Dalarö

Baldersvägen 43

Visa alla bilder

Husdröm anno 1884 på Dalarö med utsikt mot Dalaröström och öarna utanför. Den klassiska1800-talsvillan är ljus och luftig med en väldigt trivsam och funktionell planlösning med sällskapsytorna på markplanet, sovrummen på övervåningen och den praktiska källaren som fungerar som grovingång. Vacker inredning med kakelugn, gjutjärnskamin, väggpanel och trägolv. Huset ligger högt upp på den stora tomten vilket ger både avskildhet som utblick över hav och den vackra omgivningen. Stor, uppväxt tomt om 1 640 kvm med gästhus, uteplatser samt utrymme för upp till 3-4 bilar. Badbrygga på badrocksavstånd.

Baldersvägen 43 – Dalarö

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Baldersvägen 43 – Dalarö

Kontaktuppgifter:

Mathias Ringberger

+46707536148 mathias.ringberger@alexanderwhite.se
Interiör

Tomtstorlek enligt utdrag från Lantmäteriet.
Studiohus (BIA): 12 kvm
Ytterkällare: 23 kvm
Bia huvudbyggnad: 17 kvm
Klassiskt och idylliskt drömboende anno 1884 uppfört i natursköna Dalarö. Den vackra "rektorsvillan" är stilmässigt väl bevarad med detaljer såsom kakelugn, kamin, glasveranda, spröjsade fönster och snickarglädje. Byggnaden är omsorgsfullt renoverad med bibehållen charm och atmosfär. Huvudbyggnad ca 163 m², total biyta om ca 59 kvm.

ENTRÉPLAN
Entré till välkomnande hall med trappa upp till övervåning. Solitt furugolv med fris som löper vidare i vardagsrum och bibliotek. Två ljusa och härliga allrum/vardagsrum varav den ena med kakelugn. Inbyggd veranda med mycket ljus. Platsbyggd bokhyllevägg i biblioteket samt en mediabänk/sidobord i vardagsrummet som är integrerat i golvpanelerna. 

Kök med matplats och full maskinell utrustning. Köket totalrenoverades år 2010 och då sattes fristående kyl, frys och diskmaskin i gräddvitt in från SMEG. Även spiskåpa, ugn och mikrovågsugn (inbyggda) är från SMEG. År 2020 byttes spishällen ut, även den SMEG. Kakel är från Gysinge, metro. Köksinredningen är baserad på ett IKEA-kök men modifierat bl.a med nya dörrspeglar och kantskivor. Golvet består av enklare trägolv med solitt granplank.

Inre hall/passage med badrum och tvättstuga. Badrummet har helkaklade väggar och plastmatta på golvet. Äldre gjutjärnsbadkar i sämre skick. Tvättstugan har vävtapeter på väggarna och plastmatta på golvet. Tvättmaskin av märket Bosch från 2018. Torktumlare av samma märke från 2020.  

ÖVERVÅNING
På över plan finner man först ett allrum. Idag nyttjas det med skrivbord, som arbetsyta. Det finns tre sovrum med garderober varav ett sovrum i den inbyggda verandan och en fantastisk sjöutsikt. Platsbyggda kojsängar i båda barnkammare samt garderoben i hallen. 

KÄLLARE
Uppvärmd förrådskällare om med separat ingång under verandadel.

GÄSTHUS
På fastigheten finner man även ett gästhus med ca 4 meter i tak och utsikt över den lummiga trädgården.

PARKERING
Utrymme att parkera upp till fyra bilar.


Säljaren berättar
Vi föll direkt för huset, först och främst kanske för att vi inte kan tänka oss en bättre plats för våra barn att växa upp. Naturen och miljön är oslagbar! Men sen är det svårt att inte bli förälskad i huset, det är välplanerat samtidigt som det har en sån otrolig charm! Oavsett säsong så njuter vi av att tända brasan i vardagsrummet, titta ut över havet och vi kan med lätthet ha gäster på besök tack vare gästhuset på tomten som både utnyttjas för ostörda middagar och som extra sovplatser. Vi älskar området och njuter verkligen av att bo så nära havet och naturen. På en typisk promenad passerar vi både Lotsberget med sin 360-graders vy över skärgården, liksom Amerikaberget med sin milsvida utsikt. Ännu närmre, mitt emot fastigheten, når man en annan vacker utsiktsklippa och badplats. Löprundan eller den lite längre promenaden tar oss till schweizerdalens sandstränder, populära för badgäster och kite-surfare. Här finns även upplysta löparslingor, utegym, fotbollsplan med konstgräs och en fin skatepark. Skogen finns 5-10 minuter bort med bil. Här vandrar vi i Tyrestas naturreservat, Sandermars strandängar eller eller runt underbara Havtornsudd på Gålö. Bageriet är en naturlig samlingspunkt. Restauranger finns det några att välja mellan, som till exempel Tullhuset i idylliska Fiskarhamnen, eller varför inte Solsidan i gästhamnen. Handlar gör vi i i butiken på torget. Under säsong blir det delikatesser från Lanthandeln och färsk fisk från fiskbutiken.
Drygt 5 minuters promenad bort ligger busshållplatsen som antingen tar dig till Gullmarsplan på 30 minuter (pendlarbussar 3 ggr/dag i båda riktningar). Övriga tider går det bussar varje timme till Handen och pendeltåg. Med bil tar resan ca 30 minuter till Globen om man inte åker i rusningstrafiken.

Område

Huset har ett bra läge på klassiska Baldersvägen med badrocksavstånd till brygga med badstege för morgondoppet samt gångavstånd till bykärnan och byns restauranger, affärer, skola och båthamnar. Går man lite längre finns Tyresta naturreservat med sin fantastiska skog att vandra i, liksom Sandemars vackra strandängar. På Smådalarö finns golf, tennis och padelbanor. Utanför Dalarö öppnar sig en fantastik skärgård med oräkneliga smultronställen.

Fastighet

Utförda renoveringar av nuvarande ägare (sedan 2005): 
Interiört:  
Bergvärme installerad 2005 (ersatte oljepanna). Massivt plankgolv av gran, med tidsenlig fris längst väggar, kakelugn och kamin på hela entréplan (exklusive veranda och badrum). Nya tidsenliga dörrfoder, golvsocklar, väggpaneler och taklister på hela entréplanet samt delar av övervåningen. Moderna innerdörrar ersatta med tidsenliga spegeldörrar där det saknats. 
Entréhall: Platsbyggd garderob samt pärlspont på väggarna. Hall: Installation av järnkamin från tiden. Höga väggpaneler byggda. Golvet handmålat med mönster. 
Trapphall: väggrenovering och ommålning.
Vardagsrum: Satt in kakelugn från tiden. Målat väggar/golv/tak. Byggt väggpanel. Öppnat större dörr mellan vardagsrum och bibliotek.
Kök: Nytt trägolv, nytt köksinredning och nya vitvaror år 2012. Ny spishäll år 2020. Byggt skafferi.
Sovrum 2, 3: Tagit bort garderobsväggar och istället platsbyggt sängalkover i pärlspont.
Master bedroom: Tagit bort innertak, renoverat de gamla samt satt in nytt trätak. Platsbyggt dagbädd längst med verandadelen. Bytt lister och foder. Målat golv, tak, väggar. Byggt förvaring (skafferi) i källartrappan. Målat väggar och golv.   
Inre källare: Installerat bergvärme 2005 (ersatte olja), byggt förvaring samt målat om. Ny torktumlare från 2020, tvättmaskin från 2016. Målat om väggar och golv.   
Exteriört:
Fasadrenovering och målning år 2015. Merparten av panelen bytt, inkl. fotbrädor, vindskivor och fönsterfoder (till tidsenliga profilerade/ornamenterade lister/foder).     
Entré: satt in tidsenliga dubbeldörrar vid entrén samt byggt om farstubro + tak.   
Nytt matchande gästhus/festvåning byggdes på den gamla stengrunden år 2015 i samma dimensioner som originalbyggnaden från 1884.   
Nytt staket mot Baldersvägen 2005.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram