Hagagatan 20A

Visa alla bilder

Sekelskiftesboende i ett av Vasastans lugnaste lägen. Lägenheten ligger bekvämt på entréplan i gårdshuset med entré från Hagagatan 20A ög. Stora fönster med originaldetaljer och en takhöjd om ca 3m. Ett väl fungerande kök med gott om förvaring, gasspis och stora arbetsytor. Lägenheten har separat toalett vid entrén i hallen och ett duschrum. Hagagatan bjuder på ett attraktivt läge med gångavstånd till Odenplan med många olika restauranger, barer och mataffärer. Likaså ett stort urval av kommunikationer som pendeltåg, tunnelbana, bussar och taxi. Närheten till city på promenadavstånd och dessutom lika långt till grönområden som Hagaparkens och Vanadislunden.

Rum & Storlek

1 / 35 kvm

Pris

3 390 000 kr

Avgift

1 493 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

HALL
I hallen finns en hatthylla med plats för ytterkläder och dessutom plats för förvaring av skor. Golvet är ett trägolv i ljusare ton. 

TOALETT
En mindre men väl fungerande toalett intill entrén i hallen med målade väggar och klinker på golvet. Ett vackert mindre handfat.

KÖK 
Köket är byggt i rak linje med rummet, skåp och luckor i vit kulör. En tjockare träbänkskiva förhöjer den exklusiva känslan. Gott om arbetsyta för den kulinariskt intresserade. En diskbänk i rostfri metall med två diskhoar. En vacker gasspis spis i vitt med ugn. Inbyggd kyl och frys. Större fyrluftsfönster med original detaljer som spanjolett låsning. Golvet är ett finare trägolv i ljusare ton. 

DUSCH
Ett väl inrett duschrum med blandare och väggfast dusch. Plats för duschdraperi. Smakfullt ljusare kaklade väggar och klinker på golvet.

VARDAGSRUM
Ett ljust och mkt trevligt vardagsrum med takhöjd om ca 3m och klassisk tidstypisk hålkärl i tak. Större fyrluftsfönster med original detaljer som spanjolett låsning. Plats för större soffa med soffbord. Plats för matbord och stolar. En mycket trevligt rum. Golvet är ett finare trägolv i ljusare ton. 

GÅRD
Ett gemensamt större matbord med grill finns på innergården nyligen inköpt i gott sick med fina vita dynor. Tillkommande växter i blomlådor i trä ramar in platsen för skönt vår och sommar häng med familj eller vänner. 

FÖRRÅD
Ett källare och vindsförråd ingår. 

Förening

ANTAL LÄGENHETER
34 st

ANTAL LOKALER
3 st

BYGGÅR
1906

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN
Ja

PARKERING
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering på gatan råder i området.

ALLMÄN INFORMATION
BF Nejlikan u.p.a är en äkta bostadsförening med 34 lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 1908 och består av 34 lägenheter och 3 lokaler. Fastigheten omfattar gatuhus och gårdshus.

FÖRENINGENS EKONOMI
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo fastighetsförvaltning samt av föreningen/styrelsen själv. Månadsavgift betalas kvartalsvis (kontrollerat 2021-12-30) Mantalsskrivning på lägenheten krävs av medlem. Stark förening med låg avgift. Planerade avgiftshöjningar om 2,5% från 2022-07-01 samt minst ytterligare 2,5% från 2023-01-01 enligt föreningens uppgift. Relativt låg belåning, där även lånet bundits upp med räntor på låga nivåer med relativt lång löptid. 

FÖRENINGENS PLANERADE OCH UTFÖRDA RENOVERINGAR

UTFÖRDA 1992: Byte av el-stigare 1997: Fasadrenovering gathus 1998: Renovering av trapphus gathus 2005: Stambyte gårdshus (stambyte i gatuhus sker successivt) 2009: Balkonger byggdes 2011: Ny fjärrvärmecentral 2012: Utvändig målning av fönster 2014: Målning av yttertak 2016: Renovering av tvättstuga 2019: Stambyte gårdshus 2020: . renovering/målning tak. Nya tvättmaskiner i tvättstugan 2021: Nya dörrar/portar samt installation av dörrautomatik

PLANERADE Gården och trapphusen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp, mangel, torkrum Cykelställ på innergård. Barnvagnsutrymme med låsringar i gång till innergård

FÖRSÄKRING
Fastigheten är försäkrad hos brandkontoret.

ÖVRIGT OM FÖRENINGEN
Vinds- och källarförråd: Ett vardera till varje lägenhet. Besök föreningens hemsida www.bfnejlikanupa.se Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Fastighet

Fastigheten på Hagagatan bjuder på ett attraktivt läge med gångavstånd till Odenplan med många olika restauranger, barer och mataffärer. Likaså ett stort urval av kommunikationer som pendeltåg, tunnelbana, bussar och taxi. Närheten till city på promenadavstånd och dessutom lika långt till grönområden som Hagaparkens trevliga rekreationsområde samt Vanadislundens park med lek för stora som små och inte minst sommarens utomhusbad. En inflyttningsklar våning med allt man behöver.
Huset sticker ut på Hagagatan i sin turkosgröna ton med vita detaljer och är med byggåret 1906 ett tidstypiskt sekelskifteshus i sin fulla prakt med burspråk och en fantastisk port med pelare, målad i tidstypiska dova kulörer och en trapp med floristisk ornamentation. Ett fantastiskt fint hus. 
 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram