek ton.

SOVRUM 2
Ett underbart sovrum med plats för säng i yta med snedtak. Takfönsterkupol med ett öppningsbart tvåglasfönster med utsikt mot Frejgatan. Platsbyggd förvaring med smart utnyttjande av biytor. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett småstavigt parkettgolv i neutral ek ton.

FÖRVARING 
Våningen har genomgående smarta och effektiva lösningar där biytor utnyttjats för goda förvaringsmöjligheter. Utöver detta ingår också ett källarförråd. 

Förening

Föreningen är en äkta förening med organisationsnummer 769604-7831. Den bildades 1999 efter förvärv från Svenska Bostäder.

ANTAL LÄGENHETER
Det finns 25 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. 

HYRESLOKALER
Inom fastigheten finns inga hyreslokaler.

GEMNESAMMA UTRYMMEN 
Det finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar 07-22.

UTEMILJÖ
Föreningen har en liten gård mot Enkehusparken för cykelparkering. 

VÄRME & VATTEN
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften.Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare.  

TV & BREDBAND
Vi har upphandlat centralt avtal med Bahnhof. Som tillägg på ordinarie månadsavgift med f.n 206kr/mån för
500/100 Mbit

PARKERING
Boendeparkering på gatan enligt Stockholm Stad. 

OMBYGGNATION
Om man som lägenhetsinnehavare ska göra ingrepp i badrum och/eller kök så ska styrelsen kontaktas innan arbetet startar. Föreningen har vissa regler att följa vad gäller t.ex. ventilation.

RENOVERINGAR
Vattenstammarna byttes 2003. Elstigar bytta på 80talet. Balkonger 2008. Helt ny port 2014. Framtidssäkrat soprum 2014. Fönster renoverades 2019. Husets båda fasader renoverades 2008. Delvis ommålat 2020. Renovering av hisskorg samt dörrar.

PLANERADE UNDERHÅLL
Staket mot Enkkehusparken under 2022.

UTHYRNING 
Andrahandsuthyrning tillåten enligt följande. Måste bo 1år, sedan 2 års uthyrning, enligt styrelsen.  

AVGIFTEN/ÄGARSKAP
Inga avgiftshöjningar planerade. Den som ska bo i lgh ska äga minst 25% enligt föreningen. 

 

Fastighet

Fastigheten på Frejgatan 36A bjuder på ett attraktivt läge med gångavstånd till Odenplan med många olika restauranger, barer och mataffärer. Likaså ett stort urval av kommunikationer som pendeltåg, tunnelbana, bussar och taxi. Närheten till city på promenadavstånd och dessutom lika långt till grönområden som Hagaparkens trevliga rekreationsområde samt Vanadislundens park med lek för stora som små och inte minst sommarens utomhusbad. En inflyttningsklar våning med allt man behöver.
Huset på Frejgatan 36A sticker ut i sin tidstypiska fasad i äggskals kulör, med byggåret 1944 och är ett tidstypiskt 40-tals hus med all sin charm. Entrén är minimalistiskt inspirerad och väldigt fin underhållen. En mycket tidstypiskt fint renoverad hiss med en klassisk interiör. Väggnischen med ornament vid porten och vackra tidstypiskt lampor förgyller entrén. Ett fantastiskt fint och välskött hus.
Fastigheten ligger någr minuters gångväg från vattnet. i Hagaparken. Närmsta grönområde är Vasaparken som ligger ca fyra minuters gångväg från fastigheten.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram